Δίκη Φιλιππίδη: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον ηθοποιό
Showbiz

Δίκη Φιλιππίδη: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον ηθοποιό

Δίκη Φιλιππίδη: Η ώρα της κρίσης για τον Πέτρο Φιλιππίδη έφτασε, καθώς αναμένεται να ακούσει τις αποφάσεις των δικαστών για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση και τις δύο απόπειρες βιασμού που του αποδίδονται.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, μετά από μία μακρά διαδικασία, σχεδόν έντεκα μήνες, θα ανακοινώσει στον κατηγορούμενο και στις τρεις γυναίκες που, παρακινημένες από το ελληνικό meToo προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, αν κρίνει αθώο ή ένοχο και για ποιες πράξεις τον επιφανή ηθοποιό που δικάζεται για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού.

Η απόφαση των τριών τακτικών δικαστών και των τεσσάρων ενόρκων θα είναι η απάντησή τους σε όσα ακούστηκαν επί σχεδόν έναν χρόνο στην αίθουσα του δικαστηρίου: Μαρτυρίες των ίδιων των ηθοποιών που κλαίγοντας περιέγραψαν όσα καταγγέλλουν, μαρτυρίες συναδέλφων τους που κατέθεσαν για "το άλλο πρόσωπο" του επιφανούς καλλιτέχνη, αλλά μαρτυρίες που υπερασπίστηκαν τον κατηγορούμενο ως έναν "ιδιόρρυθμο, τελειομανή πλην όμως τρυφερό και δοτικό άνθρωπο".

Στη μαραθώνια απολογία του επιχείρησε να αποτινάξει από πάνω του το στίγμα του βιαστή.

«Άπιστος σύζυγος ήμουν. Βιαστής δεν είμαι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός ο οποίος έδωσε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που τον έφεραν στο εδώλιο καθώς ισχυρίστηκε πως οι νεαρές γυναίκες τον κατήγγειλαν γιατί τις είχε απορρίψει από επαγγελματικές συνεργασίες ενώ για δύο εξ αυτών ανέφερε πως όλα έγιναν με τη συναίνεσή τους. Μάλιστα, ο ηθοποιός έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο σε βάρος του με κίνητρο τις ανακατατάξεις στο ελληνικό θέατρο.

«Θέλω να πάω σπίτι μου. Επιτρέπεται 60 χρονών άνθρωπος να κλαίω μπροστά σας; Δεν είμαι βιαστής, είναι δυνατόν να κάθομαι να λέω αυτό το πράγμα. Κάντε ότι θέλετε…» είπε στους δικαστές ο Πέτρος Φιλιππίδης ο οποίος λίγο αργότερα άκουσε την εισαγγελέα της έδρας να ζητεί την καταδίκη του για τις δυο απόπειρες βιασμού και την απαλλαγή του, λόγω αμφιβολιών, για τον βιασμό.

Η εισαγγελική λειτουργός στην εισήγηση της σκιαγράφησε το προφίλ του κατηγορούμενου για τον οποίο ανέφερε πως αντιδρούσε ως «κακομαθημένο παιδί» όταν άκουγε το «όχι».

«Είχε το σύνδρομο εξουσιαστή, ήταν ο απόλυτος άρχων του θεάτρου, ο αυτοκράτορας Φιλιππίδης, όπως τον χαρακτήρισε ο Σπύρος Μπιμπίλας. Νόμιζε ότι μπορεί να είχε όποια ήθελε. Δεν μπορούσε να ακούσει το “όχι”, δεν το εκλάμβανε καν. Ο κατηγορούμενος ακόμα και το “όχι” το μετέφερε στο μυαλό του ως συγκαλυμμένο “ναι”. Η ζωή για τον κατηγορούμενο ήταν φωτογραφίες, ναρκισσισμός και παντοδυναμία» σημείωσε η εισαγγελέας.

Από το βήμα του μάρτυρα κατά την διάρκεια της πολύμηνης ακροαματικής διαδικασίας, εκτός από τις καταγγέλλουσες, πέρασαν γνωστές ηθοποιοί μεταξύ των οποίων η Κάτια Δανδουλάκη, η Λένα Δροσάκη και η Εβελίνα Παπούλια οι οποίες αναφερόμενες στον κατηγορούμενο μίλησαν για έναν άνθρωπο με πολλά πρόσωπα.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έδωσε το «παρών» σχεδόν στο σύνολο των συνεδριάσεων του δικαστηρίου έχοντας στο πλευρό του τη γυναίκα του, Ελπίδα Νίνου η οποία στη κατάθεσή της μίλησε «για λόγους διαπόμπευσης και εκδίκησης» και ξεκαθάρισε τη θέση της λέγοντας: «Ο Πέτρος δεν είναι βιαστής».

Η απόφαση του δικαστηρίου θα κρίνει την επόμενη μέρα για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved