Το gossip-tv στη Συναυλία της Τετάρτης με Δημήτρη Μπάση & Μανόλη Ανδρουλιδάκη - Μία μαγική βραδιά!
Exodos

Το gossip-tv στη Συναυλία της Τετάρτης με Δημήτρη Μπάση & Μανόλη Ανδρουλιδάκη - Μία μαγική βραδιά!

Τα τραγούδια είναι καλύτερο να είναι «γυμνά» όταν ερμηνεύονται με τη μοναδική φωνή του Δημήτρη Μπάση

Όπως είπε και ο άλλοτε μαέστρος του και βιρτουόζος της κιθάρας Μανόλης Ανδρουλιδάκης που τον συνόδευε χθες το βράδυ (19/10), στη Συναυλία της Τετάρτης που πλέον καθιερώνεται στο θέατρο Αθηνά κάθε Τετάρτη, ο τραγουδιστής είναι… και του σαλονιού και του λιμανιού.

«Μπορεί να τον ρίξεις σε ένα πανηγύρι και να τραγουδήσει και μπορείς να τον πας και σε μία εκκλησία και να ψάλλει και θα τα κάνει και τα δύο τέλεια» είπε επί σκηνής ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης για τον καλό του φίλο και για χρόνια συνεργάτη του Δημήτρη Μπάση που ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μία υπέροχη συναυλία.

Αυτή είναι άλλη μία καλλιτεχνική πρόταση της Marosoulis Productions η οποία ανεβάζει φέτος τον χειμώνα στο ίδιο θέατρο δύο παραστάσεις που ήδη συζητιούνται. Ήδη ανεβαίνει –για δεύτερη χρονιά μάλιστα- η παράσταση «Τέλειοι Ξένοι» με μία πλειάδα κορυφαίων ηθοποιών, σε σκηνοθεσία Πέτρου Λαγούτη και Γιώργου Πυρπασόπουλου ενώ στις 30 Οκτωβρίου αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την παράσταση Ulster American του David Ireland, μία εξαιρετική μαύρη κωμωδία με τους Ορέστη Τζιόβα, Κώστα Νικούλι και Γιούλη Τσαγκαράκη.

Τα «γυμνά τραγούδια»

Ας επανέλθουμε όμως στη νέα πρόταση διασκέδασης που μπορείτε να απολαμβάνετε κάθε Τετάρτη στο θέατρο Αθηνά, που εγκαινίασε με τη μοναδική φωνή του ο Δημήτρης Μπάσης, συνοδευόμενος μόνο από την κιθάρα του σπουδαίου Μανόλη Ανδρουλιδάκη. Το gossip-tv ήταν εκεί και η αλήθεια είναι πως αρχικά ήταν λίγο περίεργη η αίσθηση αλλά και η περιέργεια για το πώς θα μπορούσε μία συναυλία να είναι καλή, όσο καλό και μεγάλο καλλιτέχνη και αν αφορούσε, όταν αυτή συμβαίνει σε ένα κλειστό θέατρο. Δεν πρόκειται όμως για ένα οποιοδήποτε θέατρο, αλλά για το θέατρο Αθηνά με τη μοναδική ακουστική, έναν πολύ ζεστό χώρο που χωράει τόσους όσοι χρειάζονται για να γίνει η βραδιά μαγική! Και ο Μπάσης, από το πρώτο κιόλας λεπτό τα κατάφερε!

eikona_Viber_2023-10-19_12-43-02-597.jpg

Ξεκίνησε –με τι άλλο- με Μίκη Θεοδωράκη, συνέχισε με Μάνο Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Σπανό, μας θύμισε τον σπουδαίο και αξέχαστο Δημήτρη Μητροπάνο, μας συγκίνησε και μας έκανε να ερωτευτούμε ξανά με τον Αύγουστο του Παπάζογλου, μας διασκέδασε με βαριά ζεϊμπέκικα αλλά και χαρούμενα τραγούδια... Και μας έπεισε πως τελικά, τα τραγούδια είναι καλύτερο να είναι «γυμνά» όταν ερμηνεύονται με τη μοναδική φωνή του Δημήτρη Μπάση και με τη συνοδεία μόνο μιας κιθάρας στα χέρια του Ανδρουλιδάκη. Οι δύο καλλιτέχνες δεν έμειναν μόνο στο χειροκρότημα αλλά έγιναν ένα με το κοινό, αλληλεπίδρασαν με τον κόσμο μοναδικά και έδωσαν επί σκηνής το 100% του ταλέντου τους καταφέροντας να συνεπάρουν τους πάντες.

eikona_Viber_2023-10-19_12-43-05-460.jpg

Αν και κλισέ ως φράση, οι Μπάσης-Ανδρουλιδάκης κατάφεραν πράγματι να μας ταξιδέψουν μουσικά και να μας θυμίσουν «διαμάντια» του ελληνικού πενταγράμμου σπουδαίων δημιουργών και ερμηνευτών που αν και σπουδαία, δεν τραγουδιούνται συχνά πια. Και όλα αυτά με πολλές δόσεις χιούμορ και αυτοσαρκασμού κυρίως από τον Δημήτρη Μπάση που ξεκαθάρισε πως δεν του αρέσει καθόλου να μιλάει για τον εαυτό του. Όμως τον διευκόλυνε αρκετές φορές ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης που τον γνωρίζει πλέον πολύ καλά μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας και αναφέρθηκε αρκετές φορές στην προσωπικότητά του αλλά και την άψογη καλλιτεχνική του υπόσταση.

Πάρτε μία μικρή γεύση της συναυλίας στο παρακάτω βίντεο:

Και βέβαια μετά από αυτό, είναι δεδομένο ότι όσοι έζησαν αυτή τη μαγική βραδιά χθες (18/10), έχουν ήδη κλείσει εισιτήρια και έχουν δώσει ραντεβού στο φουαγέ του θεάτρου Αθηνά για την επόμενη Τετάρτη 25 Οκτωβρίου για τη δεύτερη ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ, όπου ο Δημήτρης Μητσοτάκης συναντά τη Μάρθα Φριντζήλα σε μια συναυλία-γιορτή με όλα τα πολυαγαπημένα τραγούδια της διαδρομής τους και όχι μόνο: ‘‘Υστερόγραφο’’, ‘‘Ρώτα’’, ‘‘Εμμονή’’, ‘‘Νερό Στη Βάρκα’’, ‘‘Περσεφόνη’’, “Βουτιά από ψηλά”, “Δεν είμαι αυτός που θες”, “Τι τραγούδι να σου πω”, “Διαμαντένια προβλήτα”, “Δεν χωράμε όλοι”, ‘‘Αν”, “Κυρά Κατίνα”, “Η λίστα”, “Η καρέκλα είναι πρέζα”, “Αθιβολή, “Το κάστρο”, “Παράξενα πουλιά”, “360 χλμ. ” κ.α.
Δύο από τους πλέον σημαντικούς, παραγωγικούς και ακέραιους εκφραστές της σύγχρονης μουσικής σκηνής, σε μια συναυλία με πολλές συναρπαστικές εκπλήξεις.
Μαζί τους οι εξαιρετικοί μουσικοί:
Οδυσσέας Τζιρίτας: κιθάρα
Ελένη Φουρλάνου: βιολί, γκάιντα, κλαρίνο
Παντελής Πέτρου: μπάσο
Νίκος Χριστόπουλος: τύμπανα

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.more.com/music/dimitris-mitsotakis-martha-frintzila/

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 210 82 37 330

ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ, ΔΕΡΙΓΝΥ 10 & ΠΑΤΗΣΙΩΝ, έναντι σταθμού ΒΙΚΤΩΡΙΑ

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved