13 βασιλικές τιάρες αμύθητης αξίας - Η απόλυτη χλιδή και οι ιστορίες πίσω από αυτές
VIP Life

13 βασιλικές τιάρες αμύθητης αξίας - Η απόλυτη χλιδή και οι ιστορίες πίσω από αυτές

Η συλλογή κειμηλίων της βρετανικής βασιλικής οικογένειας μοιάζει να είναι ατελείωτη, αλλά λίγα είναι τόσο πολυτελή όσο οι βασιλικές τιάρες. Αυτές έχουν σημαδέψει μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές στη βασιλική ιστορία.

Ορισμένα μέλη της βασιλικής οικογένειας αμφισβήτησαν την παράδοση με τις επιλογές τους στην τιάρα, συμπεριλαμβανομένης της Νταϊάνα και της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας, ενώ άλλοι, όπως η Κέιτ Μίντλετον, έχουν αγκαλιάσει κομμάτια που χρονολογούνται πριν από έναν αιώνα και είχαν δημιουργηθεί αποκλειστικά για βασιλικούς αρραβώνες.

Κέιτ Μίντλετον: Δεν επιθυμεί επίσκεψη από τη Μέγκαν και τον Χάρι και αυτός είναι ο λόγος

Δείτε παρακάτω 13 από τις πιο αξέχαστες τιάρες της βασιλικής οικογένειας και μάθετε τις ιστορίες πίσω από αυτές...

  • Queen Mary Fringe Tiara
queenmary.jpg

Για την ημέρα του γάμου της, η βασίλισσα Ελισάβετ II φόρεσε αυτή την τιάρα με διαμάντια, γνωστή ως Queen Mary Fringe Tiara, που πήρε το όνομα από τη γιαγιά της Βασίλισσας, Βασίλισσας Μαρίας, η οποία έλαβε τα διαμάντια σε ένα κολιέ από τη Βασίλισσα Βικτώρια και αποφάσισε να το μετατρέψει. Αφού φόρεσε την τιάρα για τον γάμο της, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' δάνεισε την τιάρα στην κόρη της πριγκίπισσας Άννας και στην εγγονή της πριγκίπισσας Βεατρίκης της Υόρκης για τις δικές τους ημέρες γάμου.

  • Spencer Tiara
Spencer-Tiara.jpg

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα φόρεσε τη Spencer Tiara την ημέρα του γάμου της, καθιστώντας το ένα από τα πιο διάσημα items στη σύγχρονη βασιλική ιστορία. Η τιάρα, που ανήκει στην οικογένεια Spencer, ήταν μια απροσδόκητη επιλογή, καθώς οι γαμήλιες τιάρες προέρχονται παραδοσιακά μέσα από τη βασιλική οικογένεια. Η τιάρα Spencer περιλαμβάνει διάφορα κομμάτια, με το κεντρικό κομμάτι να είναι ένα γαμήλιο δώρο στη γιαγιά της Νταϊάνα, οπότε ήταν λογικό η πριγκίπισσα να επέλεξε αυτή.

  • Cartier Halo Scroll Tiara
The-Cartier-Halo-Scroll-Tiara.jpg

Η Κέιτ Μίντλετον παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ φορώντας την απλή αλλά πολυτελή Tiara Cartier Halo Scroll, το 2011. Ο Cartier έφτιαξε την τιάρα το 1936 και ο βασιλιάς George VI την αγόρασε για τη σύζυγό του, βασίλισσα Ελισάβετ (γνωστή ως Queen Mother), πριν από τη στέψη του. Φήμες λένε ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας αποφάσισε ποια τιάρα θα φορέσει την ημέρα του γάμου της, την τελευταία στιγμή. Για να ολοκληρώσει την εμφάνιση, επέλεξε να κρατήσει τα μαλλιά της κάτω.

  • Queen Mary's Diamond Bandeau Tiara
Queen-Mary's-Diamond-Bandeau-Tiara.jpg

Η Meghan Markle δανείστηκε από την συλλογή της Βασίλισσας Ελισάβετ Β' μια τιάρα για την ημέρα του γάμου της, επιλέγοντας να φορέσει το Diamond Bandeau Tiara της Queen Mary. Η Queen Mary παρήγγειλε το κομμάτι το 1932, καθώς ήθελε να μεταμορφώσει μια καρφίτσα που είχε λάβει ως γαμήλιο δώρο σε μια τιάρα.

  • Greville Emerald Kokoshnik Tiara
The-Greville-Emerald-Kokoshnik-Tiara.jpg

Πολλές από τις πιο αξέχαστες βασιλικές τιάρες έχουν υπέροχα διαμάντια, αλλά το Greville Emerald Kokoshnik Tiara έχει επίσης έξι σμαράγδια τοποθετημένα ανάμεσα σε ροζ κομμένα διαμάντια. Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι, όμως, είναι το μεγάλο σμαραγδένιο κόσμημα στο κέντρο. Πιο πρόσφατα, η πριγκίπισσα Ευγενία φόρεσε την τιάρα, την ημέρα του γάμου της το 2018.

  • Queen Mary's Cambridge Lover's Knot Tiara
Queen-Mary's-Cambridge-Lover's-Knot-Tiara.jpg

H Queen Mary's Lover's Knot Tiara είχε μια πραγματικά εμβληματική ιστορία, καθώς τελικά έγινε το αγαπημένο τόσο της Νταϊάνα όσο και της Κέιτ.

Η τιάρα συγχέεται συχνά με την Τιάρα "Cambridge Lover's Knot", καθώς αυτή της Queen Mary είναι ένα σχεδόν πανομοιότυπο αντίγραφο που παρήγγειλε το 1913 όταν δεν μπόρεσε να το αγοράσει ή να το κληρονομήσει. Αργότερα το έδωσε στην πριγκίπισσα Νταϊάνα. Σήμερα, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, έχει επανειλημμένα στραφεί στην τιάρα, φορώντας την συγκεκριμένη συχνά σε βασιλικούς αρραβώνες.

  • Greville Tiara
The-Greville-Tiara.jpg

Η Greville Tiara -μαζί με την Greville Emerald Kokoshnik Tiara- ανήκαν και οι δύο στην Dame Margaret Greville. Η Camilla, έχει κάνει την τιάρα αυτή αγαπημένη της, φορώντας συχνά αυτό το αστραφτερό κομμάτι σε βασιλικούς αρραβώνες.

  • York Tiara
York-Tiara.jpg

Η Σάρα Φέργκιουσον φόρεσε τη York Tiara την ημέρα του γάμου της το 1986. Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος αγόρασαν την ολοκαίνουργια τιάρα για τη δούκισσα, σε αντίθεση με τις περισσότερες βασιλικές τιάρες γάμου, οι οποίες είναι συνήθως δανεικές.

  • The Girls of Great Britain and Ireland Tiara
The-Girls-of-Great-Britain-and-Ireland-Tiara.jpg

Αυτή η τιάρα ήταν η πιο φορεμένη της Βασίλισσας Ελισάβετ Β' καθ' όλη τη διάρκεια της βασιλείας της. Η τιάρα ήταν ένα βασιλικό γαμήλιο δώρο από τα «Κορίτσια της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας» (εξ ου και το όνομα) στη βασίλισσα Μαρία, η οποία αργότερα το χάρισε στην εγγονή της, βασίλισσα Ελισάβετ, για τον γάμο της.

  • Strathmore Rose Tiara
The-Strathmore-Rose-Tiara.jpg

Τον Νοέμβριο του 2023, η Κέιτ Μίντλετον έγινε το δεύτερο άτομο που φόρεσε το σπάνιο κομμάτι, σχεδόν έναν αιώνα αφότου το φόρεσε για πρώτη φορά η Ελίζαμπεθ Μπόουζ-Λάυον.

  • George IV State Diadem
George-IV-State-Diadem.jpg

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' φόρεσε αυτό το κομμάτι για τη στέψη της και συνέχισε να το φοράει συχνά. Μετά το θάνατο της αείμνηστης βασίλισσας, η Καμίλα, φόρεσε αυτό το κομμάτι και συζητήθηκε αρκετά. Έχει πάνω του 1333 διαμάντια, με ένα κίτρινο διαμάντι τεσσάρων καρατίων στο κέντρο.

  • Poltimore Tiaray
Poltimore-Tiara.jpg

Η τιάρα Poltimore συνδέεται στενά με την πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Η τιάρα αντιπροσωπεύει το επαναστατικό πνεύμα της πριγκίπισσας. Η Μάργκαρετ φόρεσε το κομμάτι σε πολλές περιστάσεις, αλλά οι δύο πιο αξιομνημόνευτες ήταν την ημέρα του γάμου της και στο περίφημο πορτρέτο της που ήταν ξαπλωμένη σε μια μπανιέρα, φορώντας τίποτα άλλο εκτός από την τιάρα της. Γι' αυτόν τον λόγο είναι γνωστή και ως "τιάρα της μπανιέρας".

  • Lotus Flower Tiara
Lotus-Flower-Tiara.jpg

H Lotus Flower Tiara είναι άλλο ένα διάδημα που προέκυψε από ένα διαφορετικό κόσμημα. Η Βασιλομήτωρ Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου είχε λάβει ένα κολιέ από τον σύζυγό της, Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ', και αμέσως μετά το μεταποίησε. Αργότερα, το έδωσε στην πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Πιο πρόσφατα και συγκεκριμένα το 2015, η πριγκίπισσα Κέιτ φόρεσε αυτό το κομμάτι σε ένα κρατικό συμπόσιο.

Διαβάστε επίσης:

Χάρι & Μέγκαν: Πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από την Κέιτ - Το μπαράζ επιθέσεων εναντίον της

Κέιτ Μίντλετον: Δε δέχεται επίσκεψη από τον πρίγκιπα Χάρι & την Μέγκαν Μαρκλ - «Είστε ανεπιθύμητοι»

«Η μετανιωμένη Μέγκαν Μαρκλ βρίσκεται ξανά στην σκιά της Κέιτ Μίντλετον»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved