Μαράια Κάρεϊ: Γιατί το «All I Want for Christmas is You» έγινε τόσο δημοφιλές;
Showbiz

Μαράια Κάρεϊ: Γιατί το «All I Want for Christmas is You» έγινε τόσο δημοφιλές;

Το πλέον δημοφιλές Χριστουγεννιάτικο τραγούδι που από αρχές Νοέμβρη το ακούς παντού. Γιατί αλήθεια όμως σημειώσει τόσο μεγάλη επιτυχία το «All I Want for Christmas is You» της Μαράια Κάρεϊ;

Το All I Want for Christmas Is You είναι χριστουγεννιάτικο τραγούδι ηχογραφημένο από την Αμερικανίδα τραγουδίστρια και συνθέτη Μαράια Κάρεϊ. Έγραψε και παρήγαγε το τραγούδι μαζί με τον Γουόλτερ Αφανάσιεφ. Η εταιρία Columbia Records κυκλοφόρησε το κομμάτι στις 1 Νοεμβρίου του 1994, ως το πρώτο σινγκλ από το τέταρτο στούντιο άλμπουμ της και το πρώτο της εορταστικό άλμπουμ, Merry Christmas (1994). Είναι ένα uptempo τραγούδι αγάπης που περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικη κωδωνοκρουσία, βαριά δεύτερα φωνητικά και συνθεσάιζερ.

carey-(2).jpg

Το τραγούδι έφτασε στο Νο. 1 στο Billboard’s Hot 100 chart τα τελευταία τέσσερα συνεχόμενα χρόνια
«Αυτό το τραγούδι έχει μόλις ενσωματωθεί στην ιστορία τώρα», λέει ο David Foster , ο 16 φορές βραβευμένος με Grammy συνθέτης και παραγωγός. «Είναι ενσωματωμένο στα Χριστούγεννα. Όταν σκέφτεσαι τα Χριστούγεννα αυτή τη στιγμή, σκέφτεσαι αυτό το τραγούδι».

1702646553840-815005278-carey-(1).jpg

«Σίγουρα δεν είναι η Λίμνη των Κύκνων», είπε. Αλλά γι' αυτό είναι τόσο δημοφιλές, γιατί είναι τόσο απλό και πιασάρικο» Σε μια συνέντευξη στο Billboard, ο Afanasieff περιέγραψε την εμπειρία της συγγραφής τραγουδιών:

«Ήταν πάντα το ίδιο σύστημα με εμάς. Θα γράφαμε τον πυρήνα του τραγουδιού, τη μελωδία, την κύρια μουσική, και μετά κάποιες από τις λέξει. Άρχισα να παίζω λίγο πιάνο σε ήχους ροκ εν ρολ και άρχισα να παίζω μπούγκι με το αριστερό μου χέρι και αυτό ενέπνευσε τη Mariah να καταλήξει στη μελωδία και να τραγουδήσει “I don’t want a lot for Christmas…”. Και μετά αρχίσαμε να τραγουδάμε και να παίζουμε στο πιάνο.
Αυτό πήγε πολύ γρήγορα. Ήταν ένα τραγούδι πιο εύκολο να γραφτεί από μερικά από τα άλλα. Ήταν κυρίως φόρμουλα, όχι πολλές αλλαγές συγχορδίας. Προσπάθησα να το κάνω λίγο πιο μοναδικό, βάζοντας μερικές ιδιαίτερες συγχορδίες που πραγματικά δεν ακούς πολύ, κάτι που το έκανε μοναδικό και ξεχωριστό.
Ύστερα απλά περιμέναμε μέχρι να ξεκινήσουν οι συνεδρίες, που ήταν το καλοκαίρι του ’94 όπου μαζευτήκαμε στη Νέα Υόρκη και ξεκινήσαμε να ηχογραφούμε.
Τότε ήταν που την ακούσαμε για πρώτη φορά στο μικρόφωνο να τραγουδάει και τα υπόλοιπα είναι ιστορία».

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved