Τι λένε τα άστρα… για τον Συνασπισμό
Astrology

Τι λένε τα άστρα… για τον Συνασπισμό

Το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος έγινε στις 26-28/6/92, καταλήγοντας στην εκλογή της κ Δαμανάκη στη θέση της Προέδρου. Αν λάβουμε υπόψη μας αυτήν την ημερομηνία, ο Συνασπισμός είναι Καρκίνος με Σελήνη στους Διδύμους και τουλάχιστον η Σελήνη δείχνει να ανταποκρίνεται τόσο στην πολυγλωσσία που ταλάνισε και συνεχίζει να ταλαιπωρούν το κόμμα, όσο και στην ...φοβερή παράδοση που θέλει τους ηγέτες του (Μ Δαμανάκη, Ν Κωσταντόπουλος, Α Αλαβάνος) να ανήκουν σε αυτό το ζώδιο.

Δυστυχώς το ίδιο αντιπροσωπευτικός δείχνει να είναι και ο Ήλιος στον Καρκίνο. Και γράφω «δυστυχώς» όχι γιατί έχει κάποιο ...κουσούρι ζωδιακά (αντιθέτως, για ένα πολιτικό φορέα που επαγγέλλεται την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων είναι ...μια χαρά) αλλά επειδή αυτήν την περίοδο δέχεται το σκληρό πρέσινγκ του Κρόνου από το Ζυγό και του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω.Αστρολογικά, η κρίση που έχει ξεσπάσει στο ΣΥΡΙΖΑ, με αναπόφευκτα θύματα όλες τις συνιστώσες του σχηματισμού και φυσικά τον ίδιο Συνασπισμό, είναι ...απολύτως φυσιολογική και αναμένεται να οδηγήσει στον πλήρη επαναπροσδιορισμό της πάλαι ποτέ κομμουνιστικής Αριστεράς.Τα ευχολόγια για τη διατήρηση της συνοχής του κόμματος δεν φαίνεται να έχουν αντίκρισμα και τουλάχιστον για ένα χρόνο ακόμη, οι φίλοι και οι υποστηρικτές του θα παρακολουθούν τα διαδοχικά «συντροφικά μαχαιρώματα».Μοναδική όαση και ελπίδα για την αποφυγή μιας οριστικής ρήξης η έστω μιας δημιουργικής «επανεκκίνησης» είναι το τετράγωνο του διελαύνοντα Δία προς τον Ήλιο λίγο μετά τα μέσα Φεβρουαρίου του 2011.Αν χαθεί και αυτή η ευκαιρία, τότε οι ...πανηγυρισμοί στον Περισσό θα γίνουν ακόμη πιο εκκωφαντικοί.Πάντως, σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας έχει τον τρόπο να βγει στον «αφρό», αξιοποιώντας το αστρολογικό πλεονέκτημα της συνόδου Δήμητρας-Δία που έχει στο γενέθλιο χάρτη του.Η συνεργασία των δύο πλανητών φθάνει τη δημοφιλία στο «κόκκινο» και αργά η γρήγορα ο ...μικρός Αλέξης θα κληθεί να αναλάβει ξανά τα ηγεμονικά του καθήκοντα.

Γιάννης Ριζόπουλος  

Το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος έγινε στις 26-28/6/92, καταλήγοντας στην εκλογή της κ Δαμανάκη στη θέση της Προέδρου.
Αν λάβουμε υπόψη μας αυτήν την ημερομηνία, ο Συνασπισμός είναι Καρκίνος με Σελήνη στους Διδύμους και τουλάχιστον η Σελήνη δείχνει να ανταποκρίνεται τόσο στην πολυγλωσσία που ταλάνισε και συνεχίζει να ταλαιπωρούν το κόμμα, όσο και στην ...φοβερή παράδοση που θέλει τους ηγέτες του (Μ Δαμανάκη, Ν Κωσταντόπουλος, Α Αλαβάνος) να ανήκουν σε αυτό το ζώδιο.

Δυστυχώς το ίδιο αντιπροσωπευτικός δείχνει να είναι και ο Ήλιος στον Καρκίνο. Και γράφω «δυστυχώς» όχι γιατί έχει κάποιο ...κουσούρι ζωδιακά (αντιθέτως, για ένα πολιτικό φορέα που επαγγέλλεται την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων είναι ...μια χαρά) αλλά επειδή αυτήν την περίοδο δέχεται το σκληρό πρέσινγκ του Κρόνου από το Ζυγό και του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω.
Αστρολογικά, η κρίση που έχει ξεσπάσει στο ΣΥΡΙΖΑ, με αναπόφευκτα θύματα όλες τις συνιστώσες του σχηματισμού και φυσικά τον ίδιο Συνασπισμό, είναι ...απολύτως φυσιολογική και αναμένεται να οδηγήσει στον πλήρη επαναπροσδιορισμό της πάλαι ποτέ κομμουνιστικής Αριστεράς.
Τα ευχολόγια για τη διατήρηση της συνοχής του κόμματος δεν φαίνεται να έχουν αντίκρισμα και τουλάχιστον για ένα χρόνο ακόμη, οι φίλοι και οι υποστηρικτές του θα παρακολουθούν τα διαδοχικά «συντροφικά μαχαιρώματα».
Μοναδική όαση και ελπίδα για την αποφυγή μιας οριστικής ρήξης η έστω μιας δημιουργικής «επανεκκίνησης» είναι το τετράγωνο του διελαύνοντα Δία προς τον Ήλιο λίγο μετά τα μέσα Φεβρουαρίου του 2011.
Αν χαθεί και αυτή η ευκαιρία, τότε οι ...πανηγυρισμοί στον Περισσό θα γίνουν ακόμη πιο εκκωφαντικοί.
Πάντως, σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας έχει τον τρόπο να βγει στον «αφρό», αξιοποιώντας το αστρολογικό πλεονέκτημα της συνόδου Δήμητρας-Δία που έχει στο γενέθλιο χάρτη του.
Η συνεργασία των δύο πλανητών φθάνει τη δημοφιλία στο «κόκκινο» και αργά η γρήγορα ο ...μικρός Αλέξης θα κληθεί να αναλάβει ξανά τα ηγεμονικά του καθήκοντα.

Γιάννης Ριζόπουλος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved