Γιώργος Λάνθιμος: Γεννημένος για… την επιτυχία!
Showbiz

Γιώργος Λάνθιμος: Γεννημένος για… την επιτυχία!

Ο Γιώργος Λάνθιμος είχε από μικρός έμφυτα ταλέντα.

Ξεκίνησε από παιδάκι να παίζει μπάσκετ και μάλιστα ήταν πολύ καλός σε αυτό και είχε κάνει σκέψεις να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του στον χώρο αυτό. Κάποια στιγμή αποφάσισε να του ανακοινώσει ότι τα όνειρά του ήταν... αλλού. Έτσι ακολούθησε τον δρόμο της τέχνης. Το ταλέντο του γινόταν αμέσως κατανοητό και μέχρι στιγμής έχει κάνει μεγάλες συνεργασίες με ονόματα του χώρου. Όπως δήλωσε πρόσφατα ο πατέρας του: «Ο Γιώργος ότι έχει πετύχει το επέλεξε και το προσπάθησε μόνος του επεδίωξε συναντήσεις, υπέβαλε ιδέες και άλλαξε αρκετά πόστα μέχρι να αποδειχτεί ένα από τα πρώτα golden boys του χώρου. Ετσι, την ώρα που οι συμφοιτητές του στο ΤΕΙ ετοιμάζονταν γιατην επόμενη κατάληψη, ο πετυχημένος διαφημιστής Λάνθιμος έβγαζε χρήματα που του επέτρεπαν να γυρίζει τον κόσμο – το «Πουτ δε κοτ ντάουν» είναι δικής του έμπνευσης, όπως αντίστοιχα σποτάκια γνωστής τράπεζας, αυτοκινητοβιομηχανίας, ακόμη και αεροπορικής εταιρείας ίποτα δεν μοιάζει να λείπει από έναν πιτσιρικά που μπορεί να διακοσμεί το σπίτι του με παράξενα έπιπλα φερμένα από το εξωτερικό και να ταξιδεύει για να παρακολουθήσει τα αγαπημένα του συγκροτήματα στο Λονδίνο - τίποτα πέρα από τον αέρα που έχουν ανάγκη για να ανασαίνουν οι πραγματικοί άνθρωποι της τέχνης: τη δημιουργία. Με τα καλοστημένα κάδρα του και την υπερβολική σημασία στη λεπτομέρεια αποκτά όνομα στον χώρο, με αποτέλεσμα να τον καλούν να φτιάξει ελεύθερα ό,τι του κατεβαίνει: βιντεοκλίπ, διαφημιστικά, μέχρι και κινηματογραφικές ταινίες.
Είναι παντρεμένος με την μούσα του, πρωταγωνίστρια των ταινιών του και των θεατρικών του έργων Αριάν Λαμπέντ. Ο γάμος έγινε στο Λονδίνο, το οποίο μοιάζει να ταιριάζει στον Λάνθιμο όσο καμία άλλη πόλη. Το ίδιο και οι άνθρωποί του. Και έτσι, νιώθοντας πιο ασφαλής, αρχίζει να μιλάει πιο ανοιχτά πια στις συνεντεύξεις του, καθώς οι ξένοι δημοσιογράφοι δεν του θέτουν προκάτ ερωτήματα για το πώς ένιωσε στο Λος Αντζελες έχοντας δίπλα του τη Λαμπέντ, αλλά για την αλληγορική δύναμη των πλάνων του (ως γνωστόν, στην Ελλάδα ο Λάνθιμος δεν δίνει συνεντεύξεις).
Αλλά και στα πιο αδιάκριτα ερωτήματα απαντάει πλέον γελώντας -«όχι, η οικογένεια του "Κυνόδοντα" δεν μοιάζει με τη δική μου, αλλά πάντα υπάρχουν ασυνείδητες αναφορές», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του σε Aγγλο δημοσιογράφο, ενώ σε κάποιον άλλο από τον περίοπτο «Guardian» ομολογεί πως σε ό,τι κι αν κάνει πάντα στο μυαλό του έχει την Ελλάδα. «∆εν έφυγα από την Ελλάδα σαν από ένα πλοίο που βουλιάζει. ∆εν την εγκαταλείπω. Κάποια μέρα θα επιστρέψω. Αργά ή γρήγορα - κανείς δεν ξέρει». Στην ίδια συνέντευξη ομολογεί ότι του αρέσει να τρώει έξω στο Λονδίνο μαζί με τη σύντροφό του και ότι ακόμη και ο μελαγχολικός καιρός του ταιριάζει γάντι.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved