Ελευθερία Αρβανιτάκη: «Ερωτεύτηκα τη φωνή της Τζένης Βάνου, οπότε και μελέτησα το ρεπερτόριό της»
Showbiz

Ελευθερία Αρβανιτάκη: «Ερωτεύτηκα τη φωνή της Τζένης Βάνου, οπότε και μελέτησα το ρεπερτόριό της»

Την Ελευθερία Αρβανιτάκη τη βρήκαμε αυτό το καλοκαίρι να κάνει συναυλίες και να ξεσηκώνει το κοινό της μέσα από ζωντανές εμφανίσεις έπειτα από δύο χρόνια εγκλεισμού και υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Είναι μία από τις πιο αγαπημένες Ελληνίδες ερμηνεύτριες, που δεν φοβάται να αγγίξει όλο το φάσμα του τραγουδιού: Από τα ερωτικά έως τα βαριά ρεμπέτικα, τα παραδοσιακά και τα σμυρναίικα, αλλά προσεγγίζοντας και ένα σύγχρονο, έντεχνο ρεπερτόριο μέσα από πολύ ενδιαφέρουσες διασκευές.

«Αγαπώ τη μουσική σε όλες τις εκφάνσεις της. Ξεκίνησα από τα ρεμπέτικα και τα παλιά λαϊκά ως μέλος της Οπισθοδρομικής Κομπανίας, αλλά μεγάλωσα αγαπώντας τη ροκ σκηνή, ενώ τα καλοκαίρια μου στην Ικαρία μυήθηκα στα πανηγύρια και την παράδοση. Ερωτεύτηκα τη φωνή της Τζένης Βάνου, οπότε και μελέτησα το ρεπερτόριό της. Αγάπησα κι άλλες τζαζ φωνές, όπως την Ελα Φιτζέραλντ, και ήρθα σε επαφή με τον κόσμο του Μάνου Χατζιδάκι. Ύστερα όλες αυτές οι συναντήσεις με εξαιρετικούς δημιουργούς, συνθέτες, στιχουργούς και ποιητές, και με τεράστιους, διεθνείς καλλιτέχνες, όπως ο Φίλιπ Γκλας, η Σεζάρια Εβόρα και ο Αρα Ντινκτζιάν, καθώς και η εμπειρία των συμμετοχών σε τόσα διεθνή φεστιβάλ με έφεραν σε επαφή με τόσους διαφορετικούς κόσμους μέσα στο τεράστιο σύμπαν της μουσικής. Είμαι ευτυχής κι ευγνώμων και ό,τι έχω κάνει έχει ένα κομμάτι μου αδιαμφισβήτητα», εκμυστηρεύεται στο «Secret»

Στην Ιβηρική

Είναι εκπληκτική η επιτυχία και η αποδοχή που έχει η Ελ. Αρβανιτάκη στην Ιβηρική Χερσόνησο, όπου δίνει συναυλίες από το 1998, ενώ οι δίσκοι της κυκλοφορούν σε ειδικές εκδόσεις στην ισπανική γλώσσα.

«Συμβαίνει κάτι μαγικό με την Ισπανία από το 1998, όταν πρωτοπήγα σε μια διοργάνωση του φεστιβάλ W0MAD, στα Κανάρια Νησιά. Έκτοτε όντως πηγαίνω και δίνω συναυ λίες σταθερά. Έχω παίξει κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά της χώρας, στα μεγάλα κεντρικά θέατρά τους, αλλά και σε υπέροχα θέατρα στην επαρχία, ανοιχτά και κλειστά. Νιώθω ότι έχουμε μια πολύ ξεχωριστή σχέση. Έχω φίλους εκεί που με ακολουθούν σταθερά εδώ και χρόνια. Είναι μια υπέροχη χώρα, είναι ένα υπέροχο κοινό, που τραγουδάει με πάθος ‘’Dinata, dinata’’».

Ανάμεσα στις κορυφαίες συνεργασίες στην καριέρα της είναι η σύμπραξη με τον διεθνούς φήμης συνθέτη Φίλιπ Γκλας στο έργο του «Ωρίων», που πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο. «Ναι, ήταν ένα momentum για μένα. Πρωτοπαρουσιάσαμε το έργο “Orion”, που ήταν παραγγελία της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας το 2004 στο Ηρώδειο.

Το παίξαμε στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη και την ίδια χρονιά το παρουσιάσαμε στο Λονδίνο, στο Barbican Centre, am Ραβένα της Ιταλίας και στη Λυών. Μετά, στην Αμερική, στο Μεξικό, στην Αυστραλία... Το έργο έχει ηχογραφηθεί και κυκλοφορεί από το label του Φίλιπ Γκλας», τονίζει.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved