Ρένος Ρώτας: «Κυρίαρχα στοιχεία της παράστασης “Ένα εξοχικό παρκαλώ” είναι το γέλιο»
Showbiz

Ρένος Ρώτας: «Κυρίαρχα στοιχεία της παράστασης “Ένα εξοχικό παρκαλώ” είναι το γέλιο»

Ο Ρένος Ρώτας σε συνέντευξή του μίλησε για τον ρόλο του στην παράσταση «Ένα εξοχικό παρακαλώ» που ανεβαίνει στο θέατρο Αθηνά.

 

Πρωταγωνιστείς στην παράσταση Ένα εξοχικό, παρακαλώ...

Είμαστε από Τετάρτη έως και Κυριακή στο θερινό θέατρο «Αθηνά». Ξεκίνησε η παράσταση πολύ οικογενειακά, με τον σκηνοθέτη Βασίλη Θωμόπουλο, τον σεναριογράφο Γιώργο Φειδά και τους Μάριο Αθανασίου, Μαριάννα Τουμασάτου και Χριστίνα Τσάφου από τους Συμμαθητές, και κάναμε μία καινούργια οικογένεια μαζί με τη Μαρία Κορινθίου, την Κλέλια Ανδριολάτου και τον Κώστα Αποστολάκη.

Ποια είναι η ιστορία της παράστασης;

Η υπόθεση εξελίσσεται σε ένα εξοχικό στους Γαργαλιάνους. Εκεί κανείς δεν ξέρει ποιος θα πάει και όλοι συναντιούνται μέσα από παρεξηγήσεις, εκπλήξεις και ανατροπές. Κανείς δεν έχει υπολογίσει την παρουσία του άλλου. Γίνεται ένα μπάχαλο, που ξεκαθαρίζεται στο τέλος. Εγώ υποδύομαι τον Αλέξη, έναν 18χρονο αλήτη με ευαίσθητη ψυχή. Αυτή η ευαισθησία προέρχεται από τα συνασθήματά του για το πρώτο του κορίτσι, την Έρση, το οποίο υποδύεται η Κλέλια Ανδριολάτου.

Τι προσφέρει το «Ένα εξοχικό, παρακαλώ» στους θεατές;

Προσφέρει μηνύματα, οι θεατές περνούν ευχάριστα και ξεφεύγουν από τις σκοτούρες τους. Ταξιδεύουν σε μία ιστορία στην οποία το γέλιο είναι τρ κύριο στοιχείο. Δεν αναπτύσσει κάποιον κοινωνικό προβληματισμό, ούτε κάποια ψυχολογική αναζήτηση. Είναι μία ιστορία με καθημερινούς ανθρώπους, και αυτό βοηθάει τους θεατές να ταξιδέψουν σε ένα οικείο κόσμο, όπου τα πάντα λύνονται με τη μαγεία του θεάτρου. Κυρίαρχα στοιχεία είναι το γέλιο και το ταξίδι χαράς.

Δεδομένων των συνθηκών στη χώρα μας, ο κόσμος έχει ανάγκη το γέλιο περισσότερο από κάθε άλλη φορά;

Το γέλιο πάντα το είχε ο κόσμος ανάγκη. Και σε άλλους πολιτισμούς και σε άλλες χώρες. Οι άνθρωποι θέλουν να περνούν καλά. Είναι ένας ρόλος του θεάτρου που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Και όχι με σαχλά ή φθηνά αστεία, αλλά μέσα από καθημερινές ρεαλιστικές καταστάσεις.

Ένιωσες ασφάλεια που ο Γιώργος Φειδάς γράφει το έργο και είναι πολλοί συντελεστές των Συμμαθητών σ’ αυτό;

Με τον Βασίλη Θωμόπουλο συνεργαζόμαστε επί δύο χρόνια άψογα στην τηλεόραση. Ξέρω δε τη γραφή του Γιώργου Φειδά, που είναι ποιοτική. Η Μαριάννα Τουμασάτου και ο Μάριος Αθανασίου ήταν ένας από τους λόγους που πέρασα απίστευτα στις πρόβες. Έχουμε ιδιαίτερη σχέση, σχεδόν οικογενειακή. Με έχουν σαν παιδί τους και με προστατεύουν. Αυτό, για μένα, είναι απίστευτο. Με βοήθησαν πολύ και τηλεοπτικά αυτοί οι δύο.

Πηγή:mytv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved