Πέτρος Φιλιππίδης: Η πρώτη αντίδραση του βγαίνοντας από το δικαστήριο
Showbiz

Πέτρος Φιλιππίδης: Η πρώτη αντίδραση του βγαίνοντας από το δικαστήριο

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για έναν βιασμό και καταδικάστηκε για δύο απόπειρες βιασμού σε 8 χρόνια κάθειρξη με αναστολή.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αποχώρησε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, μετά την ανακοίνωση της ποινής του, αφού το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση να χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, μέχρι την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης.

Αμέσως μετά το τέλος της δίκης, ο Πέτρος Φιλιππίδης με τη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου και τους συνηγόρους του βγήκαν από το δικαστήριο και κοντοστάθηκαν.

Ο ηθοποιός δεν έκανε καμία δήλωση, όπως θα δείτε και το απόσπασμα από την εκπομπή, Super Κατερίνα

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε για την απόφαση του δικαστηρίου:

«Ο κ. Φιλιππίδης προφυλακίστηκε για 11 μήνες επειδή τον κατήγγειλε μία κυρία ότι διέπραξε εις βάρος της δύο τετελεσμένους βιασμούς. Για αυτή την κατηγορία που του στέρησε την ελευθερία ομόφωνα από το δικαστήριο αθωώθηκε. Στις δύο απόπειρες βιασμού ο κ. Φιλιππίδης άνοιξε την πόρτα και τις δύο φορές και είπε στις καταγγέλλουσες ”βγείτε έξω”. Πιστεύω ότι στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα υπάρξει πλήρης δικαίωση. Η ελάχιστη καταδίκη του δημιουργεί πόνο. Αν ο κόσμος ήξερε πώς τεχνουργήθηκε η ιστορία θα ήταν όλοι δίπλα του. Θα ζητήσει συγγνώμη αν έχει διαπράξει το αδίκημα».

Ο Αλέξανδρος Μίντζιας, συνήγορος δύο εκ των θυμάτων δήλωσε:

«Μετά από 11 μήνες εξαντλητικής διαδικασίας που για να γνωρίζει ο κόσμος αυτές οι διαδικασίες λειτουργούν προς όφελος του κατηγορουμένου, η ελληνική Δικαιοσύνη απεφάνθη ότι οι καταγγέλλουσες δεν ήταν τρελές, δεν ήταν επίδοξοι ηθοποιοί που δεν πήραν κάποιον ρόλο και εκδικήθηκαν, μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου αλλά θύματα της εγκληματικής του συμπεριφοράς».

Ο Ζαχαρίας Σαλούστρος, δικηγόρος της δεύτερης καταγγέλλουσας υπογράμμισε ότι «η εντολέας μου νιώθει απόλυτα δικαιωμένη από την απόφαση αυτή».

Δίκη Φιλιππίδη: Όσα έγιναν στο δικαστήριο - Η "επίθεση" του Δημητρακόπουλου στον Εισαγγελέα

«Δεν πιστεύω πως θα βγάλετε απόφαση ότι δεν έχει σύννομο βίο επειδή υπήρξε άπιστος; Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του Πέτρου Φιλιππίδη. Δεν περίμενα να ακούσω αυτό από εσάς κυρία εισαγγελέα. Ελπίζω την απόφασή σας να μην τη βρείτε μπροστά σας. Το εφετείο θα γκρεμίσει την απόφασή σας.

Σας ενδιαφέρει αν αύριο ακούσετε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης έπαθε καρδιακή προσβολή; Θα κοιμάστε ήσυχα; Είναι για φυλακή αυτές οι δύο απόπειρες; Έστω και τελευταία στιγμή βάλτε ποινή φυλάκισης όχι κάθειρξης. Πέτρο έχω πιστέψει σε σένα ότι είσαι αθώος, σε πιστεύω και θα πάμε μαζί μέχρι τέλους» ήταν τα λόγια του.

©2010-2023 Gossip-tv.gr - All rights reserved