Τελικά υπάρχει κατάρα; Οι τραγωδίες ηθοποιών που πρωταγωνίστησαν σε χριστουγεννιάτικες ταινίες
Media

Τελικά υπάρχει κατάρα; Οι τραγωδίες ηθοποιών που πρωταγωνίστησαν σε χριστουγεννιάτικες ταινίες

Αναμφισβήτητα, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, κάθε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, η αγαπημένη συνήθεια όλων μας είναι να βλέπουμε χριστουγεννιάτικες ταινίες. Παλιές λατρεμένες αλλά και νέες.

Ηθοποιοί, έχουν αγαπηθεί παγκοσμίως μόνο και μόνο επειδή έχουν πρωταγωνιστήσει σε κάποια ταινία όμως μερικές ιστορίες της προσωπικής τους ζωής είναι τόσο τραγικές με κάποιους να τις έχουν συνδυάσει με τις ταινίες και να κάνουν λόγω για... κατάρα!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα και τις ιστορίες αυτές με τη σειρά...

Λίαμ Νίσον - Love Actually

Ο Λίαμ Νίσον, είχε γίνει γνωστός μέσα από τον ρόλο του στην ταινία Love Actually, όπου υποδύθηκε τον Daniel και ο ρόλος αυτός τον ακολουθεί μέχρι και σήμερα.

Εκεί λοιπόν υποδύθηκε έναν θλιμμένο χήρο που βοηθούσε τον θετό του γιο Sam να βρει την αυτοπεποίθηση να διεκδικήσει το κορίτσι των ονείρων του.

Η ζωή μιμήθηκε την ιστορία έξι χρόνια αργότερα, όταν η σύζυγος του Λίαμ Νίσον και μητέρα των παιδιών του, Natasha Richardson, ενεπλάκη σε θανατηφόρο ατύχημα στο σκι, στο Κεμπέκ του Καναδά.

Χωρίς να γνωρίζει πόσο σοβαρός ήταν ο τραυματισμός της, επέστρεψε στο ξενοδοχείο και παραπονέθηκε για πονοκέφαλο δύο ώρες αργότερα. Ένας νεαρός δάσκαλος σκι στο συγκρότημα δήλωσε ότι η σταρ ήταν «αποπροσανατολισμένη, μπερδεμένη και έκανε εμετό» όταν κλήθηκε το ασθενοφόρο.

Αφού έπεσε σε κώμα, μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στο νοσοκομείο Lenox Hill της Νέας Υόρκης, όπου βρήκε τραγικό θάνατο.

Τότε, η οικογένεια είχε επιβεβαιώσει την τραγική είδηση με τη δήλωση: «Ο Λίαμ Νίσον, οι γιοι του και ολόκληρη η οικογένεια είναι συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι από τον τραγικό θάνατο της αγαπημένης τους Νατάσας. Είναι βαθύτατα ευγνώμονες για την υποστήριξη, την αγάπη και τις προσευχές όλων και ζητούν την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης περιόδου».

Karolyn Grimes - «It's A Wonderful Life»

Η Karolyn Grimes, σήμερα 83 ετών, πρωταγωνίστησε ως η 6χρονη Zuzu στην ταινία του 1946, όπου είδαμε έναν άγγελο που σώζει έναν πατέρα που είχε αποφασίσει να αυτοκτονήσει, ώστε η οικογένειά του να επωφεληθεί από την ασφάλεια ζωής.

Αλλά με τη μητέρα της να πάσχει από πρώιμο Αλτσχάιμερ, αποκάλυψε ότι η ζωή της πήρε τραγική τροπή όταν έφτασε στην εφηβεία.

Σε συνέντευξή της στην Washington Post το 2011, η ηθοποιός είχε εξηγήσει: «Η μητέρα μου πέθανε όταν ήμουν 12 ετών και αμέσως μετά ο πατέρας μου πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ήμουν 15 ετών και δεν είχα οικογένεια».

Μετά από αυτό, την έστειλαν να ζήσει με έναν θείο και μια θεία στο Μιζούρι και της απαγορεύτηκε να ασχοληθεί με την υποκριτική.

«Ήταν κάπως τρελοί θρησκευτικοί φανατικοί που δεν πίστευαν στον κινηματογράφο, στο χορό, στο τραγούδι, σε τέτοια πράγματα. Δεν νομίζω ότι πίστευαν ούτε στο γέλιο», ανέφερε.

Η θεία της την απέκοψε από τους φίλους και τους ανθρώπους που είχε γνωρίσει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Πήγε στο κολέγιο και έπειτα εργάστηκε σε μια κλινική έξω από το Κάνσας Σίτι.

Αφού παντρεύτηκε και γέννησε δύο κόρες, χώρισε και αργότερα ο πατέρας των παιδιών της σκοτώθηκε σε κυνηγετικό δυστύχημα.

Μετά από αυτή την τραγωδία, ξαναπαντρεύτηκε, απέκτησε έναν γιο και μια κόρη και βοήθησε στην ανατροφή των τριών παιδιών του δεύτερου συζύγου της από προηγούμενο γάμο.

Στη συνέχεια, ο 18χρονος γιος της αυτοκτόνησε και ο σύζυγός της πέθανε από καρκίνο. Αποσύρθηκε για να φροντίσει τις έφηβες κόρες της, δύο από τις οποίες έγιναν μονογονείς.

Kelly Preston - Jack Frost

Η Kelly Preston πρωταγωνίστησε στις επιτυχημένες ταινίες Jerry Maguire, What a Girl Wants και The Last Song. Από το Jack Frost όμως αγαπήθηκε πολύ από τους τηλεθεατές.

Στην επιτυχημένη αυτή ταινία, ο Μάικλ Κίτον υποδύεται τον Jack, έναν πατέρα που σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και επιστρέφει στη ζωή ως χιονάνθρωπος για να διορθώσει την κατάσταση με τον γιο του.

Με τραγικό τρόπο, η Kelly έφυγε από τη ζωή από καρκίνο του μαστού το 2020 σε ηλικία 57 ετών.

Η Κέλι και ο Τζον γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας The Experts το 1987 και ενώ η Πρέστον ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Κέβιν Γκέιτζ. Χώρισαν εκείνη τη χρονιά μετά από δύο χρόνια γάμου.

Στη συνέχεια η Πρέστον αρραβωνιάστηκε τον Τραβόλτα το 1991 στο Γκστάαντ της Ελβετίας.

Ανακοινώνοντας την τραγική είδηση, ο Τζον Τραβόλτα εξέδωσε μια δήλωση στην οποία ανέφερε ότι η σύζυγός του «έδωσε μια θαρραλέα μάχη με την αγάπη και την υποστήριξη τόσων πολλών».

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη τραγωδία που έπληξε την οικογένεια Travolta-Preston. Το 2009, ο 16χρονος γιος του ζευγαριού, Jett, πέθανε αφού χτύπησε το κεφάλι του στην μπανιέρα κατά τη διάρκεια μιας κρίσης στο εξοχικό τους στις Μπαχάμες.

Ο γιος τους είχε νοσηλευτεί ως μωρό με τη νόσο Kawsaki και ήταν επίσης στο φάσμα του αυτισμού.

Το σοκ του θανάτου ακολούθησε μια νομική διαμάχη με έναν οδηγό ασθενοφόρου και έναν δικηγόρο, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι προσπάθησαν να αποσπάσουν 25 εκατομμύρια δολάρια από το ζευγάρι απειλώντας να αποκαλύψουν ευαίσθητες και πολύ προσωπικές λεπτομέρειες σχετικά με τον θάνατο.

Macaulay Culkin - Home Alone

Σε ηλικία 10 ετών, ο Μακόλεϊ Κάλκιν έγινε διάσημος όταν πήρε τον ρόλο του Kevin McCallister στην πρώτη ταινία Home Alone (Μόνος στο σπίτι) το 1990.

Μιλώντας στο περιοδικό New York το 2001, ο διευθυντής διανομής του Home Alone, Billy Hopkins, είχε πει για την οικονομική κατάσταση του μικρού: «Ήταν τόσο φτωχοί που έπρεπε να χρησιμοποιήσω τα δικά μου χρήματα για να εξασφαλίσω ότι θα πήγαινε και θα έφευγε από τις πρόβες. Ο Macaulay σερνόταν κάτω από τις κερκίδες του θεάτρου για να ψάξει για ψιλά που είχαν πέσει από τις τσέπες των ανθρώπων. Ήταν σαν τους Beverly Hillbillies».

Μετά την επιτυχία της ταινίας, οι γονείς του χρησιμοποίησαν τα κέρδη του γιου τους για να αγοράσουν στην οικογένεια ένα τεράστιο σπίτι στο Upper East Side της Νέας Υόρκης.

Τέσσερα χρόνια μετά το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη, η 20ετής σχέση της Κατ και της Πατρίσια έφτασε στο τέλος της - με αποτέλεσμα το αντιμαχόμενο ζευγάρι να μάχεται για το ποιος θα έχει την κηδεμονία του παιδιού τους.

Εκθέτοντας τα επιχειρήματά της, η Patricia είπε σε αμερικανικό δικαστήριο ότι ο Kit είχε πρόβλημα με την «υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ» και τον κατηγόρησε για «σωματική κακοποίηση και άπιστη συμπεριφορά».

Διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της, ο Κιτ χαρακτήρισε την πρώην σύζυγό του «ανίκανη» επιχειρηματία, καθώς ζήτησε να συνεχίσει να διευθύνει τον Macaulay.

Όταν ήταν μόλις 15 ετών, ο Macaulay μήνυσε και τους δύο γονείς του για 13 εκατομμύρια λίρες και δεν είχαν πλέον πρόσβαση στην περιουσία του.

Εμφανιζόμενος στο podcast του Marc Maron στο WTF το 2018, ο Macaulay ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας του ήταν «σωματικά και ψυχικά» καταχρηστικός.

«Θυμάμαι μια φορά κοντά στο τέλος της σχολικής χρονιάς, περπατούσα στο δρόμο με τη μητέρα μου λέγοντας τι ήθελα να κάνω αυτό το καλοκαίρι και ξαφνικά κατάλαβα ότι υπήρχε κάτι που δεν ήθελε να μου πει. Εκείνη μου είπε, "Μην κάνεις σχέδια αυτό το καλοκαίρι. Μπορεί να δουλεύεις". Τότε ανακαλύπτεις ότι είχαν ήδη υπογράψει το συμβόλαιο. Άρχισα να το νιώθω σαν αγγαρεία», είπε στο Esquire τον Φεβρουάριο του 2020.

Macaulay-Culkin-mikros.jpg.webp

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ο Macaulay έκανε ένα διάλειμμα από την υποκριτική και παντρεύτηκε την ηθοποιό του Supernatural, Rachel Miner, η οποία ήταν 17 ετών τότε, όταν εκείνος ήταν μόλις 18 ετών.

Δύο χρόνια μετά τον χωρισμό τους το 2002, ο Macaulay κατηγορήθηκε για κατοχή μαριχουάνας.

Από το 2002 έως το 2011, ο Macaulay ήταν σε σχέση με την ηθοποιό του That 70s Show, Mila Kunis.

Μετά τον χωρισμό τους, ο Μακόλεϊ μίλησε για τις αναφορές ότι ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά. Μιλώντας στον Guardian το 2016, είχε πει: «Όχι, δεν χτυπούσα έξι γραμμάρια ηρωίνης κάθε μήνα ή οτιδήποτε άλλο».

Ο 42χρονος εμφανίζεται τώρα πιο ευτυχισμένος από ποτέ - έχοντας σχέση με την Brenda Song - η οποία έγινε γνωστή από το The Suite Life of Zach and Cody τα τελευταία πέντε χρόνια.

Πρόσφατα, ο σταρ τιμήθηκε με ένα αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ, έχοντας στο πλευρό του τη μητέρα του από την ταινία, Catherine O'Hara.

wf.webp

Richard Attenborough - Miracle on 34th Street

Ο Richard Attenborough πρωταγωνίστησε στο χριστουγεννιάτικο «Miracle on 34th Street» του 1994 και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών.

Μετά τον θάνατό του, αποκαλύφθηκε ότι είχε ζητήσει να τοποθετηθούν οι στάχτες του στις στάχτες της αγαπημένης του κόρης και εγγονής που έχασε στο τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό στις 26 Δεκεμβρίου 2004.

Η άλλη κόρη του, Άλις, τότε 17 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά αλλά επέζησε. Η πεθερά της κυρίας Holland, Audrey, 81 ετών, η οποία ήταν σε διακοπές μαζί τους, πέθανε επίσης στο καταστροφικό τσουνάμι.

Carl Swizter - It's a Wonderful Life

Ο Carl Swizter είχε έναν μικρό ρόλο στο It's a Wonderful Life ως το ραντεβού της Mary Hatch στο χορό του σχολείου.

Μετά το It's a Wonderful Life, ο Carl πάλεψε να βρει δουλειά και άρχισε να παίρνει περίεργες δουλειές και να εργάζεται ως μπάρμαν. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είχε αρκετές συγκρούσεις με την αστυνομία.

Τον Ιανουάριο του 1959, ο Carl πήγε στο σπίτι του Moses Stilz για να του ζητήσει να του πληρώσει περίπου 50$ που πίστευε ότι του χρωστούσε. Αφού ξέσπασε μια συμπλοκή, ο Moses πυροβόλησε τον Καρλ, ο οποίος αργότερα πέθανε από τα τραύματά του, σε ηλικία 31 ετών.

James-Caan-Elf.jpg


James Caan - Elf

Ο James Caan έγινε γνωστός μεταξύ άλλων και από τη χριστουγεννιάτικη ταινία Elf το 2003. Στην ταινία, ο Walter υποδύθηκε έναν πατέρα που δεν δίνει προτεραιότητα στο να περνά χρόνο με την οικογένειά του και μισεί το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ούτε η προσωπική ζωή του ηθοποιού που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, ήταν ομαλή αφού παντρεύτηκε τέσσερις φορές. Ωστόσο, η απώλεια της αγαπημένης του αδερφής Μπάρμπαρα το 1981 τον κατέστρεψε και τον έκανε να εθιστεί στα ναρκωτικά.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Τζέιμς πάλεψε επίσης με την κλινική κατάθλιψη και επέστρεψε στην υποκριτική μόνο πέντε χρόνια αργότερα, όταν του προτάθηκε ένας ρόλος στο Gardens of Stones το 1987.

Bruce Willis - Die Hard

Ο Bruce Willis λατρεύτηκε μέσα από τον ρόλο του στην ταινία Die Hard (Πολύ σκληρός για να πεθάνει). Τον Φεβρουάριο, η οικογένεια του σταρ ανακοίνωσε ότι ο ηθοποιός είχε διαγνωστεί με μετωποκροταφική άνοια.

Ο ίδιος, αποσύρθηκε από την υποκριτική πέρυσι καθώς ξεκίνησε τον αγώνα του με την ασθένεια που προκάλεσε επιδείνωση των γλωσσικών του ικανοτήτων.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved