Ρέππας – Παπαθανασίου: «Αγαπάμε την υπέρβαση των προβλημάτων της ζωής»
Showbiz

Ρέππας – Παπαθανασίου: «Αγαπάμε την υπέρβαση των προβλημάτων της ζωής»

Ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου στη δουλειά τους δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του. Όλα έχουν μια εξήγηση και συμβαίνουν για συγκεκριμένους λόγους.

Το ίδιο ισχύει και για το κοινό όνομα των τριών ηρωίδων. «Πολύ πολύ συχνά παιδευόμαστε με τα ονόματα των ηρώων μας. Ποτέ κανένα όνομα σε έργο μας δεν είναι τυχαίο. Από τις “Τρεις Χάριτες”, που ήταν “δανεισμένες” από τις “Τρεις Αδελφές” του Αντον Τσέχοφ, μέχρι σήμερα, πάντα μας απασχολούν τα ονόματα. Στην περίπτωση της “Μαίρης” προσπαθήσαμε να βρούμε ένα αρκετά κοινό και διαδεδομένο όνομα αλλά που να έχει και μια κάποια ελαφράδα» θα πει ο Μιχάλης, με τον Θανάση να εξηγεί πως «δεν επιλέξαμε το όνομα Ελένη, ας πούμε, γιατί έχει τη φόρτιση της “ωραίας Ελένης”. Ούτε το Άννα, γιατί μας φαίνεται πολύ “σοβαρό”.

Όπως και το Μαρία έχει μια επισημότητα που σε κρατάει σε μια κάποια απόσταση. Το “Μαίρη” μάς βγάζει οικειότητα, δροσιά και χαμόγελο. Γι’ αυτό το επιλέξαμε». Η νέα κωμική σειρά του MEGA θα προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα. «Ο λόγος που το δεχτήκαμε ήταν ότι η σειρά είναι ένα πολύ “τηλεοπτικό” προϊόν. Τηλεοπτικό με την έννοια ότι ακολουθεί τις παραδοσιακές φόρμες της τηλεόρασης. Οι “Συμπέθεροι”, ας πούμε, εμάς μας φαίνονται πολύ αντιτηλεοπτική δουλειά. Ήταν ένα μαγνητοσκοπημένο θέατρο. Τεράστιες σε έκταση σκηνές θεατρικής φάρσας, που ολοκλήρωναν κάθε εβδομάδα ένα μικρό θεατρικό έργο φαρσοκωμωδίας. Στη “Μαίρη” ακολουθούμε εντελώς άλλον δρόμο. Πάμε σε μια σύγχρονη κωμωδία με μικρές νευρώδεις σκηνές που αλληλοδιαπλέκονται και λειτουργούν άλλες φορές σαν γέφυρες και άλλες φορές αντιστικτικά».

Τους ρωτάω για τον όγκο της δουλειάς που απαιτεί αυτή η σειρά. «Φυσικά αυξάνονται οι απαιτήσεις αλλά και εμείς ερχόμαστε με ενισχυμένη ομάδα. Δεν είμαστε μόνο οι δυο μας. Εμείς σκηνοθετήσαμε τα πρώτα επεισόδια μαζί με έναν νέο, ταλαντούχο σκηνοθέτη, τον Αλέξανδρο Χατζή, και σιγά-σιγά αφήνουμε τη διεύθυνση του σίριαλ σε αυτόν. Κρατώντας πάντα την επιστασία και τη γενική καλλιτεχνική επιμέλεια. Αλλά και στο σενάριο δεν είμαστε μόνοι μας. Δεχόμαστε σενάρια από τρεις πολύ ενδιαφέροντες καινούργιους συγγραφείς και τα διαμορφώνουμε ώστε να ενταχθούν στη σειρά. Οπότε ανάμεσα σε καθαρά δικά μας σενάρια “φιλοξενούμε” σενάρια και διαλόγους των Μαίρης Σταυρακέλλη, Γιώργου Κόκουβα και Γιάννη Διακάκη» εξηγούν.

Έκρηξη μυθοπλασίας και ο ρόλος της κωμωδίας

Εφέτος, για ακόμη μία χρονιά, τα σίριαλ θα είναι πολλά. Περίπου σαράντα. Άραγε αντέχει η ελληνική αγορά τόση μυθοπλασία; «Η νεκροψία θα δείξει» απαντούν καυστικά. «Αυτή τη στιγμή επτά πολύ δυνατά κανάλια μπαίνουν πολύ δυναμικά στη μυθοπλασία. Ο σκληρός ανταγωνισμός τους δυστυχώς θα έχει παράπλευρες απώλειες. Κάποιοι θα αδικηθούν, γιατί το ελληνικό κοινό δεν μπορεί να στηρίξει επτά κανάλια» υποστηρίζουν. Θα περίμενε κανείς ότι σε μια δύσκολη χρονιά όπως αυτή που η κρίση μάς έχει χτυπήσει ξανά την πόρτα και το χαμόγελο κοντεύει να σβηστεί από τα χείλη μας, τα κανάλια θα επέλεγαν περισσότερη κωμωδία ως αντιστάθμισμα για όσα βιώνουμε.

Αντ’ αυτού εκείνα επενδύουν στις σειρές εποχής και στις αστυνομικές, με τις κωμωδίες να είναι μετρημένες στα δάχτυλα τους ενός χεριού. «Το κοινό θέλει κάτι δυνατό σαν αντίβαρο στις πολλές και διαφορετικές έγνοιες που το βασανίζουν. Το αστυνομικό σίγουρα είναι δυνατό/ αφήγημα. Πάντα περιμένεις από ένα αστυνομικό να σε παρασύρει. Βέβαια η τεράστια πληθώρα βάζει ερωτηματικά αλλά δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα απαντήσουν. Εμείς θα συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε με τις “Τρεις Χάριτες”, το “Δις εξαμαρτείν” και τους “Συμπέθερους”. Εμείς αγαπάμε την υπέρβαση των προβλημάτων της ζωής μέσα από το χιούμορ και το γέλιο».

Τρεις αγαπημένες σειρές πολύ επιτυχημένες, που αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου. Τελικά η επιτυχία μετριέται μόνο από την τηλεθέαση; «Μία σημαντική ένδειξη επιτυχίας είναι η τηλεθέαση. Μία ακόμα πιο σημαντική είναι η διαχρονικότητα/ Η αντοχή μιας δουλειάς στον χρόνο. Το αποτύπωμα που αφήνει στο κοινό» απαντούν.

Πηγή: Βημαmagazino

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved