Αποκλειστικό: Δείτε πώς είναι σήμερα το σπίτι Κοκοβίκου, του Αντωνάκη και της Ελενίτσας (pics+video)
Gossip Specials

Αποκλειστικό: Δείτε πώς είναι σήμερα το σπίτι Κοκοβίκου, του Αντωνάκη και της Ελενίτσας (pics+video)

Οι γηραιότεροι Αθηναίοι συντηρούν τον μύθο ότι το διώροφο σπίτι στην οδό Τριπόδων 35 στην Πλάκα είναι το παλιότερο σπίτι στο ιστορικό κέντρο της πόλης. 

Και μπορεί να είναι όμως σημασία δεν έχει αυτό.

Σημασία έχει ότι πρόκειται για το σπίτι όπου γυρίστηκε μία από τις πιο εμβληματικές ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου που προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 1965.

Ο λόγος για την ταινία "Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα" με πρωταγωνιστές τον Αντώνη Κοκοβίκο, κατά κόσμον Γιώργο Κωνσταντίνου και την Ελενίτσα Κοκοβίκου, τη Μάρω Κοντού οι οποίοι θυμούνται ακόμα εκείνες τις υπέροχες στιγμές των γυρισμάτων.

Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από την ταινία που τόσο πολύ αγαπήσαμε:

Να θυμίσουμε ότι η ταινία ήταν μία από τις καλύτερες εισπρακτικά κινηματογραφικές παραγωγές όλων των εποχών στη χώρα μας και χάρισε στους δύο πρωταγωνιστές τους ρόλους που στιγμάτισαν την καριέρα τους.

Σπίτι με ιστορία

Το συγκεκριμένο σπίτι που συνεχίζει να στέκεται αγέρωχο κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης, χτίστηκε περίπου το 1800 με σκοπό να στεγάζει τη στρατιωτική διοίκηση των Τούρκων. Το τριώροφο (διαθέτει και υπόγειο) έχει συνολική έκταση 266 τετραγωνικά και όπως θα θυμάστε ο κύριος και η κυρία Κοκοβίκου ζούσαν στον πρώτο όροφο ενώ η κυρία Παπαμήτρου που έκανε τη ζωή δύσκολη στην Ελενίτσα, λερώνοντας την μπουγάδα της και αποκαλώντας την αστεφάνωτη επειδή ο Αντωνάκης δεν δεχόταν να την παντρευτεί, έμενε στον τελευταίο όροφο.

Το τριώροφο είναι χτισμένο σε ένα οικόπεδο 411,37 τ.μ., και με έναν νόμο της Μελίνας Μερκούρη, για να μη γεμίσει η Αθήνα με πολυκατοικίες, κρίθηκε διατηρητέο. Αργότερα όμως και συγκεκριμένα το 2014 βγήκε σε διαγωνισμό προς αξιοποίηση και για ένα διάστημα δόθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ. Αποφασίστηκε και η πώληση σε ιδιώτη και μάλιστα η τιμή εκκίνησης ήταν τα 900.000 ευρώ. Όταν το 2014 μαθεύτηκε ότι είναι πλέον διαθέσιμο το σπίτι για να αγοραστεί από κάποιον ιδιώτη, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους γείτονες ή τους λάτρεις της παλιάς Αθήνας που δεν ήθελαν να δουν στη θέση του ακόμα μία πολυκατοικία. Μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ακίνητο ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Στο σήμερα

Στο πέρασμα των χρόνων έχουν γίνει αρκετές αλλαγές στο ακίνητο και πλέον οι εξωτερικοί τοίχοι έχουν χρώμα θαλασσί. Ακριβώς λόγω της μη αξιοποίησής του, η αυλή δεν υπάρχει πια ενώ τα ξερά χόρτα έχουν σκεπάσει τα πάντα. Η εγκατάλειψη είναι έκδηλη σε κάθε σημείο των εξωτερικών χώρων, όμως αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί τους γείτονες ή τους λάτρεις της παλιάς Αθήνας που έχουν το σπίτι ως "σημείο αναφοράς" για τον καλό ελληνικό κινηματογράφο λόγω της ταινίας "Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα".

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από το σπίτι όπως είναι σήμερα:

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τις αποκλειστικές εικόνες από το σπίτι:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved