Γιάννης Μόρτζος: «Εάν ζούσε ο Βενιζέλος σήμερα δεν θα μιλούσε για Μεγάλη Ιδέα αλλά…»
Media

Γιάννης Μόρτζος: «Εάν ζούσε ο Βενιζέλος σήμερα δεν θα μιλούσε για Μεγάλη Ιδέα αλλά…»

Αυτή τη σεζόν σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί μία από τις πιο ουσιαστικές και διδακτικές παραστάσεις τον «Ελευθέριο Βενιζέλο» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο θέατρο «4 Εποχές – Γιάννης Μόρτζος».

Ποια η ανταπόκριση του κόσμου στην παράσταση «Ελευθέριος Βενιζέλος»;
«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος. Αυτό το λέω με όλη μου την αγάπη γιατί έχω πολλούς θεατές και η ανταπόκριση είναι τόσο πολύ καλή που πραγματικά νιώθω πολύ ευτυχισμένος μετά από 55 χρόνια στο θέατρο. Έρχονται οι θεατές μου και λένε «δεν τα ξέραμε αυτά, καλό είναι που τα μαθαίνουμε τώρα».

Μεγάλη Ιδέα και Ερντογάν: Ποια πιστεύει ότι θα ήταν σήμερα η απάντηση του μεγάλου αυτού ηγέτη;
«Εάν ζούσε ο Βενιζέλος σήμερα δεν θα μιλούσε για Μεγάλη Ιδέα αλλά θα μιλούσαν οι Έλληνες για αυτή. Θα τους είχε βάλει τόσο πολύ μέσα σε αυτό το πνεύμα και τη φιλοδοξία που δεν θα υπήρχε λόγος να επέμβει ο Βενιζέλος με το ζόρι. Η Μεγάλη Ιδέα θα ήταν να μας σέβονται όλοι οι γείτονες και να μας υπολογίζουν όλοι οι υπόλοιποι»

Τι έχει να μας διδάξει σήμερα η προσωπικότητα του Ελευθέριου Βενιζέλου;
«Φαίνεται ότι παίρνοντας παράδειγμα από την ιστορία μας, που είναι πολύ μεγάλη από τα αρχαία χρόνια, όταν υπήρξαν μεγάλοι ηγέτες στην Ελλάδα υπήρξε πρόοδος, ασφάλεια και η αίσθηση στον απλό άνθρωπο ότι τον διοικούν καλά χέρια χωρίς ανικανότητα και την αίσθηση ότι τον κοροϊδεύουν», δηλώνει ο ηθοποιός στην εφημερίδα Καρφί.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved