Σπύρος Μπιμπίλας: «Στο ''The Crown'' πήγα να δέσω το κορδόνι μου και με σταμάτησαν για να...»
Showbiz

Σπύρος Μπιμπίλας: «Στο ''The Crown'' πήγα να δέσω το κορδόνι μου και με σταμάτησαν για να...»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους ηθοποιούς της γενιάς του και μας έχει χαρίσει πολλές όμορφες στιγμές, τόσο στην τηλεόραση, όσο και στο θέατρο.

Ο αγαπημένος ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξη μίλησε για την συμμετοχή του στο «The Crown» αλλά και για το θέατρο.

Μιλήστε μας για την εμπειρία της συμμετοχής σας στο «The Crown». Τι αίσθηση σας άφησε; Αισθάνεστε περήφανος;

Οι πρόβες και τα γυρίσματα διάρκεσαν μια εβδομάδα στη Μαγιόρκα, όπου πέρασα υπέροχα συμμετέχοντας σε μια υπερπαραγωγή που τη βλέπει όλος ο κόσμος. Έγινε πολύ μεγάλη φασαρία γι' αυτό στα κανάλια, ενώ επί της ουσίας παίζω μόνο πέντε λεπτά. Εντάξει, είναι μεγάλη τιμή να ενσαρκώνεις τον Γιάννη Λάτση, γιατί αυτό σου δημιουργεί μια αίγλη, αλλά έχω κάνει πολύ μεγαλύτερες επιτυχίες και σημαντικότερες δουλειές. Έκανα ακρόαση ανάμεσα σε είκοσι ηθοποιούς και τελικά διάλεξαν εμένα και έτσι έζησα και αυτή την εμπειρία. Έχοντας συμμετάσχει και σε άλλες μεγάλες διεθνείς παραγωγές, η χλιδή και η οργάνωση που έζησα στο «The Crown» μπορώ να πω πως, ναι, ήταν όντως μοναδικές. Φανταστείτε, πήγα να δέσω το κορδόνι του παπουτσιού μου και με σταμάτησαν για να έρθει βοηθός να το κάνει.

Παρατηρούμε τελευταία μια άνθηση του κινηματογράφου. Πού οφείλεται κατά τη γνώμη σας;

Ναι, σίγουρα υπάρχει και είμαι περήφανος. Οι Έλληνες ηθοποιοί με αυτοθυσία, μιας και οι αμοιβές δεν είναι οι πρέπουσες σε μεγάλο ποσοστό των παραγωγών, βοηθούν στην άνθηση του σινεμά. Και αυτό γιατί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να εκφραστούν. Ξεχωρίζω πολλούς ταλαντούχους καλλιτέχνες στη χώρα μας. Για παράδειγμα, η ταινία «Κλαδί στη φωτιά», σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μουρατίδη, έγινε από καλλιτέχνες που ζουν στην Αλεξανδρούπολη με ελάχιστα μέσα, έχει ήδη βραβευτεί δύο φορές και πάμε τώρα στην Κύπρο για την τρίτη.

Ποιοι θα ήταν ενδιαφέροντες ρόλοι - χαρακτήρες στο θέατρο για εσάς;

Δεν είμαι από τους ηθοποιούς που λέω θέλω να παίξω αυτόν τον ρόλο. Αφήνω τον χρόνο να μου φέρει προτάσεις, συναισθάνομαι και τους υπηρετώ με αγάπη και αφοσίωση. Στον «Βασιλιά Ληρ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και στον «Έμπορο της Βενετίας», για παράδειγμα, υπάρχουν ρόλοι που θα μπορούσα να με φανταστώ να τους ενσαρκώνω.

Πιστεύετε πως θα μπορούσατε να έχετε παίξει περισσότερους πρωταγωνιστικούς ρόλους;

Έχω το γνώθι σαυτόν. Δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι ο ζεν πρεμιέ. Δεν έχω το παρουσιαστικό. Είμαι μικροκαμωμένος, με εύπλαστο και εκφραστικό πρόσωπο, που σημαίνει ότι θα παίξω πολλά είδη ρόλων. Είμαι κάρακτερ, όπως ο Διανέλλος και ο Παπαγιαννόπουλος. Έχω παίξει και πρωταγωνιστικούς ρόλους, αλλά σε ειδικά έργα. Οι καλοί δεύτεροι ηθοποιοί αναδεικνύουν τους πρωταγωνιστές και ανεβάζουν το επίπεδο σε όλες τις δουλειές.

Πηγή: Typos tv

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved