Η Κατερίνα Καραβάτου έφτιαξε το τέλειο πρωινό και αυτή είναι η συνταγή!
Taste

Η Κατερίνα Καραβάτου έφτιαξε το τέλειο πρωινό και αυτή είναι η συνταγή!

Όσες και αν είναι οι υποχρεώσεις της ως σύζυγος, μητέρα και παρουσιάστρια, η Κατερίνα Καραβάτου έχει καταλήξει πως η ζωή της χωρίς την μαγειρική θα ήταν σίγουρα ανιαρή.

Είναι γνωστή η αγάπη της στις κουζίνες όλου του κόσμου! Λατρεύει να δοκιμάζει νέες γεύσεις και συνταγές.

Μάλιστα, κάθε Κυριακή πρωί φτιάχνει για τον σύζυγο της, Κρατερό Κατσούλη, και τα δύο τους παιδιά, την Αέλια και τον Αρίωνα, λαχταριστά αυγά σκράμπλ.

Όσοι έχουν δοκιμάσει το συ­γκεκριμένο πιάτο από εκείνη, γλύφουν και τα δάχτυλα τους, χαρακτηρίζοντας την ομόφωνα "χρυσοχέρα".

Υλικά νιο 4 μερίδες:

8 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

1/3 φλιτζάνι light κρέμα γάλακτος

25 γραμμάρια βούτυρο, κομμέ­νο σε κυβάκια

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνετε τα ελαφρώς χτυπημένα αυγά και την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε με πιρούνι μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια του μείγματος. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, λιώνετε το βούτυρο. Κατόπιν, προσθέτετε σιγά-σιγά το μείγμα αυγών. Ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα για 2 λεπτά, σπρώχνονται τα έτοιμα αυγάπρθ5 το κέντρο του τηγανιού, ώστε όλα να μαγειρευτούν ομοιόμορφα. Όταν είναι έτοιμα, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε αμέσως και συνοδέψτε τα με φρυγανισμένο ψωμί.

Tip: Για πιο ελαφριά εκδοχή της συνταγής, αντικαταστήστε τα 4 ολόκληρα αυγά με 4 ασπράδια αυγών, ελαφρώς χτυπημένα.

Πηγή: ΕΓΩ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved