Ελληνικό #metoo: Η σκοτεινή πλευρά της showbiz και της τηλεόρασης που βγήκε στο φως το 2021!
Gossip Specials

Ελληνικό #metoo: Η σκοτεινή πλευρά της showbiz και της τηλεόρασης που βγήκε στο φως το 2021!

Κάποιοι γνώριζαν, κάποιοι σιωπούσαν, κάποιοι ανέχονταν, κάποιοι ψιθύριζαν μισόλογα. Μέχρι που ήρθε το 2021 που έφερε μαζί του πολύ φως για να πάψει πλέον να υπάρχει το σκοτάδι στον αθλητικό κόσμο και στον καλλιτεχνικό χώρο. 

Είναι εκείνοι που υπερτονίζουν ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές που μερικές φορές φτάνουν στα όρια κακουργημάτων υπάρχουν σε όλες τις δουλειές. Και αυτό είναι αλήθεια.

Το τόλμησαν όμως εκείνοι που είχαν το κουράγιο και το σθένος. Πρώτη και καλύτερη η Σοφία Μπεκατώρου η οποία μίλησε για τον βιασμό της από κορυφαίο παράγοντα του αθλητικού χώρου προκαλώντας ντόμινο αποκαλύψεων στη συνέχεια.

Η κορυφαία ιστιοπλόος και ολυμπιονίκης μας μίλησε για τον βιασμό που είχε υποστεί πριν από 23 ολόκληρα χρόνια από ισχυρό άνθρωπο του αθλητισμού και τον Ιανουάριο του 2021 πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα για να μιλήσει για τον εφιάλτη που έζησε. Μετά από εκείνη υπήρξαν και άλλες καταγγελίες στον αθλητικό κόσμο, όμως ο φάκελος της υπόθεσης Μπεκατώρου έκλεισε σχεδόν αμέσως καθώς είχαν παρέλθει 23 ολόκληρα χρόνια από το πιθανό αδίκημα.

Ευτυχώς οι αποκαλύψεις δεν περιορίστηκαν στον αθλητικό χώρο. Παίρνοντας μία βαθιά ανάσα για να οπλιστούν με θάρρος, θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών στο θέατρο, άρχισαν να μιλούν για τις εφιαλτικές εμπειρίες τους.

Στις 26 Ιανουαρίου του 2021 η Ζέτα Δούκα εμφανίστηκε στην εκπομπή Πάμε Δανάη και με τρεμάμενη φωνή, υποστήριξε ότι στη συνεργασία της με τον Γιώργο Κιμούλη είχε δεχτεί λεκτική και σωματική βία από εκείνον. Περιέγραφε κλαίγοντας την πολύ κακή συμπεριφορά από την πλευρά του ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τη Ζέτα Δούκα να καταγγέλλει τον Γιώργο Κιμούλη:

Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου εναντίον Φιλιππίδη!

Και τότε άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου για τον καλλιτεχνικό κόσμο. Ήταν 4 Φεβρουαρίου όταν η Λένα Δροσάκη, η Άννα- Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη για σεξουαλική παρενόχληση δημόσια. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Συγκεκριμένα, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους είχε καταγγείλει πως ο Πέτρος Φιλιππίδης εκμεταλλεύτηκε το νεαρό της ηλικίας της και την ανάγκη της να εργαστεί.

Από τη μεριά της η Πηνελόπη Αναστασοπούλου είχε αναφερθεί στην πρώτη γνωριμία της με τον ηθοποιό όταν ήταν 28 ετών. Σε μια συνάντηση για συνεργασία, την υποδέχθηκε στο καμαρίνι του και κλείδωσε την πόρτα.

Όπως είχε καταγγείλει και η Λένα Δροσάκη, όταν ήταν σε ηλικία 24 ετών, ο Πέτρος Φιλιππίδης την εκβίασε πως αν δεν συνευρεθεί μαζί του ερωτικά δε θα περνούσε στις εξετάσεις του υπουργείου.

Όλοι είχαν μείνει εμβρόντητοι να παρακολουθούν τις εξελίξεις ενώ ο ίδιος ο Πέτρος Φιλιππίδης, προκειμένου να ανακόψει το τσουνάμι αποκαλύψεων έστειλε εξώδικα προς πάσα κατεύθυνση αναφέροντας μεταξύ άλλων σε αυτό: «Με λύπη παρατηρώ ότι τα τελευταία 24ωρα στήνονται ιδιότυπες τηλεδίκες. Αρνούμαι να κατακρεουργηθώ σε τηλεοπτικά παράθυρα, όπου ο κάθε ομιλών θα εκφέρει μια άποψη χωρίς να είναι σε θέση να διασταυρώσει προηγουμένως την όποια αναφορά σε αρμόδια αρχή, με αποτέλεσμα τη σπίλωση του ονόματός μου και της προσωπικότητάς μου».

Μπορεί οι κατηγορίες για τα περιστατικά που κατήγγειλαν οι τρεις ηθοποιοί να είχαν παραγραφεί καθώς είχαν συμβεί αρκετά χρόνια πριν, όμως στις αρχές Μαρτίου 2021 στα χέρια του Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου, ο οποίος διενήργησε την έρευνα για το ελληνικό #Metoo, έφτασαν και άλλες καταγγελίες μέσω του ΣΕΗ που αφορούσαν μη παραγραμμένα αδικήματα. Πρόκειται για τρεις άλλες γυναίκες που κατέθεσαν στον εισαγγελέα όσα είχαν ζήσει στα χέρια του Πέτρου Φιλιππίδη.

Τα όσα υποστήριξαν και τα υπόλοιπα στοιχεία που συγκέντρωσε ο εισαγγελέας οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Μια από τις καταγγέλλουσες είχε καταθέσει πως το 2008 είχε συναντηθεί στο θέατρο με τον ηθοποιό στο πλαίσιο επαγγελματικού ραντεβού. Το θέατρο ήταν άδειο. Ο ηθοποιός της επιτέθηκε και τελικά την εξανάγκασε σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού.

«Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στο διάδρομο. Με πρόλαβε, με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε».

Η δεύτερη καταγγέλλουσα υποστήριξε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση το 2010, ενώ βρισκόταν στο καμαρίνι του ηθοποιού για να συζητήσουν για ενδεχόμενη επαγγελματική συνεργασία.

«Μου όρμησε, με φιλούσε στο λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα ‘σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε’. Τότε εκείνος μου απάντησε ‘μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο’».

«Τον απειλούσα ότι θα τον καταγγείλω και εκείνος απαντούσε με βρισιές»

Η τρίτη γυναίκα κατέθεσε πως μετά από συνάντηση με τον Πέτρο Φιλιππίδη για έναν ρόλο, ο ηθοποιός προσφέρθηκε με το αυτοκίνητό του να την πάει στο σπίτι της. Την οδήγησε όμως σε ένα απόμερο σημείο στο Παλαιό Ψυχικό και αποπειράθηκε να τη βιάσει.

«Τον απειλούσα ότι θα τον καταγγείλω και εκείνος απαντούσε με βρισιές. Υποκρίθηκα ότι έπαθα κρίση. Εκείνος συνέχιζε τη σεξουαλική του επίθεση κι εγώ να αντιστέκομαι σθεναρά, φωνάζοντας και χτυπώντας χέρια και πόδια. Ξαφνικά άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και με πέταξε έξω, λέγοντας: ‘Άντε από δω, που θες να σου δώσω και ρόλο’».

Το επόμενο χρονικό διάστημα οι καταγγέλλουσες θα κληθούν να αποδείξουν τα όσα κατέθεσαν και ενώπιον του δικαστηρίου, που θα κρίνει τελικά αν ο άλλοτε δημοφιλής ηθοποιός είναι ένοχος ή όχι. Κάτι που θα συμβεί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τον ερχόμενο Μάρτιο (18/3), οπότε και έχει οριστεί η πρώτη δικάσιμος.

Από το Εθνικό θέατρο στη φυλακή της Τρίπολης!

Tην ίδια διαδρομή με τον Πέτρο Φιλιππίδη είχε ακούσει λίγο καιρό πριν ο Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος μετά τις πρώτες καταγγελίες εις βάρος του, παραιτήθηκε από Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου -θέση που κρατούσε από το 2019- και με δημόσια μηνύματά του είτε μέσω του δικηγόρου του είτε μέσω social media, μιλούσε για σκευωρία εις βάρος του.

Στα τέλη Φεβρουαρίου 2021 όλη η Ελλάδα παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα την μεταφορά του Δημήτρη Λιγνάδη με χειροπέδες και ισχυρή αστυνομική συνοδεία, στις φυλακές Τριπόλεως, όπου λίγο καιρό μετά τον ακολούθησε και ο Φιλιππίδης. Είχε προηγηθεί πολύωρη κατάθεσή του στον ανακριτή και στο απολογητικό του υπόμνημα ο Δημήτρης Λιγνάδης δήλωνε πως είναι αθώος.

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το απολογητικό υπόμνημα του ηθοποιού και σκηνοθέτη:

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο περνάει ο καιρός, όλο και πιο συχνές είναι οι καταγγελίες που έρχονται στο φως για τον Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος συνεχίζει να κρατείται στις φυλακές Τριπόλεως.

Στο μάτι του κυκλώνα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

Για πρώτη φορά στην ελληνική πραγματικότητα κάποιος επώνυμος ενεπλάκη σε υπόθεση revenge porn και δεν ήταν άλλος από τον Στάθη Παναγιωτόπουλο. Αρχικά μία καταγγελία 30χρονης γυναίκας που δημοσιοποίησε ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης έκανε τον γύρο του διαδικτύου. Το ημερολόγιο έδειχνε 13 Δεκεμβρίου 2021. Το ίδιο βράδυ και ενώ οι πρώτες φήμες είχαν ήδη αρχίσει να διαδίδονται αλλά είχε στηθεί και λαϊκό δικαστήριο στα social media, ο Αντώνης Κανάκης ήρθε στη δύσκολη θέση να πρέπει να εξηγήσει γιατί η θέση του Στάθη Παναγιωτόπουλου εκείνη τη μέρα ήταν κενή.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Οι εξελίξεις άρχισαν να τρέχουν με ταχύτητα... φωτός αφού πριν καν προλάβουμε να καταλάβουμε τι είχε συμβεί, η τριάδα των Ράδιο Αρβύλα, όπως έγινε γνωστό, κινήθηκαν νομικά εναντίον του πρώην συνεργάτη τους κάνοντας λόγο για ηθική βλάβη.

Πέρασαν μερικές μέρες κατά τις οποίες οι καταγγελίες έρχονταν στη δημοσιότητα η μία μετά την άλλη μέχρι τελικά ο Στάθης Παναγιωτόπουλος να βρεθεί οικειοθελώς στην Αστυνομία και τελικά να περάσει με αυτόφωρη διαδικασία το πρώτο του βράδυ στα κρατητήρια, μετά από μήνυση που κατέθεσε μία άλλη γυναίκα. Η υπόθεση με την πρώτη καταγγελία της 30χρονης γυναίκας που υπήρξε και πρώην σύντροφος του παρουσιαστή, εκδικάζεται τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Διαβάστε επίσης:

Ανασκόπηση 2021: Αυτά είναι τα τηλεοπτικά προγράμματα που έκαναν «γκελ» στο κοινό!

Νέοι και ωραίοι! Οι πρωτοεμφανιζόμενοι άνδρες της TV για το 2021

Οι παραμυθένιοι γάμοι του 2021 που μας έμειναν αξέχαστοι! (photos)

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved