Στέλλα Φυρογένη: Ο ρόλος της Χάιδως στη Γη της Ελιάς, η ηλικία, ο σύντροφος & η ζωή στο χωριό
Showbiz

Στέλλα Φυρογένη: Ο ρόλος της Χάιδως στη Γη της Ελιάς, η ηλικία, ο σύντροφος & η ζωή στο χωριό

Η Στέλλα Φυρογένη έχει ξεχωρίσει μέσα από τον ρόλο της Χάιδως στη σειρά, Γη της Ελιάς και χθες, 14 Απριλίου συγκλόνισε το τηλεοπτικό κοινό με το μοιρολόι της, αφού έχασε το παλικάρι της, τον Φίλιππο.

Το βιογραφικό της Στέλας Φυρογένη

Η Στέλλα Φυρογένη είναι 56 χρονών.

Γεννήθηκε το 1968 στη Γερμανία, αλλά όταν ήταν δύο ετών οι γονείς της επέστρεψαν στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Αριστούχος απόφοιτη δραματικής σχολής Εθνικού θεάτρου (1989-1992).

Σκηνοθέτησε τις παραγωγές «Ινκόγκνιτο» και «Το παλάτι του τέλους» (ΘΟΚ).

Ως ηθοποιός έπαιξε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις.

Είναι ιδρυτικό μέλος και βασική ερμηνεύτρια του μουσικού σχήματος STELAFI.

Η Γη της ελιάς: Ο θρήνος και οι σπαρακτικές σκηνές που καθήλωσαν το Twitter – «Πόνος και θλίψη»

gi-51.jpg

Η ταλαντούχα ηθοποιός έχει τιμηθεί µε τα βραβεία A’ Γυναικείου Ρόλου για τον Εντοµοσυλλέκτη (σκην. Σ. Παπαγεωργίου) στο 6ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Νέων Κινηµατογραφιστών, για το Φάρµακον στο Κυπριακό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και µε το Βραβείο Θεάτρου ΘΟΚ Καλύτερης Γυναίκας Ηθοποιού, δύο φορές, για τον Ορλάντο και για το Ινκόγκνιτο, το οποίο και σκηνοθέτησε.

gi-1.jpg

Η Γη της Ελιάς: Νεκρός ο Φίλιππος - Τα ουρλιαχτά της Χάιδως

Στην προσωπική της ζωή η Στέλλα Φυρογένη δηλώνει ερωτική μετανάστρια, αφού μετακόμισε από την Ελλάδα στην Κύπρο το 1995: «Ο έρωτας είναι ένα πολύ δυνατό κομμάτι για μένα κι είναι κάτι που μου συμβαίνει με ό,τι καταπιάνομαι και ό,τι μ' ενδιαφέρει. Ενα πρότζεκτ, όταν παίζω, όταν τραγουδάω -ασχολούμαι μόνον με αυτά που είμαι ερωτευμένη. Ο ρυθμός είναι ένα κομμάτι της ζωής μου, υπάρχει κάτω από κάθε κίνησή μου, πνευματική, σωματική. Και ο έρωτάς μου για τα βιβλία είναι τεράστιος, για τους ανθρώπους, παρ' ότι παλεύω συνέχεια με αυτούς. Η κόλαση είναι οι άλλοι, ακριβώς τη στιγμή που τους χρειαζόμαστε».

1713160461902-256877292-gi-12.jpg

Ζει σε ένα χωριό έξω από τη Λευκωσία και η καθημερινότητά της περιλαμβάνει αγροτικές εργασίες μιας και φυτεύει τα δικά της λαχανικά: «Ήταν μια ανάγκη που είχα πάντα και ένα όνειρο ζωής. Από τη μια φαίνεται σαν πολυτέλεια, από την άλλη είναι αρκετά δύσκολο, γιατί βρίσκεται λίγο πολύ στη μέση του πουθενά. Δεν υπάρχουν σπίτια κοντά, ούτε γείτονες, ούτε δρόμοι. Αυτός ο τρόπος ζωής, με τα ζώα, τα δέντρα, τα μποστάνια, είναι πολύ έξω από τους ρυθμούς της υπόλοιπης ζωής και της δουλειάς μου, με αποτέλεσμα να κυλάει πολύ διαφορετικά ο χρόνος. Γι’ αυτό αργώ πάντα λίγο στα ραντεβού μου!».

stella-firogeni-9THVRU-800x_.jpg

Στα 35 της αποφάσισε να σταματήσει να τρώει κρέας: «Δεν ήθελα άλλο αίμα στο τραπέζι μου. Αν έχω γίνει καλή ηθοποιός, αυτό έχει γίνει μέσω των ζώων. Αν έχω αναπτύξει καλύτερες δεξιότητες, αν εμβαθύνω στη δουλειά μου με έναν άλλο τρόπο οφείλεται στα ζώα, είναι πάντα αντικείμενο μελέτης, πάντα με συνάρπαζαν. Ειδικά οι γάτες είναι τόσο αξιοθαύμαστες γιατί ελέγχουν τόσο πολύ τα μέσα τους, καταφέρνουν από την αταραξία να περνάνε στην εγρήγορση μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου».

stella-fyrogeni-(7).jpg

Διαβάστε επίσης:

Γη της Ελιάς: Η Ασπασία ξανά στην αγκαλιά του Δημοσθένη

Γη της Ελιάς: Ανατροπή! Η Μαργαρίτα διώχνει τη Θοδώρα από το σπίτι της

Γη της Ελιάς: Ο Μάνος συλλαμβάνεται για ξυλοδαρμό

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved