Δωροθέα Μερκούρη: «Με την Κέιτ Μπλάνσετ δεν είχα κάποια επαφή στο πλατό»
Showbiz

Δωροθέα Μερκούρη: «Με την Κέιτ Μπλάνσετ δεν είχα κάποια επαφή στο πλατό»

Η Δωροθέα Μερκούρη μαζί με έναν δυνατό θίασο, Κλέλια Ανδριολάτου, Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου, Κωνσταντίνο Γεωργόπουλο, Ιντρα Κέιν και Κωνσταντίνο Μπιμπή, πρωταγωνιστεί στο νέο θεατρικό τόλμημα διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Αυρικής Σκηνής, Κωνσταντίνου Ρήγου.

Σε σύλληψη και σκηνοθεσία του ίδιου και κείμενο της Ερις Κύργια, φέρει τον τίτλο «Πεταλούδες στο στομάχι» και πρόκειται για μια παράσταση που πραγματεύεται την «παραισθησιογόνο» επίδραση του έρωτα, ενσωματώνοντας τη μουσική, τον χορό, τα νέα μέσα, αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

doroteamercuri_298783460_1866152003582811_8138852151286442987_n.jpg


«Είμαι ευτυχισμένη για τη συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Ρήγο» λέει στο Βήμα. «Τον θαυμάζω». Και ύστερα μιλάει με ενθουσιασμό για την παράσταση. «Πρόκειται για ένα έργο που πραγματεύεται τον έρωτα. Που μιλάει για το πόσο τελικά μοιάζει ο έρωτας, αλλά και ο χωρισμός, με μια βουτιά από ψηλά»


Πέρα από την Ελλάδα και την Ιταλία, η ίδια έζησε 14 χρόνια στην Νέα Υόρκη. «Δούλευα εκεί ως μοντέλο και σπούδασα υποκριτική στο Ινστιτούτο Θεάτρου και Κινηματογράφου Lee Strasberg» αναφέρει. «Θυμάμαι στο πρώτο μάθημα που με σήκωσε ο καθηγητής για να παίξω μια σκηνή έτρεμα. Είχα το άγχος της έκθεσης, τον φόβο της σκηνής. Του το εμπιστεύθηκα. Τότε με έβαλε να πω “Άντε και γ@@@@” επί 30 φορές στον κάθε συμμαθητή μου. Έτσι το ξεπέρασα». Όπως εξηγεί, στα 00s ως Ελληνοϊταλίδα δεν ήταν εύκολο να κάνει καριέρα στις ΗΠΑ. «Έλεγες “καλημέρα” στον υπεύθυνο casting και με το που άκουγε τη ξενική προφορά σου σε έστελνε σπίτι σου. Τα πράγματα ήταν πιο εύκολα αν ήσουν ισπανόφωνη.

doroteamercuri_302036197_1025854898111316_6885787200422541191_n.jpg

Μην κοιτάτε σήμερα που το Χόλιγουντ είναι πιο ανοιχτό στις ξένες προφορές. Γι’ αυτό και σήμερα δουλεύω πιο πολύ. Αυτόν τον χρόνο έπαιξα στην ταινία του Αντονι Τσεν “Drift” που προβλήθηκε αυτές τις ημέρες στο αμερικανικό Φεστιβάλ του Sundance, ενώ παίζω και σε ένα επεισόδιο στη νέα σειρά με τίτλο “Disclaimer” του βραβευμένου με Οσκαρ μεξικανού σκηνοθέτη Αλφόνσο Κουαρόν όπου πρωταγωνιστούν η Κέιτ Μπλάνσετ και ο Κέβιν Κλάιν και θα προβληθεί από το Apple TV+. Πήρα τον ρόλο μέσω οντισιόν. Με την Κέιτ Μπλάνσετ δεν είχα κάποια επαφή στο πλατό, γιατί στη σειρά συναντώ τον χαρακτήρα που υποδύεται σε πιο νεαρή ηλικία και τον ενσαρκώνει άλλη ηθοποιός. Έρχονται και άλλα πράγματα».

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved