Σπύρος Μπιμπίλας: «Η έλλειψη παιδείας είναι πολύ βασικό μειονέκτημα»
Showbiz

Σπύρος Μπιμπίλας: «Η έλλειψη παιδείας είναι πολύ βασικό μειονέκτημα»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους ηθοποιούς της γενιάς του και μας έχει χαρίσει πολλές όμορφες στιγμές, τόσο στην τηλεόραση, όσο και στο θέατρο.

Ο ηθοποιός παραχώρησε μια συνέντευξη «καρδιάς» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην φιλοσοφία του αλλά και στα προβλήματα του επαγγέλματος.

Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σας δημιουργεί πρόβλημα στο επάγγελμα του ηθοποιού;

Η έλλειψη παιδείας για μένα είναι πολύ βασικό μειονέκτημα. Πώς να αποδόσεις Σαίξπηρ όταν δεν έχεις διδαχθεί ιστορία θεάτρου; Πώς να ερμηνεύσεις ρόλους όταν δεν γνωρίζεις σε βάθος τους θεατρικούς συγγραφείς; Μεγάλο ζήτημα αποτελεί και η εκπαιδευτική διαδικασία. Υπάρχουν αξιόλογες σχολές με εισαγωγικές διαδικασίες και την ίδια στιγμή υπάρχουν «διπλωματούχοι σεμιναρίων» ή «απόφοιτοι» reality shows που εμβόλιμα αλλοιώνουν την ποιότητα του θεάτρου.

Τι θα συμβουλεύατε τους νέους, γενικά, εσείς που έχετε ήδη μια μακρά πορεία δραστήριας ζωής;

Θα σας πω ότι βλέπω απολιτικοποιημένους νέους να δρουν σε ένα «δύσκολο περιβάλλον», με περιορισμένη δυναμική, εξαιτίας της έλλειψης ιδανικών. Γι' αυτό πιστεύω ότι ευθύνεται η δική μου γενιά και οι δύο προηγούμενες. Οι νέοι οφείλουν να διεκδικούν το δικό τους δικαίωμα στη ζωή. Και αυτά τα λέω μόνο επειδή είμαι και παραμένω ένας χαρούμενος και αισιόδοξος άνθρωπος, διατηρώντας τις νεανικές μου πεποιθήσεις και ιδέες.

Ποια είναι η σχέση σας με τα χρήματα; Αλήθεια, οδηγούν στην ευτυχία που διδαχθήκαμε παιδιά;

Τα χρήματα είναι απλώς ένας τρόπος για να εξυπηρετούμε τη ζωή μας και να κάνουμε πιο εύκολη την καθημερινότητα τη δική μας και των οικείων μας. Δεν θα τα πάρουμε μαζί μας. Έχοντας ταξιδέψει σε όλη τη γη, έχω πλάσει στο μυαλό μου μια πανανθρώπινη φιλοσοφία, την οποία και υπηρετώ. Έτσι, φυσικά και με έχουν εκμεταλλευτεί, μιας και παραμένω καλοπροαίρετος και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό - οικονομικό επίπεδο.

Η φιλοσοφία σας πού στηρίζεται;

Στην Αγάπη, την Αλληλεγγύη και τον Αυτοσεβασμό. Χωρίς αυτά δεν πάμε πουθενά. Είναι οι άξονες της ζωής μου. Θέλω να σας πω κάτι. Εγώ είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Γι' αυτό και δήλωσα πρόσφατα πως όταν πεθάνω θέλω να γίνει αποτέφρωση και πως έχω αφήσει ήδη χρήματα για να γίνει «μια γιορτή για έναν ευτυχισμένο άνθρωπο που έφυγε». Και να με θυμούνται σαν μια θετική αύρα -μήνυμα για τους άλλους. Νιώθω σχεδόν πλήρης, άλλωστε, αν μου επιτρέπεται να το πω αυτό, μιας και το ταξίδι ζωής που οραματίστηκα από παιδί το έχω κάνει.

Πηγή: Typos tv

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved