Γεράσιμος Σκιαδαρέσης για Μαύρο Ρόδο: «Ο Λευτέρης χειραγωγείται εύκολα»
Showbiz

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης για Μαύρο Ρόδο: «Ο Λευτέρης χειραγωγείται εύκολα»

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης είναι από τους πιο καταξιωμένους ηθοποιούς της γενιάς τους. Ο ίδιος συμμετέχει στη σειρά του Mega, Μαύρο Ρόδο, μια σειρά που ήδη έχει καθηλώσει το κοινό.

Ο ηθοποιός παραχώρησε μια εφ ‘ολης της ύλης συνέντευξη και μας σύστησε καλύτερα τον ήρωά του.

Πώς περιγράφετε τον Λευτέρη Βελιώτη;

Είναι άνθρωπος βασανισμένος. Ταλαιπωρημένος στη ζωή, γενικά. Είχε ένα γάμο που δεν του έκατσε καλά, αλλά έκανε ένα παιδί, την Ελισάβετ. Δεν ήταν και ο πιο πιστός σύζυγος. Με τις πρώτες δυσκολίες, άρχισε να ξενοκοιτάζει. Χώρισε, έγινε κι ένα τραγικό συμβάν που αφορούσε το θάνατο της γυναίκας του. Από εκεί και πέρα, έχει την κόρη του, που είναι μάλλον το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή του, καθώς την έχει στερηθεί από μικρή.

Πιστεύει ότι η επιλογή να μονάσει η Ελισάβετ είναι δική της;

Όχι, καθότι μπήκε στο μοναστήρι σε πολύ μικρή ηλικία. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να την επαναφέρει στον κόσμο. Ο Λευτέρης δεν έχει ιδιαίτερη πυγμή. Δεν είναι ένας άνθρωπος δυνατός που θα πάρει τη ζωή στα χέρια του. Χειραγωγείται εύκολα από τη δεύτερη γυναίκα του και στο χωριό δεν είναι ο πιο δυναμικός.

Η Πολυξένη δεν ενοχλείται που η περιουσία της Ελισάβετ θα δοθεί στο μοναστήρι αν χειροτονηθεί;

Η Πολυξένη αυτό προσπαθεί να αποφύγει. Με κάθε τρόπο προσπαθεί να το εμποδίσει. Πριν χειροτονηθεί η Ελισάβετ, να περάσει η περιουσία στον Λευτέρη ή στα χέρια της ίδιας.

Νιώθει σαν «ψάρι έξω από το νερό» η Ελισάβετ στο χωριό;

Αισθάνεται πολύ άβολα, καθώς έχει μεγαλώσει μέσα στο μοναστήρι. Εκεί είναι η ασφάλεια και το καταφύγιό της. Έχει τα μυστικά που κουβαλάει μαζί της και τις πληγές που κουβαλά από τον πατέρα της, οι οποίες δεν την αφήνουν να έρθει σε μια νορμάλ επαφή με τους οικείους της. Εμφανίζεται και ο Πέτρος, που της δημιουργεί κάποια συναισθήματα πρωτόγνωρα.

Οι πληγές που αναφέρατε αφορούν την επιλογή του πατέρα της για την Πολυξένη;

Υπάρχει και μια έμμεση κατηγορία ότι ο πατέρας της ευθύνεται και για το θάνατο της μητέρας. Επίσης, όταν συνέβη κάτι στο παρελθόν που ανάγκασε την Ελισάβετ να κλειστεί στο μοναστήρι, ο πατέρας της δεν ήταν δίπλα της να το καταλάβει και να τη βοηθήσει.

Ο παλιός παράνομος δεσμός της Πολυξένης με τον Θέμη αναζωπυρώνεται;

Υπάρχει μια περίεργη, σκοτεινή σχέση ανάμεσά τους, πέρα από το ερωτικό, η οποία θα αποκαλυφτεί σιγά σιγά. Έχει και άλλες εξελίξεις από κάτω. Αποκαλύπτονται και άλλα πράγματα.

Η σχέση του Λευτέρη με τις μοναχές;

Συμβιώνουν, καθώς το μοναστήρι είναι κοντά στο χωριό. Ο Λευτέρης καλλιεργεί και κτήματα του μοναστηριού, οπότε έχουν συναλλαγές. Το επισκέπτεται όποτε μπορεί, για να δει στα κλεφτά την κόρη του. Ωστόσο, οι σχέσεις τους δεν είναι και οι καλύτερες. Θεωρεί τις μοναχές υπεύθυνες, ότι έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου στην κόρη του και την κρατούν μέσα, χωρίς να της έχουν αφήσει ελεύθερη τη βούλησή της.

Πώς βλέπει τον Πέτρο;

Από τη στιγμή που βλέπει ότι ανάμεσα στον Πέτρο και την Ελισάβετ υπάρχει συμπάθεια, ο Λευτέρης τον θεωρεί σύμμαχο και εργαλείο, για να τραβήξει την κόρη του από τη μοναστική ζωή. Επίσης, ο Πέτρος είναι αυτό που λέμε “μια χαρά γαμπρός”. Ευκατάστατος, αρχιτέκτονας, ευγενικός, όμορφος.

Ο Λευτέρης με την ηγουμένη Φιλαρέτη έχουν αρμονικές σχέσεις;

Είναι το αντίπαλο δέος. Καταλαβαίνει ότι πρέπει να την προσεγγίσει με ευγένεια και όχι να την κοντράρει. Ο Λευτέρης σε ό,τι προσπαθεί να πετύχει αποζητά και τη συγκατάθεση της ηγουμένης. Καταλαβαίνει ότι δεν είναι ούτε η Κασσιανή ούτε η Αυξεντία, η θεία της Ελισάβετ, που την έβαλε πρώτη στο μοναστήρι.

Δελεαστικός ο ρόλος σας;

Ήθελα να κάνω αυτή τη σεζόν κάτι δραματικό. Το μοναστήρι, το χωριό με ιντριγκάρισαν σαν περιβάλλοντες χώροι όπου διαδραματίζεται η υπόθεση. Φυσικά και ο ρόλος, που είναι ένας ήπιος χαρακτήρας και κρύβει πολλά από τα συναισθήματά του. Με ενδιέφερε περισσότερο από το να είναι ένας εξωστρεφής χαρακτήρας, που είναι πιο εύκολος στην ανάγνωση.

Πηγή: Τηλεθεατής

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved