IQ 160-Σωτήρης Δούβρης:«H Σμαράγδα δημιουργεί μια άνεση σε όλους που πηγάζει από τη δική της ηρεμία»
Showbiz

IQ 160-Σωτήρης Δούβρης:«H Σμαράγδα δημιουργεί μια άνεση σε όλους που πηγάζει από τη δική της ηρεμία»

Διδάσκει στην «Καταπακτή», πρωταγωνιστεί στο πετυχημένο «IQ 160» του STAR παίζει (για λίγες παραστάσεις) στο έργο «Trans-port» στο Vault. Ο Σωτήρης Δούβρης θέλει ιδιαίτερες συστάσεις, ωστόσο εκείνος συστήνει τον ήρωα που υποδύεται, καλύτερα παρακάτω. Και όμως, όπως αποκαλύπτει ο ηθοποιός, αυτοί οι δύο άντρες έχουν κοινά.

Έχετε ταιριάζει με τη Σμαράγδα Καρύδη, ωστόσο δεν είναι η πρώτη σας συνεργασία.

«Για την ακρίβεια συνεργαζόμαστε για τρίτη φορά. Η πρώτη φορά που συναντηθήκαμε τηλεοπτικά ήταν στο “Φίλα το βάτραχό σου", το 2007. Εγώ τότε ήμουν στο δεύτερο έτος της σχολής και έκανα στα πρώτα επεισόδια της σειράς έναν ρεσεψιονίστ. Έπειτα βρεθήκαμε το 2014 στην ταινία του Θανάση Τσαλταμπάση, το “Πέμπτη και 12". Τώρα είναι η τρίτη και καλή φορά. Η Σμαράγδα δουλεύει με έναν πολύ βοηθητικό τρόπο προς τους γύρω της. Δημιουργεί μια άνεση σε όλους που πηγάζει από τη δική της ηρεμία και χαλαρότατα. Δεν έχει ανάγκη να επιβάλλει την παρουσία της πουθενά, δεν έχει ανάγκη να προσπαθήσει να σε κάνει να ασχοληθείς μαζί της και, το σημαντικότερο, σου δίνει χώρο σε κάθε σκηνή».

IQ-160-1.jpg

Παράλληλα, γνωρίζω ότι διδάσκετε...

«Το κάνω και αυτό. Είμαι στην “Καταπακτή”, ένα εργαστήρι θεάτρου που ίδρυσα πριν από κάποια χρόνια. Πρόκειται για μια μικρή θεατρική ακαδημία που διδάσκει ανθρώπους όλες τις ειδικότητες που χρειάζονται για να ανέβει μια παράσταση. Στο τέλος κάθε χρονιάς, όλοι οι μαθητές συνεργάζονται για να ανέβει μια παράσταση. Οι παραστάσεις μας ωστόσο δεν έχουν ποτέ εισιτήριο, έχουν πάντα κοινωνικό σκοπό. Είναι κάτι που με γεμίζει και αγαπώ, θεωρώ πως η υποκριτική θα έπρεπε να διδάσκεται και στα σχολεία, γιατί η τέχνη αυτή αρχικά σε βοηθάει να καταλάβει s τον εαυτό σου και έπειτα να λειτουργήσει με ενσυναίσθηση. Να μπεις στα παπούτσια του άλλου και να καταλάβει γιατί φέρθηκε όπως φέρθηκε μια δεδομένη στιγμή. Το θέμα είναι να αιτιολογείς γιατί κάποιος έκανε κάτι και όχι να το δικαιολογείς».

1675199992845-122593020-smaragda-kentriki1.jpg

Παράλληλα, έχετε ξεκινήσει παραστάσεις για το Vault...

«Για την παράσταση Τransport" της Ειρήνης Δερμιτζάκη πιο συγκεκριμένα, που θα παίζεται μέχρι και τις 15 Ιουνίου. Αφορά σε μια ιστορία ενός νταλικέρη που μεταφέρει κρυφά στην νταλίκα μια Σύρια πρόσφυγα τρανέ γυναίκα. Είναι μια ιστορία που μας δείχνει πόσα στερεότυπα κουβαλάμε. Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Καρατζιά. Εγώ υποδύομαι τον Θοδωρή και τη Sabah, η Kassandra I El Najjar»

Πηγή: TV-24

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved