Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Θέλω να ζήσω τη ζωή μου»
Showbiz

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Θέλω να ζήσω τη ζωή μου»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου σε συνέντευξή της μίλησε για το ίδρυμά της, που θα στηρίζει εγκαυματίες, και τα αλλεπάλληλα χειρουργεία...

Έκανε ένα όνειρο πραγματικότητα - ένα «έργο ζωής», όπως η ίδια το αποκαλεί. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου την περασμένη εβδομάδα επέστρεψε στο σημείο της Καλλιθέας όπου είχε δεχθεί τη δολοφονική επίθεση και ανακοίνωσε την ίδρυση του Ioanna Paliospirou Foundation.

Με σύνθημα «We heal together» («θεραπεύουμε μαζί»), το Ioanna Paliospirou Foundation, μεταξύ άλλων, ευελπιστεί να προσφέρει συναισθηματική στήριξη σε εγκαυματίες, να καλύψει βιολογικές και ψυχολογικές ανάγκες των ασθενών, να φτιάξει μια κοινότητα όπου θα μάθουν να χαμογελούν και να ελπίζουν και να προσφέρει γνώσεις και εφόδια για την επανένταξή τους στην κοινωνία.

«Όνειρό μου είναι να γίνει αυτός ο οργανισμός οικογένεια για κάθε εγκαυματία», εξηγεί η γλυκιά Ιωάννα, που αποδεικνύει πως μέσα από τις πιο δύσκολες στιγμές μπορούμε να αναγεννηθούμε και να γίνουμε καλύτεροι από πριν. «Νιώθω ότι έκανα την αρχή σε σχέση με αυτό που έχω στο μυαλό μου. Είναι ένα σημαντικό βήμα, αλλά από κει και πέρα πρέπει να γίνουν πολλά», δηλώνει στο «Secret».

«Σαν σκέψη υπήρχε εδώ και έναν χρόνο περίπου, απλά επειδή και εγώ δεν ήμουν καλά ψυχολογικά και ιατρικά χρειαζόμουν προετοιμασία, δεν το ξεκινούσα. Νομίζω πως τώρα είναι η πιο σωστή περίοδος. Είμαι στην κατάλληλη φάση της αποθεραπείας μου για να το στηρίξω». «Αυτή τη στιγμή, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να απευθυνθεί άμεσα στο σάιτ. Υπάρχουν τηλεφωνικές γραμμές και είναι κάτι που το κάνω έτσι κι αλλιώς, καθώς ο κόσμος έρχεται σε επαφή μαζί μου και με ρωτάει για το έγκαυμα... αλλά αυτό γίνεται πολύ ερασιτεχνικά. Τώρα θα γίνεται πιο επίσημα, ώστε να υπάρχει ένας οργανισμός και να καταγράφονται τα περιστατικά, να βρίσκουμε τους κατάλληλους ανθρώπους και να δέχονται τη βοήθεια που χρειάζονται», τονίζει και εκφράζει τον μεγάλο προβληματισμό που την οδήγησε στη δημιουργία του ιδρύματος.

«Αυτό που με προβληματίζει πολύ είναι πως υπάρχουν άτομα που δεν ξέρουν πού να απευθυνθούν. Δεν έχουν τρόπο να ζητήσουν βοήθεια. Εμένα έγινε το θέμα μου γνωστό, ο κόσμος ανταποκρίθηκε και ήμουν τυχερή. Αυτός όμως που δεν έχει τον τρόπο να επικοινωνήσει τη βοήθεια που χρειάζεται τι θα απογίνει; Πώς θα τα καταφέρει; Δεν ήθελα να το αφήσω στην τύχη. Ήθελα να δημιουργήσω κάτι που να έχει φωνή μέσα από αυτόν τον οργανισμό», υπογραμμίζει.

Τα αλλεπάλληλα χειρουγεία

Πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε ένας γολγοθάς για την Ιωάννα, που ακόμα συνεχίζεται, αφού το τέλος δεν είναι κοντά, «θα ήθελα πολύ να πω ότι είμαι κοντά στο να τελειώσει όλο αυτό, αλλά δεν ισχύει. Κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να μου πει συγκεκριμένα κάτι, γιατί κανείς δεν ξέρει. Εξαρτάται από τον οργανισμό, έχει να κάνει με το είδος του εγκαύματος... Είναι όλα πολύ σχετικά και παίζει σημαντικό ρόλο το πόσο εγώ η ίδια ακολουθώ τις οδηγίες, γιατί αυτό μπορεί να με πάει μπροστά, μπορεί και πίσω, θέλω να πιστεύω πως μπορεί να μην είμαι κοντά στο τέλος, αλλά έχω κάνει σημαντική απόσταση», παραδέχεται.

Οι επεμβάσεις διαδέχονται η μία την άλλη... Αυτό συνηθίζεται; «Για να είμαι ειλικρινής, από ένα σημείο και μετά είναι λίγο διαχειρίσιμο, γιατί βλέπεις -με αργούς ρυθμούς βέβαια- ότι υπάρχει βελτίωση και αυτό είναι κάτι που μου είχαν πει από την αρχή. Αυτό σου δίνει το θάρρος, τη δύναμη και την υπομονή στην πορεία για να μην απογοητεύεσαι και να αντέχεις», απαντά.

Τον τελευταίο καιρό η Ιωάννα εμφανίζεται σε διάφορες εκδηλώσεις και φωτογραφίζεται λαμπερή και χαμογελαστή. «Πάντα ήμουν κοινωνική και μου άρεσε πολύ να βρίσκομαι με κόσμο - δεν μεταμορφώθηκα ξαφνικά. Μου δίνει μεγάλη χαρά να βλέπω τη δική τους χαρά που με αναγνωρίζουν και μου μιλούν. Μπορεί να σκέφτονται ότι ίσως με ενοχλήσουν, αλλά δεν το βλέπω έτσι. Είναι τόσο θετικό αυτό που εισπράττω, που μόνο χαρά μού δίνει. Είμαι ένας νέος άνθρωπος, που θέλω να ζήσω τη ζωή μου». Τα Χριστούγεννα θα βρουν την Ιωάννα στην Αθήνα, να αναρρώνει από ακόμα ένα χειρουργείο. «Δεν μπορώ να προγραμματίσω κάτι, γιατί αρχές Δεκέμβρη θα κάνω ένα χειρουργείο που είναι αρκετά σημαντικό, οπότε το επόμενο διάστημα πρέπει να είμαι προσεκτική, για να έχω σωστή επούλωση, γιατί προτεραιότητα έχει αυτό», ολοκληρώνει.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved