Αλέξης Γεωργούλης: Από το «Είσαι το ταίρι μου»... ευρωβουλευτής - Το ξεκίνημα, η άνοδος και η πτώση
Showbiz

Αλέξης Γεωργούλης: Από το «Είσαι το ταίρι μου»... ευρωβουλευτής - Το ξεκίνημα, η άνοδος και η πτώση

Mορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι καταγγελίες σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη και πλέον η απειλή για τη φήμη του και την καριέρα του είναι ορατή.

Ο ηθοποιός – ευρωβουλευτής αρνείται τα πάντα και ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ψέματα που στόχο έχουν να τον πλήξουν. Παράλληλα οι βελγικές αρχές έχουν υποβάλλει αίτημα άρσης της ασυλίας του, ενώ δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αν οι καταγγελίες προέρχονται από μία ή περισσότερες γυναίκες

georgoulis2.jpeg

Σπούδασε στο Πολυτεχνείο

Ο Αλέξης Γεωργούλης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1974. Από νωρίς πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με τον αθλητισμό όμως η καλλιτεχνική του φλέβα τον οδήγησε στο Ωδείο Λάρισας όπου από το 1988 έως το 1992 έκανε μαθήματα κλασικής και μπλουζ κιθάρας. Ξεκίνησε τις σπουδές του ως πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης και στην πορεία πήρε μεταγραφή για το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στην Αθήνα.

georgoulis2.png

Η υποκριτική

Πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την υποκριτική και άφησε το Πολυτεχνείο για να παρακολουθήσει μαθήματα στη δραματική σχολή «Ιασμος», του Βασίλη Διαμαντόπουλου.

Οι πρώτες εμφανίσεις ως ηθοποιός και το «Είσαι το ταίρι μου».

Έκανε τις πρώτες τους εμφανίσεις ως ηθοποιός σε τηλεταινίες και μικρού μήκους ταινίες. Το 2001 είναι έρχεται η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα του. Ο ίδιος ανοίγει τα φτερά του στη Μεγάλη και τη Μικρή οθόνη και η κορυφή του ανήκει. Πρωταγωνίστησε σε δύο ταινίες μεγάλου μήκους, το «Αύριο θα είναι αργά» της Λάγιας Γούργου και «Η Φούσκα» του Νίκου Περάκη. Η εμφάνιση του ως Σωτήρης στο θρυλικό πια σήριαλ του Mega «Είσαι το ταίρι μου» τον καθιέρωσε ως ζεν πρεμιέρ της περιόδου.

Το 2003 συμμετείχε στην παράσταση «Το Σπίτι Φεύγει» σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή. Την ίδια περίοδο πρωταγωνίστησε στην σειρά της ΝΕΤ «Ονειρο ήταν», ενώ λίγο αργότερα είδε τη δημοφιλία του να αυξάνεται πρωταγωνιστώντας στη σειρά «Εραστής δυτικών προαστίων» που προβλήθηκε στο Μεγάλο κανάλι με τεράστια επιτυχία. Το 2009 θα παίξει στην ταινία «My life in ruins», με πρωταγωνίστρια τη Νία Βαρντάλος, τα γυρίσματα της οποίας έγιναν στην Ελλάδα και το 2016 συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά «Οικογένεια Ντάρελ».

GEORGPULIS2

«Έχω δεχθεί ρατσισμό και bullying επειδή είχα δυσλεξία στο σχολείο. Έλεγαν “βαριέται, είναι χαζός”», είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξη του. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία του ως ευρωβουλευτής: «Κάποιος θα έλεγε ότι δεν έχω κάνει έργο στην Ευρωβουλή. Ή δεν έχουν ενημερωθεί ή έχουν άλλον σκοπό. Μία ευρωβουλευτής από την Ισπανία με κοίταξε έντονα, μου είπε “είσαι ηθοποιός, είσαι ο «Σπύρος»”». Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στην σειρά «Είσαι το ταίρι μου». «Με το «Είσαι το ταίρι μου» έχω καψούρα μεγάλη. Θέλω να ξενοδουλέψω με την Βίκυ Σταυροπούλου», είχε πει.

georgoulis_it_2_2681926.jpg

Η πορεία προς την Ευρωβουλή.

Ο ηθοποιός δέχτηκε το 2019 να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνοντας την πέμπτη από τις έξι θέσεις του κόμματος με συνολικά 162.974 ψήφους. Τόσο η υποψηφιότητα του όσο και η εκλογική νίκη επιβεβαίωσε το γεγονός πως τελικά ευρωβουλευτής θα μπορούσε να γίνει οποιοδήποτε αναγνωρίσιμο πρόσωπο.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved