Λάμπρος Κτεναβός: Το Κόκκινο ποτάμι, ο γάμος με την Ψυχράμη και ο ρόλος του πατέρα
Showbiz

Λάμπρος Κτεναβός: Το Κόκκινο ποτάμι, ο γάμος με την Ψυχράμη και ο ρόλος του πατέρα

Ο ηθοποιός, ευγενέστατος, συνομιλεί με τους δημοσιογράφους, κάνει πλάκα, προσπαθεί να κάνει follow στο Instagram εξηγώντας πως δεν «το έχει» πολύ με την τεχνολογία.

Στην οθόνη του κινητού έχει μια φωτογραφία τη γυναίκα του, Ειρήνη Ψυχράμη που μόλις τη βλέπουμε με πλατύ χαμόγελο σχολιάζει «η γυναικάρα μου».

Στην σειρά, όμως, ο Λάμπρος Κτεναβός μεταμορφωμένος ως Τούρκος «Οσμάν» είχε μια έκφραση θυμού και μια ματιά πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους που άφηνε τον τηλεθεατή παγωμένο και σαστισμένο. Η βαρβαρότητα του ρόλου ήταν αποτυπωμένη ολόκληρη στο βλέμμα του.

Ο Λάμπρος Κτεναβός δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Μαγειρεύει, έχει παρέα τον σκύλο και τη γάτα της οικογένειας, παίζει με τον τριών ετών γιο του, τον Χρήστο και περιμένει την σύζυγο του, Ειρήνη Ψυχράμη να επιστρέφει από τις πρόβες της.

Ο ρόλος του κακού Οσμάν είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικός προκαλώντας στον τηλεθεατή έντονα συναισθήματα. Κι αυτό γιατί χρειάζεται υποκριτικό μεγαλείο για να αναμετρηθείς με έναν τέτοιο ρόλο και φυσικά να αρκεί ένα βλέμμα για να αποτυπωθεί η βαρβαρότητα που έχει μέσα του ο Τούρκος «Οσμάν». Αναζητώντας το βιογραφικό του Λάμπρου Κτεναβού, διαπιστώνουμε πως πρόκειται για έναν καλλιτέχνη απόφοιτο του Εθνικού με 15ετή θεατρική πορεία στο ενεργητικό του -μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με τους Γιάννη Σμαραγδή, Αλέξανδρο Αβρανά, Γιάννη Κακλέα και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Ηθοποιός κατά τύχη

Ο Λάμπρος Κτεναβός γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Μετά τη στρατιωτική του θητεία ήρθε στην Αθήνα, όχι όμως για να ασχοληθεί με την υποκριτική. Ο ίδιος δεν ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που ήξεραν από μικρή ηλικία τι ήθελαν να κάνουν όταν μεγαλώσουν. «Δεν ήθελα να γίνω πάντα ηθοποιός, αν και κάποια στιγμή λόγω της συμμετοχής της αδερφή μου στο θέατρο σαν παιδάκι μπορεί να ζήλεψα. Μου άρεσε, όμως, πολύ η χορωδία και έπαιρνα μέρος, είχα ευαισθησίες- μέχρι εκεί», εξηγεί.

Η απάντηση του στο ερώτημα «τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;» ήταν πώς άφηνε το ένστικτο του να τον καθοδηγεί. Στο σχολείο ήταν μέτριος μαθητής -ίσως γιατί δεν βρέθηκε στη μαθητική διαδρομή του ένας καθηγητής να τον εμπνεύσει. Στην Αθήνα θα εργαστεί στον τομέα της υγείας, αλλά δεν θα μείνει πολύ. Μια γνωριμία θα του ανοίξει το δρόμο του θεάτρου και ένας νέος κόσμος θα ξετυλιχτεί μπροστά του. «Όταν ήρθα στην Αθήνα εργάστηκα ως νοσηλευτής και στο θέατρο βρέθηκα μετά από μια παράσταση που είδα στο θέατρο Τέχνης με πρωταγωνίστρια την Κάτια Γέρου. Μαγεύτηκα τόσο πολύ που αμέσως σκέφτηκα πως για να συνεπάρει εμένα όλο αυτό, έναν άνθρωπο που μέχρι τώρα δεν μπορούσα να εστιάσω σε κάτι, έχει αξία.

Μετά το τέλος της παράστασης δεν μου ξαναβγήκε ποτέ η ιδέα του θεάτρου από το μυαλό μου», λέει. Επόμενο βήμα να παρακολουθήσει για μικρό χρονικό διάστημα μαθήματα υποκριτικής σε εργαστήριο και να δώσει εξετάσεις στο Εθνικό όπου πέρασε με επιτυχία. «Φυσικά ήταν επιβεβαίωση και ένιωσα ότι αξίζω. Από ολόκληρη τη διαδικασία νιώθεις ζωντανός και αναπτερωμένος. Τα χρόνια ως σπουδαστής του Εθνικού είχαν πολύ θέατρο, πολύ διάβασμα. Έζησα καλές και κακές καταστάσεις κι έχω δει κομμάτι της παθογένειας», απαντάει.

Ο γάμος με την Ειρήνη Ψυχράμη και ο ρόλος του πατέρα

Στα μέσα Σεπτεμβρίου ο Λάμπρος Κτεναβός και η Ειρήνη Ψυχράμη παντρεύτηκαν με θρησκευτικό γάμο στην Πλατανιώτισσα Αχαϊας και βάπτισαν τον γιο τους. Όσο για το πώς είναι η ζωή στο σπίτι με δύο καλλιτέχνες; «Δεν είναι καθόλου εύκολη. Από το θέμα της επιβίωσης, τα απαιτητικά ωράρια μέχρι τον εγωκεντρισμό που έχει η δουλειά μας. Σίγουρα υπάρχουν εντάσεις, όμως σε συνδέουν βαθύτερα πράγματα με τον άνθρωπο σου, τα οποία αυτά είναι που κρατάνε μια σχέση» απαντάει.

Ο ηθοποιός, εκτός από ενεργός «χαζομπαμπάς», όπως δηλώνει, βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού και αναλαμβάνει πολλές φορές με ευχαρίστηση το μαγείρεμα. Οι ώρες με τον γιο του είναι μοναδικές και νιώθει μεγάλη ευγνωμοσύνη. «Είμαι ένας περήφανος χαζομπαμπάς. Τις προάλλες βλέπω τον μικρό να κάνει πατίνι και ούρλιαζα από χαρά. Φωνάζω τη γυναίκα μου να τον καμαρώσει και μου απαντάει «καλέ εδώ και 2 βδομάδες κάνει μόνος του πατίνι». Έτσι κάνω πάντα όταν βλέπω πως κάνει κάτι για πρώτη φορά.

Όταν γίνεσαι γονιός ανεβαίνεις πίστα, σε μετατοπίζει και αλλάζει εντελώς η ματιά σου. Είμαι ευγνώμων που είμαι μπαμπάς! Από τις ωραιότερες στιγμές με τον Χρήστο είναι όταν κοιμόμαστε -μπορώ να κοιμηθώ 12ωρο μαζί του. Το παιδί έχει τη μαγική ικανότητα να σου αποβάλλει όλο το άγχος σου. Με την γυναίκα μου όσο μεγαλώνει ο Χρήστος μας πιάνουν οι κλασσικές εμμονές, τελοσπάντων. Τίποτα δεν είναι ειδυλλιακό γιατί και οι δύο τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ και αναρωτιόμαστε σε τι κόσμο μεγαλώνει το παιδί μας». Ο Λάμπρος Κτεναβός δεν είναι ιδιαίτερα ενεργός στα κοινωνικά δίκτυα δίνοντας προτεραιότητα στο να ζει τη στιγμή και όχι να την «φωτογραφίσει» μόνο και μόνο για να την ανεβάσει στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Πηγή: Ciao

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved