Ελευθερία Αρβανιτάκη: «Συνειδητοποίησα ότι τίποτα και κανείς «δεν είναι για πάντα»
Showbiz

Ελευθερία Αρβανιτάκη: «Συνειδητοποίησα ότι τίποτα και κανείς «δεν είναι για πάντα»

Για όλα μίλησε σε γνωστή εφημερίδα η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Είναι από τις ερμηνεύτριες που με ευκολία κινούνται από τις μικρές μουσικές σκηνές και το λαϊκό πάλκο μέχρι τις συναυλίες στο Ηρώδειο και τα Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. «Το σημαντικότερο για έναν καλλιτέχνη είναι να βρίσκει ανταπόκριση το έργο του, να αγαπιέται από τον κόσμο, να έχει διάρκεια και μοίρασμα αυτό που προσπαθεί να πει. Γι΄ αυτό είμαι ευγνώμων.

Σαράντα χρόνια στη σκηνή, πώς θα μπορούσα να μην είμαι; Και μια μικρή σκηνή, με τη δυνατότητα της εγγύτητας με το κοινό, έχει μια μαγεία. Είσαι “ξεγυμνωμένος”, είσαι δίπλα με τον κόσμο, σχεδόν ένα. Χώροι ιστορικοί, όπως το μαγικό Ηρώδειό μας στην Ελλάδα ή το Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη ή η Όπερα του Σίδνεϊ και το Palau de la Musica της Βαρκελώνης, ενώ σε αγχώνουν πολύ, γιατί νιώθεις ότι πρέπει να ανταποκριθείς σε μια άλλου επιπέδου προσδοκία, σε γεμίζουν και περηφάνια.

Δεν είναι τυχαίοι χώροι, ιδίως όταν η πρόσκληση για να εμφανιστείς σε έναν τέτοιο χώρο γίνεται από έναν επίσημο φορέα ή από τον ίδιο τον χώρο, που λειτουργεί ως παραγωγός και διοργανωτής. Νιώθω ευτυχής που το έχω ζήσει πολλές φορές, και τη ζεστασιά των μικρών χώρων, αλλά και την τιμή των κεντρικών συναυλιακών θεσμών και σκηνών εντός κι εκτός της χώρας», σημειώνει

Παλαιότερη δήλωσή της, περί ανασφάλειας για τον χρόνο, είχε προκαλέσει εντύπωση. Τι σημαίνει λοιπόν ο «πόλεμος» με τον χρόνο για τον καλλιτέχνη;

«Συνειδητοποίησα ότι τίποτα και κανείς “δεν είναι για πάντα”. Αυτό έχει και θετική και λιγότερο αισιόδοξη ανάγνωση. Όταν έκανα αυτή τη συζήτηση, ήμουν σε μια μεγαλύτερη αμηχανία ως προς το θέμα του χρόνου που περνάει. Τώρα είμαι καλύτερα ως προς αυτό. Είχα τον χρόνο να το σκεφτώ, να το διαχειριστώ και μέσω της ψυχοθεραπείας, που συνεχίζω με πίστη, καθώς και να εκτιμήσω την εξέλιξη της πορείας αλλιώς, να αγαπήσω τις ρυτίδες μου περισσότερο και να συνεχίσω να είμαι η Ελευθερία με την ίδια πίστη, την ίδια ειλικρίνεια και με καινούργια όνειρα, απλώς λίγο πιο μεγάλη», απαντά.

Μελλοντικά, λοιπόν, τι να περιμένουμε από την Ελευθερία Αρβανιτάκη;

«Ετοιμάζω ένα άλμπουμ-αφιέρωμα στη Μαρίκα Νίνου, μια ερμηνεύτρια που με καθόρισε σε μεγάλο βαθμό, γιατί τη μελέτησα πολύ και “πάτησα ” πάνω της», αποκαλύπτει στο ένθετο Secret.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved