Αυτή η νύχτα μένει: Σταμούλης: «Ήταν ένα ολόκληρο ταξίδι για εμένα και στενοχωριέμαι που τελείωσε»
Showbiz

Αυτή η νύχτα μένει: Σταμούλης: «Ήταν ένα ολόκληρο ταξίδι για εμένα και στενοχωριέμαι που τελείωσε»

Ο Σπύρος Σταμούλης υποδύθηκε με μεγάλη επιτυχία τον Άλκη στην σειρά του Alpha Αυτή η νύχτα μένει.

Ο ηθοποιός μιλά για την εμπειρία του αυτή αλλά και για τον ρόλο του στη σειρά, λίγο πριν το μεγάλο φινάλε.

  • Πώς νιώθετε όταν έρχεται η ώρα να αφήσετε ένα ρόλο, είτε είναι στην τηλεόραση είτε στο θέατρο;

Θα σας απαντήσω συγκεκριμένα για το ρόλο μου στο «Αυτή η νύχτα μένει». Η αλήθεια είναι ότι στενοχωριέμαι πάρα πολύ. Είναι μια παράξενη αίσθηση γιατί τον αγάπησα πολύ. Πρόσφατα είχα μια συνάντηση με μία εκ των δύο σεναριογράφων, την Ιωάννα Κανελλοπούλου, με την οποία θα συνεργαστούμε και την επόμενη σεζόν, και της είπα το ίδιο πράγμα. Ότι είναι πολύ ντονη η συναισθηματική φόρτιση, γιατί τον Άλκη τον αγάπησα πολύ.

  • Τι ακριβώς σας άρεσε στο χαρακτήρα του Άλκη;

Είναι ένας ωραίος ρόλος. Κι επειδή εμείς οι ηθοποιοί παίζουμε αυτό που μας γράφουν, δεν είναι όλοι οι ρόλοι ίδιοι. Συγκεκριμένα, ο Άλκης ήταν ένας σύνθετος χαρακτήρας. Είχε αρκετά επίπεδα και έτσι ήταν πολύ μεγάλη ευχαρίστηση το να προσπαθείς να τον ανακαλύψεις, να καταλάβεις, να δικαιολογήσεις τις κινήσεις του.

Ήταν ένα ολόκληρο ταξίδι για εμένα αυτό και στενοχωριέμαι που τελείωσε. Μέσα σε ένα επεισόδιο βλέπαμε τον ίδιο άνθρωπο σε κάποιες σκηνές να γίνεται σχεδόν σαδιστής -και αναφέρομαι στη σκηνή της ρώσικης ρουλέτας- και λίγο μετά να σπάει και να κλαίει γιατί δεν άντεχε αυτήν τη ζωή.

stamoulis-nyxta.jpg

Δεν άντεχε το τι γινόταν ο ίδιος, δεν του άρεσε ο εαυτός του. Είναι πολύ ωραίο να το βλέπεις αυτό σε ένα χαρακτήρα, ότι δεν είναι μονόπλευρος, ότι υπάρχουν διάφορες δυνάμεις οι οποίες τον ωθούν να κάνει ό,τι κάνει.

  • Τελικά, είναι δύσκολο να συνειδητοποιείς ποιος είσαι και ακόμα πιο δύσκολο να το αποδεχτείς.

Νομίζω ότι όλη η... ομορφιά του Άλκη, η σύνθετη κατασκευή αυτού του χαρακτήρα, οφείλεται στους σεναριογράφους οι οποίοι όντως δημιούργησαν έναν υπέροχο χαρακτήρα για μένα, τον οποίο ερμήνευα με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση.

  • Πώς σας φάνηκε ο κόσμος της νύχτας και της επαρχίας κάποιες δεκαετίες πριν;

Έκανα προφανώς την έρευνά μου και συζήτησα με κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι είχαν ζήσει εκείνη την περίοδο. Δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά για διαφορές σε σχέση με το τώρα, αλλά δεν ξέρω και πώς είναι η νύχτα σήμερα.

Αυτό που υποπτεύομαι είναι ότι τότε ήταν πιο ανάλαφρα τα πράγματα. Μιλάμε για μια Ελλάδα διαφορετική. Ξεκινούσε μια οικονομική ευμάρεια, μπορεί και να υπήρχε ένας ρομαντισμός που λείπει πλέον από τις ημέρες μας και ίσως γι’ αυτόν το λόγο πιστεύω ότι όσοι βίωσαν τη δεκαετία του 80 την αναπολούν. Τα ’80s μου φαίνονται μια παρεξηγημένη και πολύ όμορφη εποχή, είπε ο Σπύρος Σταμούλης στο 7 Μέρες TV.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved