Άβετ Σφακιανάκη: Πέθανε η πρώτη casting director
Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο. Έφυγε από τη ζωή η Άβετ Σφακιανάκη, ηθοποιός στα πρώτα της βήματα και η πρώτη casting director στην Ελλάδα.
Ο Σπύρος Μπιμπίλας, την αποχαιρέτησε με μία συγκινητική ανάρτηση.
«Αντίο Αβετ…. Μόλις με πληροφόρησαν ότι έφυγε από την ζωή η αγαπημένη φίλη Αβετ Σφακιανάκη , ηθοποιός στα πρώτα της βήματα, που έγινε η πρώτη casting director στην Ελλάδα, στο σπίτι της που το έκανε γραφείο της στο Κολωνάκι, (avet agency) όπου συχνά μαζευόμασταν για να την βοηθήσουμε και να πείσουμε ηθοποιούς που δειλά δειλά πίστευαν στην ιδέα του casting. Γεννημένη στις 30-1-1945 , απο τα Χανιά, ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Αίγινα και δώρισε την πλούσια βιβλιοθήκης της στην Δημοτική βιβλιοθήκη της Αίγινας.
Ταλαιπωρηθηκε τον τελευταίο χρόνο και την φρόντισαν πιστοί φίλοι της στην Αιγινα.Απο το ΤΑΣΕΗ κάναμε ενέργειες για να μεταφερθεί στο Γηροκομείο Αθηνων ..Η Αβετ ήταν ένας ευχάριστος δραστήριος και ταλαντούχος άνθρωπος γεμάτος χιούμορ.. Καλό ταξίδι αγαπημένη μου φίλη», έγραψε.