Μιχάλης Σαράντης: «Θα ήταν άδικο να μην πενθώ τον μπαμπά μου επειδή ήρθε ένας νέος άνθρωπος»
Showbiz

Μιχάλης Σαράντης: «Θα ήταν άδικο να μην πενθώ τον μπαμπά μου επειδή ήρθε ένας νέος άνθρωπος»

Ο Μιχάλης Σαράντης εδώ και λίγες εβδομάδες είναι μπαμπάς ενός κοριτσιού, το οποίο και απέκτησε με τη Μαίρη Μηνά και μιλάει γι' αυτή τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή του αλλά και για τον πόνο της απώλειας, που όπως λέει, την έχει ζήσει από πολύ τρυφερή ηλικία. 

Ο ηθοποιός αναφερόμενος στις ευχάριστες εξελίξεις στη ζωή του, δεν κρύβει ότι υπήρξαν και εκείνες οι απώλειες που τον στιγμάτισαν...

Θέλω να μου πεις γι’ αυτή την τηλεοπτική έκπληξη του Φοίβου Δεληβοριά, «Τα Νούμερα» στην κρατική τηλεόραση.

Κατ’ αρχάς θέλω να πω πως αν δεν έπαιζα στη σειρά και την έβλεπα, θα ζήλευα. Αυτό που με συγκινεί είναι ότι μέσα από αυτή τη σειρά έχει δοθεί η ευκαιρία στους σεναριογράφους, στον Φοίβο, στον Γρηγόρη Καραντινάκη και στους ηθοποιούς να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέσα σε μια πολύ ωραία τηλεοπτική φόρμα. Μια σειρά με πολλή μουσική που μιλά στο σήμερα. Ο Φοίβος δίνει τον χρόνο. Και επειδή ο Φοίβος είναι ένα πολύ σημερινό πλάσμα, εκ των πραγμάτων και ένα παιδί του, όπως είναι αυτή η σειρά δεν θα μπορούσε να μην είναι με έναν τρόπο στο τώρα. Γιατί θίγει τα πάντα, γιατί αυτοσαρκάζεται και προτείνει να αποτάξουμε τη σοβαροφάνεια που μας διέπει. Ο Φοίβος είναι ένας άνθρωπος που κολυμπάει στη θάλασσα του καιρού του. Πολλές φορές και στη θάλασσα του αύριο! Σίγουρα δεν είναι χθεσινός.

Ο ρόλος που κάνεις είναι σημερινός ή ανήκει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας;

Είναι εκεί έξω 100%. Είναι κομμάτι της πραγματικότητας με το οποίο εγώ δεν έχω καμία συναναστροφή από τύχη. Είναι μια κοινωνική ομάδα, η οποία είναι εκεί. Εγώ δεν ήξερα τι είναι το SWOT Analysis.Τον ξέρουμε αυτόν τον τύπο. Ο Τζόναθαν είναι ο παραγωγός που ασχολείται με τα νούμερα και τα χρήματα και παράλληλα έχει μεγάλη ανάγκη να αποδείξει στον νεκρό πατέρα του ότι μπορεί να τα καταφέρει. Όλα προέρχονται από ένα βαθύ τραύμα.

Επειδή είπες γι’ αυτό τα τραύμα και έγινες πρόσφατα μπαμπάς, σε φοβίζει το τραύμα που μπορεί να προκαλέσεις εσύ στο παιδί σου; Αμάν, δεν το έχω σκεφτεί αυτό ακόμα. Μόλις μου μετέδωσες αυτόν τον φόβο.'. Προς το παρόν ζούμε μια ατέλειωτη ί χαρά, είναι μόλις 40 ημερών το μωράκι μας. Έχω αγωνία για το πώς θα είναι και\ πώς είναι ήδη τα πράγματα, αλλά επειδή 1 έχασα και τους δύο μου γονείς, τον πατέρα μου πρόσφατα, παλεύω και λίγο με το δικό μου τραύμα παράλληλα

Ο ερχομός του παιδιού ισοστάθμισε αυτές τις απώλειες;

Πάνε παρέα, δεν είναι θέμα ζυγαριάς. Αλλά η μικρή μάς έχει φέρει πολλή χαρά. Μου έχει φέρει πολύ φως. Όμως και η χαρά και η θλίψη είναι δίπλα. Δεν είναι τίποτα παυσίπονο του άλλου. Θα ήταν και άδικο να μην πενθώ τον μπαμπά μου επειδή ήρθε ένας νέος άνθρωπος. Αλλά τον πενθώ μέσα από την ομορφιά της ζωής. Είμαι ένας άνθρωπος που έχει ζήσει τον θάνατο από πολύ μικρός και από πολύ κοντά. Έχει μια άλλη διάσταση στη ζωή μου η απώλεια. Και δεν τη σκέφτομαι ποτέ μακάβρια. Ακόμα κι όταν οι άνθρωποι φεύγουν. Εγώ δεν έχω πια γονείς. Και είμαι μπαμπάς. Τους βλέπω όμως στα μάτια της. Και βλέπω και μένα πως γίνομαι ο μπαμπάς μου και η μαμά μου μέσα από όλο αυτό. Τώρα, σε σχέση με το τραύμα που είπες. Μπορεί να μετασχηματιστεί σε κάτι πολύ κακό ή σε κάτι πολύ καλό. Έχει να κάνει με την ατομική ευθύνη και την προσωπική δουλειά. Είναι κρίμα οι άνθρωποι να μην αγαπιούνται και να ψάχνουν αφορμή να πατήσει ο ένας τον άλλον. Είναι κρίμα εν έτει 2022 να μιλάμε για κοινωνικές ανισότητες.

Έπρεπε να έχουν λυθεί αυτά τα θέματα. Πάλι καλά που μιλάμε βέβαια, γιατί πριν από μια εικοσαετία ας πούμε φάνταζε σουρεαλιστικό να υπάρχουν στη δημόσια σφαίρα συζήτησης όλα αυτά. Ρατσισμός, κοινωνικές ανισότητες, προσφυγικό, μεταναστευτικό, μη αποδοχή της σεξουαλικής προτίμησης του άλλου. Θέματα βαθιά ανθρωποκεντρικά, πυρηνικά, κι όμως τώρα πατάμε πόδι, τώρα μιλάμε χωρίς φόβο. Εξακολουθεί και μου φαίνεται εντελώς παράλογο ωστόσο ότι αργήσαμε τόσο πολύ. Τι σε νοιάζει αν ένας άνθρωπος θέλει να ντύνεται έτσι ή αλλιώς; Να κάνει ό,τι γουστάρει! Και είναι υπέροχο να απολαμβάνουμε μια τέτοια ελευθερία. Εμένα έτσι με μεγάλωσαν οι γονείς μου. Πρέπει να παλεύουμε και καλά κάνουμε και τα λέμε, και, όχι, δεν θα το βάλουμε κάτω. Θα μιλάμε συνέχεια γι’ αυτά. Δεν υπάρχει πιο χθεσινό πράγμα απ’ το να είσαι ρατσιστής.

Πηγή: Αυγή

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved