Δελαπόρτας: «Η Αλίκη με την Καρέζη δεν είχαν ποτέ ανταγωνισμό. Ήταν κατασκεύασμα του star system»
Showbiz

Δελαπόρτας: «Η Αλίκη με την Καρέζη δεν είχαν ποτέ ανταγωνισμό. Ήταν κατασκεύασμα του star system»

Ηθοποιός, βιογράφος, συγγραφέας, δισκογραφικός παραγωγός και κυρίως, όμορφη ψυχή.

Έχει ζήσει δίπλα στους πιο μεγάλους σταρ του ελληνικού κινηματογράφου και νιώθει πολύ τυχερός γι’ αυτό. Ο Μάκης Δελαπόρτας μίλησε για το νέο του βιβλίο, για το κίνημα Metoo αλλά και για το ιατρικό λάθος που τον οδήγησε στο να μην βλέπει για δεκαπέντε μέρες.

Έχετε ζήσει δίπλα σε σπουδαίους ηθοποιούς και ανθρώπους και όλοι έχουν να πει μια καλή κουβέντα για εσάς. Πώς το έχετε καταφέρει αυτό;

Να λοιπόν μια πολύ σημαντική ανταμοιβή, που έχω αποκομίσει από την σαραντάχρονη πορεία μου στον χώρο. Εγώ δεν έκανα ποτέ φιλίες της μιας σεζόν, πάντα δενόμουν με τους ανθρώπους που συνεργαζόμουν. Έτσι λοιπόν από τον χώρο έχω αποκτήσει την δική μου οικογένεια πια. Ο χώρος του θεάτρου είναι ένας μαγικός χώρος, με πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους που έχουν πνεύμα, ταλέντο και ωραία συναισθήματα. Εγώ τουλάχιστον μόνο τέτοιους ανθρώπους συνάντησα. Ήμουν από τους τυχερούς.

Ποια είναι η πιο σημαντική συμβουλή που σας έχουν δώσει και την ακολουθείτε πάντα;

Μακριά από μίζερους ανθρώπους... την ακολουθώ συστηματικά. Διότι αν κάνεις παρέα με εννιά μίζερους ανθρώπους, ο δέκατος θα είσαι εσύ, αυτό είναι σίγουρο.

Πώς είναι να συνυπάρχεις με τους μεγαλύτερους σταρ του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου; Πώς είναι η πραγματική ζωή πίσω από τα φώτα;

Ήμουν από τους τυχερούς και έζησα δίπλα σε πολύ σπουδαίους ανθρώπους και που ποτέ δεν τους απομυθοποίησα, καθώς πάνω από όλα πέρα από το ταλέντο τους και την έντονη προσωπικότητά τους, ήταν απλοί άνθρωποι με τα ελαττώματά τους, τα πάθη τους και τις ιδιαιτερότητές τους. Δεν τους κακοχαρακτήρισα ποτέ, γιατί έτσι είμαστε όλοι οι άνθρωποι. Ήταν σπουδαίες προσωπικότητες και νιώθω πολύ τυχερός που έζησα κοντά τους.

Όταν οι μεγαλύτερες σταρ συναντιόντουσαν μεταξύ τους υπήρχε ανταγωνισμός;

Κανένας ανταγωνισμός δεν υπήρχε μεταξύ των μεγάλων σταρ. Όλα αυτά τα έβγαζαν τα έντυπα και τα περιοδικά. Για παράδειγμα η Αλίκη με την Καρέζη δεν είχαν ποτέ ανταγωνισμό μεταξύ τους. Ήταν κατασκεύασμα του star systemτης εποχής.

Τελικά όλο αυτό που έγινε με το κίνημα metoo πιστεύετε θα βοηθήσει στο να μην ξανά συμβούν ανάλογες πράξεις και συμπεριφορές;

Νομίζω πως το metoo είναι ένα κίνημα που έπρεπε κάποια στιγμή να υπάρξει και στην Ελλάδα, ωστόσο πάντα υπήρχαν κακοποιητικές συμπεριφορές, όχι μόνο στο θέατρο αλλά σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους και θα συνεχίσουν να υπάρχουν εν μέρει. Ωστόσο θέλω να πιστεύω πως κάποιοι άνθρωποι πήραν ένα γερό μάθημα και θα συνετιστούν και δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτούς που κατηγορήθηκαν αλλά και σε άλλους τους οποίους ακόμη δεν τους ξέρουμε.

Πηγή: Λοιπον

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved