Φίλιππος Πλιάτσικας: «Ο ρόλος του γονιού μπαίνει πάνω απ' όλα»
Showbiz

Φίλιππος Πλιάτσικας: «Ο ρόλος του γονιού μπαίνει πάνω απ' όλα»

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας αναφέρεται στο ρόλο του ως πατέρας και δεν διστάζει να παραδεχτεί πως τρομάζει που το παιδί του μεγαλώνει σε τέτοιες εποχές.

Ο γνωστός μουσικός των θρυλικών Πυξ Λαξ ξετυλίγει τις σκέψεις του με αφορμή τη δημιουργική περίοδο που διανύει και την κυκλοφορία του νέου του δίσκου με τίτλο Αφιερωμένο.

pliatsikas-4.jpg

«Πολλά αλλάζουν στη ζωή ενός άντρα όταν γίνει πατέρας. Και ενός καλλιτέχνη. Για τον ίδιο δεν έχει σχέση με το φύλο ή την ιδιότητα. «Είναι πολύ μεγαλύτερο από οτιδήποτε άλλο. Ό,τι πιο κοντινό σε απάντηση στα βασικά υπαρξιακά μας ερωτήματα. Ο ρόλος του γονιού μπαίνει πάνω απ’ όλα». Δεν διστάζει να παραδεχτεί πως τρομάζει που το παιδί του μεγαλώνει σε τέτοιες εποχές. Και θυμώνει με τη δική του γενιά, για αυτό που αφήνει πίσω. Παραδέχεται, όμως, πως έχει πίστη στα νέα παιδιά, στις καινούργιες γενιές. «Είναι πιο σωστή γενιά από τη δική μας. Έχει θησαυρό μέσα της. Κι ας ακούει πού και πού τραπ. Υπάρχει υπερβολή, γιατί είναι πιτσιρίκια, αλλά αυτό είναι απολύτως λογικό. Αν μιλήσεις όμως μαζί τους, θα καταλάβεις. Είναι η γενιά που θα σου βάλει χέρι αν κάνεις @@@ και πολύ καλά θα κάνει. Μακάρι, λοιπόν, να μην έχουμε χαλάσει το κόλπο για αυτά τα παιδιά. Τώρα που το σκέφτομαι, ως γενιά, κοιτάμε πια τον καθρέφτη και βλέπουμε κάτι άσχημο. Γι’ αυτό και θα είμαι πάντοτε με τα παιδιά στους δρόμους». Τα αδιέξοδα κάθε εποχής γεννούν ανάγκη για τέχνη, ειδικά από τους νέους ανθρώπους. «Και σήμερα έχουμε αρκετά από αυτά τα αδιέξοδα, όπως ευτυχώς έχουμε και αρκετούς νέους που δημιουργούν, με φοβερό ταλέντο. Είτε μιλάμε για χιπ χοπ, είτε για αλτέρνατιβ», συμπληρώνει και κάνει τη σύνδεση με τους πιο φρέσκους των δημιουργών.

1675201563251-543338977-pliatsikas.jpg

Πλησιάζοντας στο τέλος της συζήτησής μας, δηλώνει περήφανος για τον επερχόμενο δίσκο του και αρκείται να πει πως θα βρίσκεται στον δρόμο, θα παίζει μουσική και θα προσπαθεί να αγκαλιάζει τον κόσμο με τα κομμάτια του, αναφορικά με τα μελλοντικά του πλάνα. Όσο για την υστεροφημία του; «Μου αρκούν τα τραγούδια. Να μείνουν στον κόσμο. Αυτός είναι ο τρόπος, αυτός είμαι εγώ».

Πηγή: Esquire

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved