Μελίνα Κανά: «Μόνο αν βρούμε τον τρόπο να αγαπηθούμε και να αγαπήσουμε θα γίνουν όλα καλύτερα»
NDP photo agency
Showbiz

Μελίνα Κανά: «Μόνο αν βρούμε τον τρόπο να αγαπηθούμε και να αγαπήσουμε θα γίνουν όλα καλύτερα»

Η Μελίνα Κανά μιλάει για τις εμφανίσεις της, για την επιστροφή της στη δισκογραφία αλλά και για την αγάπη που όπως λέει, μπορεί να νικήσει τα πάντα!

Για χρόνια η Μελίνα Κανά απείχε από τη δισκογραφία, οπότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει επιτελεστεί κάτι σαν επιστροφή. Άνοιξε για αυτήν ένας νέος κύκλος; «Αισθάνθηκα πράγματι ότι ήρθε η ώρα να πω και άλλα πράγματα, το ζήτησα από μέσα μου και ως διά μαγείας έγινε πραγματικότητα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Θέμη Καραμουρατίδη γιατί αυτός έδωσε το έναυσμα για αυτόν τον νέο κύκλο, είναι ένας γλυκός άνθρωπος και πολύ εμπνευσμένος συνθέτης, μου έδωσε πολύ όμορφες μελωδίες, έντυσε τους στίχους με πολύ ωραίες μουσικές και είμαι πολύ χαρούμενη που έχω πει τραγούδια του».

Πώς της φαίνεται το σύγχρονο μουσικό τοπίο. «Για να είμαι ειλικρινής δεν ψάχνω πολύ. Από τον απόηχο των πραγμάτων που φτάνει σε μένα θα πω ότι δεν έχουν σταματήσει να βγαίνουν καλά τραγούδια, όπως αυτά που έγραψε ο Alex Sid για τη σειρά “Άγριες Μέλισσες” - αυτός ο άνθρωπος θα κάνει σημαντικά πράγματα στον χώρο. Ωραία είναι και τα τραγούδια των Νίκου Τερζή και Γιάννη Κότσιρα για τη σειρά “Σασμός” (σ.σ.: σε αυτή ανήκει και η “Παλιά πληγή” σε δική της ερμηνεία), ωραία είναι και τα κομμάτια που γράφει ο Σταύρος Σιόλας και μου έδωσε τη χαρά πρόσφατα να ερμηνεύσω το “Στην αιώρα του χρόνου” σε στίχους Ηλία Μάστορη. Αυτό που κάπως με ανησυχεί είναι η προσκόλληση των πολύ νεαρών παιδιών στην τραπ, αυτό με προβληματίζει. Δεν έχω εντρυφήσει στη συγκεκριμένη σκηνή αλλά στα δικά μου αφτιά, που είμαι μια γυναίκα άλλης γενιάς, μοιάζουν με παραλήρημα τα κομμάτια αυτά. Προτού ακόμη φτάσουμε στο περιεχόμενο είναι και ο τρόπος έκφρασης προβληματικός. Κάποιος λόγος θα τα έχει γεννήσει αλλά αυτό το είδος δεν μπορώ να πω ότι με συγκινεί».

3488_MELINA_KANA_2122023.jpg

Ο δρόμος για έναν καλύτερο κόσμο

Όσον αφορά τα κακώς κείμενα της εποχής μας, «στενοχωριέμαι και αγχώνομαι διότι ο κόσμος δεν θα προχωρήσει αν δεν εκλείψουν η μισαλλοδοξία, το μίσος, το στυγνό συμφέρον και οι παράλογες διεκδικήσεις από άνθρωπο προς άνθρωπο. Δεν μπορούμε να πούμε ότι προοδεύουμε μόνο και μόνο επειδή έχουμε ακριβά κινητά και επειδή πατάμε ένα κουμπί και γίνονται “θαύματα”. Η τεχνολογία προσφέρει κάποιες διευκολύνσεις αλλά δεν κάνει τον κόσμο καλύτερο. Μόνο αν βρούμε τον τρόπο να αγαπηθούμε, να αγαπήσουμε και να πορευόμαστε σε αυτή τη ζωή πάνω σε αυτόν τον άξονα θα γίνουν όλα καλύτερα. Αυτό είναι που με κάνει αισιόδοξη ωστόσο στο φινάλε, διότι πιστεύω ότι η αγάπη θα νικήσει και όλα τα άλλα θα πάνε από εκεί που ήρθαν. Ξέρω ότι δεν μας έχουν εκπαιδεύσει καλά, αλλά αν σταματήσουμε να βλέπουμε αυτόν τον φάρο τότε η φουρτούνα θα μας καταπιεί».

Πηγή: ΒΗΜΑ

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved