Γιώργος Γεωργίου: Η λαμπρή πορεία στο θέατρο & ο λόγος που απομακρύνθηκε από την Μάρθα Καραγιάννη
Showbiz

Γιώργος Γεωργίου: Η λαμπρή πορεία στο θέατρο & ο λόγος που απομακρύνθηκε από την Μάρθα Καραγιάννη

Ο Γιώργος Γεωργίου είναι ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης με αξιοζήλευτο ταλέντο. Ποια είναι τα σημεία της ζωής του που ξεχώρισαν σε όλη αυτή τη μακρά πορεία;

Ο Γιώργος Γεωργίου είναι γεννημένος στις 19 Σεπτεμβρίου 1949 στην Αθήνα. Φοίτησε στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου Αθηνών και ανάμεσα στους δασκάλους του που ξεχώρισαν ήταν ο Αθηνόδωρος Προύσαλης, ο Γιάννης Γκιωνάκης, ο Βασίλης Κανάκης, ο Τάκης Βουγιουκλάκης και η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός Κάκια Παναγιώτου.

Γιώργος Γεωργίου: «Έχω εξοικειωθεί με το θάνατο και με συμπαθεί»

Η παραγωγή της Φίνος Φιλμ «Οι Βάσεις και η Βασούλα» ήταν η πρώτη ταινία στην οποία εμφανίστηκε χάρη στη βοήθεια του Ντίνου Δημόπουλου. Άλλες ταινίες στις οποίες συμμετείχε ήταν: «Επικίνδυνη νύχτα» (1976), «Μονά… ζυγά δικά μου…» (1979), «Ο ποδόγυρος» (1980), «Κορόιδο Ρωμιέ» (1981) και άλλες.

Από το 1974 έως το 2015 το μεγάλο του πάθος ήταν το θέατρο. Έπαιξε ρόλους σε μεγάλες παραγωγές, ενώ ο ίδιος θεωρεί μεγάλη ατυχία που δεν κατάφερε να συνεργαστεί ποτέ με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη. Συνεργάστηκε όμως με τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Ντίνο Ηλιόπουλο, τον Νίκο Ρίζο και καταξιωμένους καλλιτέχνες στον χώρο της κωμωδίας.

Στη σειρά «Εσύ κι εγώ» στην ΥΕΝΕΔ το 1977 έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο δίπλα στον Λάμπρο Κωνσταντάρα. Έπειτα ασχολήθηκε και με το δεύτερο πάθος του που ήταν η συγγραφή.

Όσον αφορά την καριέρα του στο θέατρο ο ίδιος είχε δηλώσει: «…Δεν έγινα πρωταγωνιστής, δεν έχει σημασία. Ο Κώστας ο Βουτσάς, είχε πει το εξής σοφό: «Αν δεν υπήρχατε εσείς οι δεύτεροι, οι χρήσιμοι και οι καλοί, εμείς δε θα μπορούσαμε να γίνουμε πρωταγωνιστές. Εσείς μας κρατάγατε και ανεβαίναμε εμείς!». Σοφό και ειλικρινέστατο».

202001111404330.1D8A3841.jpg

Η συνεργασία που του άλλαξε την καριέρα

Για τη συνεργασία που του άλλαξε τη ζωή, ο καταξιωμένος καλλιτέχνης είχε δηλώσει:

«Ο Δαλιανίδης εκείνη την εποχή έγραφε και σκηνοθετούσε στον Antenna το “Αραχτοί και Λάϊτ”. Tην επομένη με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε πολύ ευγενικά να βρεθούμε στο σπίτι του στα Ιλίσια, πράμα που έγινε. Μου είπε ότι ψάχνει έναν συνεργάτη. Όταν του πήγα το πρώτο δείγμα έτρεμαν τα πόδια μου, Δαλιανίδης ήταν αυτός, του το διαβάζω και μου απαντά: “Νεαρέ προσλαμβάνεσαι”. Ξεκινήσαμε να γράφουμε και οι δύο – ξεχωριστά – αλλά όταν έφτασε η στιγμή για το γύρισμα και διάβασε το δικό μου μου είπε, “το δικό σου είναι καλύτερο, αυτό θα γυρίσω”. Τόσο γενναιόδωρο άνθρωπο δεν είχα ξαναγνωρίσει. Ο Δαλιανίδης, ένας μύθος του Ελληνικού Σινεμά, τόσο απλός, καθαρός και ντόμπρος – και μου έδινε και 150.000 δραχμές το επεισόδιο. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ».

Η φιλία του με τη Μάρθα Καραγιάννη

Σε συνέντευξή του είχε μιλήσει και για τη Μάρθα Καραγιάννη, καθώς και για τη σχέση που είχε αναπτύξει μαζί της.

Με την Μάρθα Καραγιάννη ήσασταν πολύ φίλοι και συνεργάτες, τι έγινε και αποξενωθήκατε;

Αποξενωθήκαμε λόγω συγκυριών και του στενού περιβάλλοντός της. Για να καταλάβεις, όταν πριν 2 χρόνια την πήρα τηλέφωνο για να της ευχηθώ για το Νέο Έτος, το σήκωσε η… συγκάτοικος της, Ντόρα Δούμα, με έβρισε και μου μίλησε σαν καραγωγέας στο Λιμάνι. Από τότε χαθήκαμε οριστικά με τη Μάρθα. Τη Δούμα την είδα στην κηδεία της Μπρόγιερ αλλά την προσπέρασα».

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε προ ημερών τον Γιώργο Γεωργίου σε σπάνια εμφάνισή του. Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο Νεκροταφείο Βύρωνα προκειμένου να πει το τελευταίο αντίο σε μία αγαπημένη φίλη του, την Τέτη Σχοινάκη η οποία έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από τον καρκίνο. Δείτε πώς είναι σήμερα στις παρακάτω φωτογραφίες:

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Γεωργίου: «Έχω μια σύντροφο 40 χρόνια που με ανέχεται στις υστερίες μου και στα καλά μου»

Ξέσπασε η Ντόρα Δούμα για την Μάρθα Καραγιάννη: «Ο Γιώργος Γεωργίου λέει αηδίες»

Το ιδιόχειρο σημείωμα της Μάρθας Καραγιάννη πριν τον θάνατό της - Έτσι είναι σήμερα το σπίτι της

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved