Μανθόπουλος: Ο οικογενειακός Γολγοθάς, ο τελευταίος ρόλος & και ο αγαπημένος Αίας στους Δυο ξένους
Showbiz

Μανθόπουλος: Ο οικογενειακός Γολγοθάς, ο τελευταίος ρόλος & και ο αγαπημένος Αίας στους Δυο ξένους

Μάχη για τη ζωή του έδωσε ο Αίας Μανθόπουλος, όμως δεν στάθηκε τυχερός. Σήμερα (17/10) έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα.

Ο ηθοποιός έφυγε στα 60 του χρόνια έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο Αίας Μανθόπουλος δεν αντιμετώπιζε κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας, ωστόσο το βράδυ της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου κι ενώ ήταν στο σπίτι του στην Παιανία, δεν αισθάνθηκε καλά και οι άνθρωποί του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

1697233149126-989257727-manthopoulos-(3).jpg

«Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Η κατάστασή του είναι σταθερή, είναι καλή και πιστεύουμε θα το ξεπεράσει. Ήταν σε κατάσταση εγκεφαλικού, μεταφέρθηκε εγκαίρως και έχουμε όλες τις δυνατότητες να πάνε καλά. Είναι μαχητής και γνωρίζω ότι θα τα καταφέρει», είχε η σύντροφος του Αίαντα Μανθόπουλου, μιλώντας την Πέμπτη, στην εκπομπή "Το Πρωινό" του ΑΝΤ1. Δυστυχώς ο ηθοποιός δεν είναι πια ανάμεσά μας καθώς δεν κατάφερε να βγει νικητής από αυτή την ξαφνική περιπέτεια με την υγεία του. Μετά από νοσηλεία μιας και πλέον εβδομάδας, ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου και νοσηλευόταν.

Καριέρα με διεθνείς προδιαγραφές

1697233138175-855632932-manthopoulos-(1).png

Συνεργάστηκε με τον Μίνωα Βολανάκη, με τον Greg Floy στη «Μήδεια» στα αγγλικά, σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, στη «Μάλα, η μουσική του ανέμου» του Νίκου Καρβέλα στο Θέατρο Παλλάς (2002), σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με πρωταγωνίστρια την Αννα Βίσση.

Στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε στην ταινία «Κλοιός» του Κώστα Κουτσομύτη και ως γκεστ σταρ στην ταινία του Χάρη Ρώμα «Ροζ ολοταχώς». Εχει ντουμπλάρει στα αγγλικά τις τελευταίες ταινίες του Νίκου Κούνδουρου «Η μπαλάντα ενός δαίμονα» (1992) και «Αντιγόνη» (1994). Έπαιξε στο σίριαλ «The Amphora» («Το κυνήγι του Αμφορέα») της κρατικής σουηδικής τηλεόρασης στα αγγλικά και στην αυστριακή τηλεταινία «Η αυτοκράτειρα Σίσσυ».

Συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ «Love in the ancient world» με την Κάθλιν Τέρνερ στα αγγλικά, σε σκηνές από τη Λυσιστράτη, αλλά και στο «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» του Όμηρου Ευστρατιάδη, το 2011.

Στην καλλιτεχνική πορεία του έπαιξε ρόλους σε ελληνικές σειρές όπως «Η βεντέτα» (1986), «Αφρικα» (1992), «Τρίτο στεφάνι» (1995),«Σοφία ορθή» (1996) «Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα» (2000), ενώ έκανε περάσματα από τους «Απαράδεκτους», την «Αίθουσα του θρόνου», τους «Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη», τον «Κόκκινο κύκλο», τα «Κωνσταντίνου και Ελένης» και «Κάποιος να τη φυλάει» (1994), σε σενάριο Ηλία Ψινάκη, με πρωταγωνίστρια τη Μιμή Ντενίση. Τιμήθηκε με βραβείο (1987) μαζί με το υπόλοιπο καστ της ταινίας «Κλοιός» του Κώστα Κουτσομύτη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ο τελευταίος του ρόλος στο Κόκκινο Ποτάμι

1697233167769-257925274-manthopoulos-(9).jpg

«Πάντα ο ξάδελφός μου, ο Μανούσος Μανουσάκης ήταν δίπλα μου. Είναι ο μεγάλος μου ξάδελφος και οι μητέρες μας είναι αδελφές. Θεία μας είναι η Ειρήνη Παππά και η Τατιάνα Παπαμόσχου είναι ξαδέλφη μου», είχε δηλώσει ο ηθοποιός. «Εμφανίστηκα σε κάποια επεισόδια και ήθελα πολύ να λάβω μέρος σε αυτή τη σειρά. Είναι μια εξέχουσα σειρά έξω από τις υπόλοιπες που γίνονται» είχε πει με καμάρι για την καλλιτεχνική του οικογένεια ο Αίας Μανθόπουλος ο οποίος λάτρευε τη δουλειά του και τους συναδέλφους του.

«Βρε Αία» - Ο ρόλος στη σειρά Δυο Ξένοι

aias.jpg

Σε συνέντευξή του είχε μιλήσει για τη φρενίτιδα που επικρατούσε την εποχή που παιζόταν στην τηλεόραση η πολύ επιτυχημένη σειρά «Δυό Ξένοι» όπου ο Αίας Μανθόπουλος υποδυόταν τον σύντροφο της Μαρίνας Κουντουράτου, κατά κόσμον Εβελίνας Παπούλια. Συγκεκριμένα είχε πει: «Στη συγκεκριμένη σειρά πέρασα τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου. Δεν θα ξεχάσω μια μέρα, τότε που παιζόταν το σίριαλ, ήμουν στη Λεωφόρο Μεσογείων σταματημένος με το αυτοκίνητό μου και ξαφνικά ακούω να φρενάρει ένα αυτοκίνητο δίπλα μου και βλέπω από τα παράθυρα να βγάζουν όλοι τα κεφάλια τους και να φωνάζουν ρυθμικά «Βρε, Αία! Βρε, Αία!». Πραγματικά γινόταν ένας χαμός τότε με το σίριαλ αλλά και με τη συγκεκριμένη ατάκα».

Η επίθεση που τον σημάδεψε και η επιστροφή στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία

1697233209052-15606780-manthopoulos-(10).jpg

Πριν από χρόνια, χαϊδεύοντας ένα αδέσποτο σκυλί, εκείνο του επιτέθηκε και τον δάγκωσε στο πρόσωπο. Για περισσότερα από τέσσερα χρόνια ο ηθοποιός υποβαλλόταν σε απανωτές λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις σε νοσοκομείο του Λονδίνου εως ότου να γίνει τελείως καλά. Παρέμεινε όμως φιλόζωος, παρά το δραματικό γεγονός.

Τα δυο τελευταία χρόνια είχε φύγει και είχε εγκατασταθεί μόνιμα στη Βουλγαρία, όπου εργαζόταν σε μια ξενοδοχειακή επιχείρηση της οποίας ήταν ιδιοκτήτης. Ήταν η απόπειρά του να επανεκκινήσει για μια ακόμη φορά τη ζωή του. Μια απόπειρα που φαίνεται όμως ότι ούτε κι αυτή πέτυχε, αφού είχε επιστρέψει στην Ελλάδα και ζούσε στο πατρικό σπίτι του στην Παιανία.

Ο οικογενειακός Γολγοθάς

Ο Αίας Μανθόπουλος παρ' όλο που είχε τρία παιδιά από διαφορετικούς γάμους, λόγω αντιδικιών με τις πρώην συζύγους του, δεν μπορούσε να τα δει.

1697233362412-427359083-manthopoulos-(4).jpg

«Αυτό που μ’ενδιαφέρει είναι να δω το παιδί μου. Τίποτα άλλο! Το παιδί μου το λατρεύω, μου λείπει πολύ και θέλω να το δω! Βεβαίως και πληρώνω διατροφή, είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου ως πατέρας, αλλά το γεγονός ότι δεν μπορώ να δω το παιδί μου με έχει φέρει σε μεγάλη απόγνωση» είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή του για τον μεγάλο του γιο. Αργότερα απέκτησε άλλα δύο παιδιά με τη δεύτερη σύζυγό του με την οποία επίσης χώρισε.

Με δηλώσεις του είχε επίσης παραδεχτεί: «Έχω να δω επτά χρόνια τον μεγάλο μου γιο και με όλη αυτή την ιστορία έχουμε ταλαιπωρηθεί πραγματικά κι εγώ κι εκείνος. Έχω δυο παιδιά με τη νέα μου οικογένεια, αλλά το πρώτο μου παιδί με στερείται. Θέλω να έρθει σύντομα η στιγμή που και τα τρία παιδιά μου θα γνωριστούν γιατί είναι αδέλφια…».

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved