Τα 10 πιο ακριβά διαζύγια στην ιστορία!
Fun Lists

Τα 10 πιο ακριβά διαζύγια στην ιστορία!

Μπορεί τα διαζύγια να δίνουν και να παίρνουν τα τελευταία χρόνια, κυρίως στον θαυμαστό κόσμο των rich& famous μόνο που υπάρχουν και εκείνα που έχουν καταγραφεί και καταχωρηθεί στην ιστορία ως τα πιο ακριβά που υπήρξαν ποτέ.

Ο πόλεμος ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν είχε τελειωμό, τα ποσά που ακούγονταν σε κάθε επαφή των δικηγόρων ήταν αστρονομικά και το μίσος χτυπούσε κόκκινο. Μάθετε ποια διαζύγια υπήρξαν τα πιο ακριβά στην ιστορία...

10. John και Beverly Charman

Ποσό: $95 εκατομμύρια

Ο John R Charman είναι Άγγλος μεγαλοεπιχειρηματίας που ασχολήθηκε με τον χώρο των ασφαλειών. Γνώρισε τη γυναίκα του Beverly το 1969 στο σχολείο και παντρεύτηκαν το 1976 και αρχικά ζούσαν στα σπίτια των γονιών τους. Τον Νοέμβριο του 2003 εκείνος χρίστηκε παγκοσμίως ο «Βασιλιάς των Ασφαλειών στο Λονδίνο» και ανακοίνωσε στη γυναίκα του ότι θα εγκαθίστατο στις Βερμούδες και ότι ο γάμος τους είχε τελειώσει. Της πρόσφερε 6 εκατομμύρια λίρες σε μετρητά αλλά εκείνη αρνήθηκε υποστηρίζοντας ότι το ποσό ήταν πολύ μικρό. Το ζευγάρι έλυσε τις διαφορές του δικαστικά και ύστερα από απόφαση, έπρεπε να δοθεί στην πρώην σύζυγο του επιχειρηματία το 37% της περιουσίας του. Κάτι που δεν άρεσε φυσικά καθόλου στον επιχειρηματία ο οποίος παρά τις μάχες που έδωσε, τελικά αναγκάστηκε να δώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στην πρώην σύζυγό του.

9. Steven Spielberg και Amy Irving

Ποσό: $100 εκατομμύρια

Η περιουσία του Steven Spielberg υπολογίζεται στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 1976 και ενώ ανερχόταν στον μαγικό κόσμο του Χόλιγουν, γνώρισε τη σύζυγό του, ηθοποιό Amy Irving. Παντρεύτηκαν το 1985 και απέκτησαν έναν γιο, τον Max. Τέσσερα χρόνια αργότερα, αποφάσισαν να χωρίσουν και τότε εκείνη ζήτησε από τον πρώην σύζυγό της το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Τελικά κατάφερε και τα πήρε, δίνοντας οριστικό τέλος σε αυτόν τον γάμο.

8. Neil Diamond και Marcia Murpher

Ποσό: $150 εκατομμύρια

Ο Neil Leslie Diamond, ο αμερικανός μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής είχε παντρευτεί μία καθηγήτρια λυκείου το 1963, την Jayne "Posney" Posner με την οποία απέκτησε δύο κόρες. Το 1994 γνώρισε τη Marcia ενώ ήταν παντρεμένος με την πρώτη σύζυγό του. Έτσι χώρισε από την Jayne στην οποία έταξε όσα χρήματα ήθελε προκειμένου να πάρει το διαζύγιο. Ευτυχώς, το θέμα έληξε χωρίς προστριβές και καβγάδες.

7. Micheal και Juanita Jordan

Ποσό: $168 εκατομμύρια

Ο Michael Jordan, πρώην κορυφαίος παίκτης μπάσκετ της ομάδας των Chicago Bulls παντρεύτηκε τη Juanita Vanoy το 1989, και απέκτησαν μαζί δύο γιους. Ο Jordan και η Juanita αποφάσισαν να χωρίσουν τον Ιανουάριο του 2004, μιλώντας για αξεπέραστες διαφορές ανάμεσά τους, όμως λίγο καιρό μετά αποφάσισαν να τα ξαναβρούν. Τελικά, όμως η επανασύνδεση δεν πέτυχε και έτσι έκαναν αίτηση διαζυγίου από κοινού τον Δεκέμβριο του 2006. Η Juanita κατάφερε να αποσπάσει από τον πρώην σύζυγό της το ποσό των $180εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ λίγο αργότερα προστέθηκαν στο συγκεκριμένο ποσό άλλα 20 εκατομμύρια δολάρια.

6. John Welch και Jane Beasley

Ποσό: $180 εκατομμύρια

ΟJohn Francis Jack Welch, Jr είναι χημικός μηχανικός, επιχειρηματίας και συγγραφές. Το 2006 η περιουσία του υπολογιζόταν στα $720 εκατομμύρια. Το 1989 παντρεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του Jane Beasley, δικηγόρος που ήταν εξιδανικευμένη στις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις εταιριών. Παντρεύτηκαν την ίδια χρονιά, όμως ο χωρισμός ήρθε δεκατρία χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 2002. Η ζωντοχήρα έφυγε από την αγκαλιά του πρώην συζύγου της με το ποσό των 180 εκατομμυρίων δολαρίων.

5. Micheal και Maya Polsky

Ποσό: $184 εκατομμύρια

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στην Ουκρανία το 1975 και εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ έναν χρόνο μετά έχοντας μαζί του μόνο τέσσερις βαλίτσες και 500 δολάρια μετρητά. Σιγά σιγά, ο Michael Polsky κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στον τομέα της βιομηχανικής ενέργειας και έτσι κατάφερε να αποκτήσει μια τεράστια περιουσία. Το 2003 εκείνη έκανε αίτηση διαζυγίου και τρία χρόνια μετά το δικαστήριο αποφάσισε πως έπρεπε να πάρει το μισό μέρος της περιουσίας που είχαν φτιάξει μαζί.

4. Roman και Irina Abramovich

Ποσό: $300 εκατομμύρια

Ο Roman Arkadyevich Abramovich, που ως γνωστόν είναι από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, υπολογίζεται πως έχει περιουσία ύψους 13.4 εκατομμυρίων δολαρίων. Παντρεύτηκε δύο φορές και η Irina ήταν η δεύτερη σύζυγός του. Παντρεύτηκαν το 1991 αλλά έξι χρόνια μετά αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο. Στις 15 Οκτωβρίου του 2006 σύμφωνα εκείνη προσέλαβε δύο από τους καλύτερους δικηγόρους της Μεγάλης Βρετανίας. Η Irina τελικά κατάφερε να αποσπάσει από τον Ρώσο μεγιστάνα το ποσό των 300 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά και δύο επαύλεις στη Μεγάλη Βρετανία και τη Μόσχα όπως επίσης γιοτ και ένα πριβέ αεροπλάνο. Λέγεται ότι εκείνος κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των διαδικασιών του διαζυγίου, ήταν αποφασισμένος να δώσει στην πρώην σύζυγό του το ποσό του 1 δις δολαρίων.

3. Craig και Wendy McCaw

Ποσό: $460 εκατομμύρια

Ο Craig McCaw είναι μεγαλοεπιχειρηματίας που έγινε γνωστός ιδιαίτερα στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας. Με τη σύζυγό του Wendy γνωρίστηκαν στο Πανεπιστήμιο Stanford και παντρεύτηκαν το 1974. Το 1995 το ζευγάρι χώρισε με την Wendy να ζητά περίπου 200.000 δολάρια τον μήνα, όμως τελικά η συμφωνία έκλεισε στα $460 εκατομμύρια για το διαζύγιο.

2. Andan και Soraya Khashoggi

Ποσό: $874 εκατομμύρια

Ο Adnan Khashoggi είναι Σαουδάραβας έμπορος όπλων και επιχειρηματίας. Τη δεκαετία του '60 παντρεύτηκε την μόλις είκοσι χρονών Αγγλίδα Sandra Day η οποία πήρε το όνομα Soraya Khashoggi. Το ζευγάρι χώρισε το 1982 κάνοντας την συμφωνία να πάρει εκείνη το αστρονομικό ποσό των 874 εκατομμυρίων δολαρίων.

1. Rupert και Anna Murdoch

Ποσό: $1.7 δισεκατομμύριο

Ο Keith Rupert Murdoch, είναι ως γνωστόν, ο αυτοκράτορας των media σε Αυστραλία και Αμερική και διαθέτει το νούμερο δύο όμιλο εκδόσεων στον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο που βρέθηκε στη 13η θέση των πιο ισχυρών ανθρώπων στον πλανήτη το 2010 και μάλιστα η περιουσία του τότε υπολογιζόταν στα $7.6 δισεκατομμύρια. Παντρεύτηκε τη σύζυγό του Anna τη δεκαετία του '60 και ήταν μαζί 32 χρόνια ενώ απέκτησαν τρία παιδιά. Χώρισαν το 1998 με την ζωντοχήρα του να παίρνει μαζί της και 1.7 δις δολάρια για να μπορεί να ζήσει μία άνετη ζωή μόνη της.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved