Φίλιππος Πλιάτσικας: «Υπάρχει αυτή η βαριά σκιά των Τεμπών, νιώθω έναν συνεχή πόνο»
Showbiz

Φίλιππος Πλιάτσικας: «Υπάρχει αυτή η βαριά σκιά των Τεμπών, νιώθω έναν συνεχή πόνο»

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ιδρυτικό μέλος της θρυλικής μπάντας των Πυξ Λαξ αλλά και ένας καλλιτέχνης με σόλο πορεία, μίλησε για όλα σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας, αναφέρθηκε στο θρυλικό συγκρότημα των Πυξ Λαξ, στην απώλεια του αγαπημένου του φίλου και ιδρυτικού στελέχους της μπάντας, Μάνου Ξυδού, αλλά και στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών που συγκλόνισε την Ελλάδα.

1D8A9492.jpg

Σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Esquire ο τραγουδοποιός απάντησε στην ερώτηση του δημοσιογράφου τι κρατά και τι θα άλλαζε από τις δύο περιστάσεις της καριέρας του. «Κρατάω τα πάντα και δεν θα άλλαζα τίποτα. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουμε κάνει και λάθη. Όμως νιώθω ωραία, γεμάτος. Έχω δει πολλά σε αυτή τη διαδρομή, που διαμορφώθηκε και από τά σωστά και από εκείνα που δεν ήταν τόσο σωστά. Όλο το παζλ που φτιάξαμε μας έφερε εδώ»

Όπως και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας (που δημιουργήθηκε το 1989 και διαλύθηκε -πριν επανενωθεί- το 2004, γνώρισε απότομη και πολύ μεγάλη αναγνωρισιμότητα.

4528_FILIPOS_PLIATSIKAS_2852022.jpg

«Με τρόμο την αντιμετώπισα στην αρχή, ένα στάδιο πάνω από τον φόβο. Τα πρώτα χρόνια με σπασμωδικές κινήσεις, καθώς συνάντησα πράγματα που δεν είχα λύσει από το παρελθόν. Η παρέα με την μπάντα και το φωτεινό δάσος που έβλεπα μπροστά, με βοήθησε. Και βγήκα τελικά στο ξέφωτο. Έμαθα να χαίρομαι με την αγάπη του κόσμου».

Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Φίλιππο Πλιάτσικα πώς έχει διαχεριστεί την αποτυχία και η απάντησή του με αιφνιδιάζει, αλλά λειτουργεί και σαν κομμάτι του παζλ της προσωπικότητάς του: «Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος. ΟΚ, αυτό μοιάζει λίγο αντιφατικό σε σχέση με τη μουσική μου (γέλια), αλλά η αποτυχία κάτι κρύβει από πίσω. Με βοηθά να δω λάθη και συχνά λειτουργεί ευεργετικά, σαν αφετηρία για κάτι άλλο».

202012011057020.3330_FILIPOS_PLIATSIKAS_29112020.JPG

Λίγο πιο πριν αναφέρθηκε το όνομα του Μάνου Ξυδού και η κουβέντα μας πηγαίνει στην απώλεια, γενικά αλλά και ειδικά, μετά και το τραγικό συμβάν με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στις αρχές Μαρτίου. «Υπάρχει αυτή η βαριά σκιά των Τεμπών, που με ζορίζει σαν κόμπος στο στομάχι, νιώθω έναν συνεχή πόνο. Το πένθος σε κάθε άνθρωπο λειτουργεί διαφορετικά, αλλά είναι κάτι που δεν πρέπει και δεν γίνεται να παρακάμψεις. Έχω κάνει αυτό το λάθος στο παρελθόν, επανήλθε αργότερα στο κεφάλι μου και ήταν ζόρικο. Ο Μάνος τώρα, ήταν ένας άνθρωπος πολύ κοντινός σε μένα, και για αυτόν πέρασα από όλα τα στάδια του θρήνου. Το ίδιο συνέβη και για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, θρηνώ», είπε ο Φίλιππος Πλιάτσικας στο Esquire.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved