Άννα Κορακάκη: «Θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή να κάνω οικογένεια» (photos)
G-Sports

Άννα Κορακάκη: «Θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή να κάνω οικογένεια» (photos)

Η κορυφαία Ελληνίδα σκοπεύτρια Άννα Κορακάκη μιλά για τον επόμενο στόχο της που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 2020, για τη μεγαλύτερη αδυναμία της, την οικογένεια της, ενώ αποκαλύπτει τι θα απαντούσε αν της πρότειναν να κατέβει στην πολιτική.

Η Άννα Κορακάκη έχει χωρίσει με τον σύντροφό της και πλέον έχει συγκεντρωθεί στον μεγάλο της στόχο και δουλεύει πάνω σ' αυτόν.

Ο επόμενος στόχος, μετά το Μινσκ, ποιος είναι;

«Είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 2020».

Έχεις γυρίσει όλο τον κόσμο και είσαι μόλις 23 χρόνων...

«Ναι, είναι αλήθεια. Μέσα από τον αθλητισμό γνωρίζεις κι άλλους πολιτισμούς και ανθρώπους και κουλτούρες Εχω αναπτύξει φιλίες που σίγουρα θα μου μείνουν πάρα πολύ. Περισσότερο και από τις διακρίσεις. Γνώρισα άτομα με τα οποία έχω κάνει πάρα πολύ ισχυρές φιλίες κι αυτό είναι πάρα πολύ ωραίο. Είναι το μεγαλύτερο δώρο. Και φιλοξενώ τους φίλους μου από τις άλλες χώρες και πηγαίνω σε αυτούς».

Φέτος το καλοκαίρι θα κάνεις λίγες διακοπές πριν ξεκινήσεις τις προπονήσεις;

«Πρέπει λίγο να χαλαρώσω και γι' αυτό δεν δουλεύω στο 100%. Ισα-ίσα για να κρατήσω την επαφή, για να μπούμε μετά πάλι από το φθινόπωρο πολύ δυνατά. Γιατί, αν συνεχίσω πάλι με τον ίδιο ρυθμό, την περίοδο κοντά στους Ολυμπιακούς θα κλατάρω και δεν κάνει. Οπότε τώρα είναι η περίοδος που χαλαρώνω...»

Αν σου πρότειναν να κατέβεις στην πολιτική, τι θα απαντούσες; Εχουμε δει πολλούς αθλητές να το κάνουν...

«Η πρώτη μου σκέψη είναι κατηγορηματικά όχι. Επειδή, όμως δεν θέλω να είμαι απόλυτη γενικά στη ζωή μου και ποτέ δεν λέω «ποτέ», θέλω να διευκρινίσω ότι, αν μου έκαναν τώρα πρόταση, η απάντηση θα ήταν ένα τεράστιο και βροντερό «όχι». Και για τα επόμενα χρόνια θα είναι ένα πολύ μεγάλο «όχι», άσχετα με την αθλητική μου δραστηριότητα. Και αύριο να σταματήσω τη σκοποβολή, δεν θα ήθελα να αναμειχθώ με την πολιτική. Μπορεί, όμως να φτάσω στα 50 μου, να συμβεί κάτι γκράντε (σ.σ.: ξαφνικό/μεγάλο) και να δεχθώ. Οπότε, αν πω τώρα «δεν θα ασχοληθώ ποτέ», σίγουρα θα εκτεθώ! Τι όριο ηλικίας έχει αυτό το άθλημα; Η αλήθεια είναι ότι η σκοποβολή δεν έχει ηλικιακούς φραγμούς. Είναι ένα άθλημα που, αν το επιτρέπουν οι συνθήκες μπορείς να το κάνεις σε υψηλό επίπεδο άνετα μέχρι τα 45».

Προπονήτρια σκοποβολής θα ήθελες να γίνεις;

«Και πάλι δεν θέλω να είμαι απόλυτη, αλλά δεν νομίζω ότι θα ήμουν καλή σε αυτό. Το να είσαι επιτυχημένος αθλητής δεν σημαίνει ότι θα γίνεις και επιτυχημένος προπονητής. Πολλοί έχουν αυτή την εντύπωση. Δεν είναι απαραίτητο ένας ρλυμπιονίκης να γίνει και ένας καλός προπονητής γιατί μπορεί να μην έχει μεταδοτικότητα».

Παράλληλα σπουδάζεις;

«Ναι, σπουδάζω, απλά τώρα έχω κάνει μια παύση λόγω των αγώνων. Πλέον ασχολούμαι επαγγελματικά με τη σκοποβολή. Σπουδάζω Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη. Είναι κάτι που με γεμίζει και μου αρέσει πολύ».

Τι ρόλο παίζει για εσένα η οικογένεια σου;

«Έχω έναν αδελφό δυόμισι χρόνια μικρότερο, τον Διονύση, ο οποίος ασχολείται και αυτός τα τελευταία χρόνια με τη σκοποβολή. Η οικογένεια μου, οι γονείς μου, είναι τα πάντα. Η σκοποβολή δεν είναι η ζωή μου η ίδια. Η οικογένεια, πριν και μετά από αυτό και κατά τη διάρκεια, είναι τα πάντα. Είναι εξαιρετικοί όλοι στην οικογένεια μου».

Θέλεις να κάνεις κι εσύ οικογένεια φαντάζομαι...

«Εννοείται! Θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή να κάνω οικογένεια. Η μητέρα μου είναι πραγματικά το είδωλο μου και θα ήθελα πάρα πολύ να της μοιάσω ως μητέρα και ως σύζυγος. Με εμπνέει πάρα πολύ όσον αφορά το κομμάτι της οικογένειας. Νομίζω ότι εκείνη είναι ο λόγος που θα ήθελα να κάνω οικογένεια, γιατί γενικότερα είμαι πάρα πολύ ανεξάρτητο άτομο. Η μητέρα μου είναι η ήρεμη δύναμη και, όσο μεγαλώνω, τόσο περισσότερο θέλω να της μοιάσω», λέει στη real life.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved