Δάφνη Kαραβοκύρη για τη νευρική ανορεξία: «Δεν ήμουν εγώ. Άρχισαν να μου πέφτουν τα μαλλιά...»
Showbiz

Δάφνη Kαραβοκύρη για τη νευρική ανορεξία: «Δεν ήμουν εγώ. Άρχισαν να μου πέφτουν τα μαλλιά...»

Η δημοσιογράφος Δάφνη Καραβοκύρη μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» για το πρόβλημα με τη νευρική ανορεξία που αντιμετώπισε στην εφηβεία της και πώς κατάφερε να ξεφύγει από αυτό. Το «πάθημα» που έγινε...μάθημα το διηγείται και στο βιβλίο που ετοιμάζει.

Για το πρόβλημα της νευρικής ανορεξίας το οποίο αντιμετώπισε, μίλησε η Δάφνη Kαραβοκύρη, καλεσμένη στην εκπομπή «Ελένη».

Μάλιστα, η δημοσιογράφος ενημέρωσε τους τηλεθεατές ότι καταπιάνεται με το θέμα της νευρικής ανορεξίας και στο βιβλίο που γράφει για την παιδική της ηλικία και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

«Όταν ήμουν παιδί ήταν άλλες εποχές. Δεν μπορούσες εύκολα να μοιραστείς ότι δεχόσουν βία στο σπίτι. Η μητέρα μου είναι διαγνωσμένη με διπολική διαταραχή, πέρασε έναν δύσκολο μεταστατικό καρκίνο και η δική της διέξοδος ήταν το αλκοόλ. Ένας άνθρωπος που πίνει και θα πονέσει με τα λόγια του και με τα χέρια του και με τις πράξεις του», είπε.

Η Δάφνη Καραβοκύρη αναφέρθηκε στο πώς ξεκίνησε η περιπέτειά της λέγοντας: «Στην εφηβεία, όταν με επισκέφτηκε αυτή η “κακή κυρία”, η νευρική ανορεξία ήμουν 60-62 κιλά και έφτασα να ζυγίζω 39,5. Ο μπαμπάς μου ήταν εκδότης περιοδικών μόδας οπότε ήταν ένας συγκερασμός μεταξύ του τι έβλεπα από τη δουλειά του πατέρα μου και των όσων συνέβαιναν μέσα στο σπίτι. Ήταν ένας τρόπος να ξεσπάσω. Αποφάσισα να στερήσω από τον εαυτό μου αυτό το κομμάτι γιατί θεώρησα ότι αυτό πρέπει να κάνω, να τσακωθώ με το φαγητό και να μην τρώω».

«Υπήρχε και το άλλο το καταστροφικό, που πας σε τραπέζια και καλέσματα και σου λένε “μωρέ, μπράβο έχασες δυο κιλάκια, κοίτα πώς έδειξε το πρόσωπό σου!”. Όσο εσύ το ακούς λες ότι αφού έχασα 2 κιλά μπορώ να χάσω άλλα δύο. Όταν νόσησα από νευρική ανορεξία δεν ήμουν εγώ. Δεν ήμουν η Δάφνη. Ήμουν σαν οδοντογλυφίδα και θεωρούσα ότι έχω παραπάνω κιλά. Η ζυγαριά έδειχνε μείον και ο καθρέφτης συν και συν. Η τροφή μου για μεγάλο διάστημα ήταν 4 μουστοκούλουρα την ημέρα, κάτι γιαουρτάκια και σοκολατούχα ροφήματα.Άρχισαν να πηγαίνουν όλα λάθος. Άρχισαν να μου πέφτουν τα μαλλιά, είχα εκζέματα, το δέρμα μου έγινε λεπτό σαν το χαρτί, μου κόπηκε η περίοδος» σημείωσε.

Kypseli.jpg

Η δημοσιογράφος στη συνέχεια περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να ξεφύγει από αυτήν την περιπέτειά της. «Κάποια στιγμή μου είπε ο πατέρας μου ότι “αν δεν ξεκινήσεις να τρως θα μπεις στο νοσοκομείο”. Με άφηνε, με άφηνε μέχρι που μπήκα. Δεν μπορεί να σε πιέσει κανείς να αλλάξεις γνώμη μέχρι που λες “αξίζει;” Κατάφερα να βγω από τον λαβύρινθο της νευρικής ανορεξίας γιατί είχα τον μπαμπά μου...Έπηζε και ερχόταν να φάμε για να βεβαιωθεί ότι έφαγα».

Τέλος, πρόσθεσε: «Τώρα έχω την καλύτερη σχέση με το φαγητό. Η νευρική ανορεξία ανήκει στο παρελθόν σαν κατάσταση αλλά στο μυαλό υπάρχει μόνο σαν θύμηση.Έχω άριστη σχέση με το φαγητό αλλά το έχω δουλέψει με τον εαυτό μου, με διατροφολόγο και ψυχοθεραπευτή και έτσι πρέπει να γίνεται».

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved