«Ο Τζίμης Πανούσης παρακολουθούσε με ευλάβεια τη λειτουργία, όλοι αναρωτιόνταν αν ήταν αυτός»
Showbiz

«Ο Τζίμης Πανούσης παρακολουθούσε με ευλάβεια τη λειτουργία, όλοι αναρωτιόνταν αν ήταν αυτός»

Για τις επισκέψεις που έκανε στην Ιερά Μονή Παναχράντου ο Τζίμης Πανούσης μιλάει ο πατέριας Αέτιος στους «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη.

Στα μοναστήρια της Ελλάδας μας ταξιδεύουν οι «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη τις δυο πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Με την αφορμή αυτή ο Σταύρος Θεοδωράκης βρέθηκε στην Άνδρο και συνάντησε τους τέσσερις μοναχούς της Μονής Παναχράντου, του αρχαιότερου μοναστηριού στο Αιγαίο.

Ο ένας εξ αυτών, ο πατέρας Αέτιος, μίλησε στον γνωστό δημοσιογράφο για τις επισκέψεις που έκανε στο μοναστήρι ο Τζίμης Πανούσης.

«Πολλοί τον έλεγαν αιρετικό, δεν ήταν αιρετικός ο Τζίμης Πανούσης, ήταν χαρισματικός. Ερχόταν τέτοιες μέρες το Πάσχα, το Μεγάλο Σάββατο στην Ανάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας Αέτιος.

«Ερχόταν και ο Τζίμης Πανούσης εδώ. Ο Τζίμης, βέβαια, είχε σπίτι εδώ στην Άνδρο. Ήταν πολύ χαρισματικός άνθρωπος. Πολλοί τον έλεγαν αιρετικό, δεν ήταν αιρετικός ο Τζίμης, ήταν χαρισματικός. Ερχόταν τέτοιες μέρες το Πάσχα, το Μεγάλο Σάββατο στην Ανάσταση. Ερχόταν με τόση ευλάβεια, τόση προσοχή, τόσο γαλήνη σε μία γωνία και παρακολουθούσε όλη τη θεία λειτουργεία μέχρι να τελειώσουμε. Πολλοί αναρωτιόντουσαν ''είναι ο Πανούσης'';

1674930599760-713411933-tzimis-panousis.jpg

Άκουγα τα τραγούδια του. Ο άνθρωπος ήταν καλλιτέχνης. Ο καλλιτέχνης έχει το δικαίωμα να εκφραστεί. Καμιά φορά η έκφραση μπορεί να λέει και αλήθειες. Ο Θεός τον πήρε μαζί του γιατί έτσι Αυτός νόμιζε ότι είχε φτάσει στην τελειότητα της ψυχής του -γιατί ο Θεός μάς παίρνει στην καλύτερη στιγμή», είπε ο Ιερομόναχος Αέτιος.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved