Σωτήρης Μουστάκας: Η τηλεοπτική συνάντηση με τη Ρένα Βλαχοπούλου και τα πειράγματα στον Πρωινό Καφέ
Showbiz

Σωτήρης Μουστάκας: Η τηλεοπτική συνάντηση με τη Ρένα Βλαχοπούλου και τα πειράγματα στον Πρωινό Καφέ

Σωτήρης Μουστάκας: Ήταν 4 Ιουνίου του 2007 όταν έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Έλληνας κωμικός ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας, σε ηλικία 66 ετών. 

Λίγες ώρες πριν από το θάνατο του είχε αισθανθεί αδιαθεσία, κατά τη διάρκεια πρόβας του «Πλούτου» του Αριστοφάνη, που θα παρουσίαζε με τους Θύμιο Καρακατσάνη, Γιώργο Κωνσταντίνου και Βάσια Τριφύλλη. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του έπασχε από καρκίνο.

Γεννημένος στις 17 Σεπτεμβρίου του 1940 στο χωριό Κάτω Πλάτρες Λεμεσού. Ήταν το τελευταίο παιδί πολυμελούς οικογένειας και από μικρός είχε όνειρό του να γίνει ηθοποιός. Από το Δημοτικό κιόλας ήταν πρωταγωνιστής στα έργα που ανέβαζε με τους συμμαθητές του.

moustakas.jpg

Έκανε το ντεμπούτο του στο θεατρικό σανίδι στη Λεμεσό όταν είδε τον θίασο του Νίκου Σταυρίδη. Εκεί ζήτησε τη βοήθεια του σπουδαίου κωμικού, όταν θα ερχόταν στην Αθήνα να σπουδάσει θέατρο. Στο διάλειμμα ο Σταυρίδης έλεγε ανέκδοτα στον κόσμο. «Κάποια στιγμή σταμάτησε κι άρχισε να φωνάζει το όνομά μου. Με κάλεσε στη σκηνή. Αυτό ήταν το ντεμπούτο μου» είχε πει.

Σε ηλικία 15 χρονών, συμμετείχε ενεργά στον Απελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ (1955-1959), ως αγγελιοφόρος διαταγών του αρχηγού της, Διγενή Γρίβα, προς τις διάφορες αντιστασιακές ομάδες. Μοίραζε φυλλάδια κι έγραφε συνθήματα στους τοίχους. Συνελήφθη από τους Άγγλους και φυλακίστηκε για εφτά μήνες. Με πλαστό διαβατήριο ταξίδεψε στην Αθήνα για να σπουδάσει ηθοποιός, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του.

moustakas

Στον κινηματογράφο, η καριέρα του ξεκίνησε το 1964 με τον «Ζορμπά» του Μιχάλη Κακογιάννη, όπου υποδύθηκε τον τρελό του χωριού και ολοκληρώθηκε με τον ρόλο του Τιτσιάνο στην ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Ελ Γκρέκο» το 2007. Σταθμός θεωρήθηκε η ερμηνεία του στην ταινία «Ο Νομοταγής Πολίτης», σε σκηνοθεσία Ερρίκου Θαλασσινού και σενάριο Κώστα Μουρσελά. Τη δεκαετία του ’80 πρωταγωνίστησε σε δεκάδες βιντεοταινίες. Το 2002 βραβεύτηκε για το ρόλο τού 98χρονου χάκερ στην τηλεοπτική σειρά του Γιάννη Σμαραγδή «Τα χαϊδεμένα παιδιά», που μεταδόθηκε από την ΕΤ1.

Σωτήρης Μουστάκας: Η τηλεοπτική συνάντηση με τη Ρένα Βλαχοπούλου και τα πειράγματα στον Πρωινό Καφέ.

Δείτε ένα σπάνιο βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved