Inside Stories

Δημητρακόπουλος για Πισπιρίγκου: «Η ομολογία του κατηγορουμένου είναι η βασίλισσα των αποδείξεων»

Gossip-tv Team

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, γνωστός ποινικολόγος, μίλησε στο κέντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για το θρίλερ του θανάτου των τριών μικρών κοριτσιών στη Πάτρα, καθώς και για την κατηγορούμενη μητέρα για την δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Πρόκειται για μια υπόθεση, που τον τελευταίο καιρό έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και την κοινή γνώμη, η οποία και έχει πάρει ξεκάθαρη θέση επί του θέματος, μιας και όσα ακούγονται είναι πραγματικά απίστευτα.

Ο γνωστός δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε μέσω Skype στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA το βράδυ της Τρίτης 5 Απριλίου και μίλησε για την υπόθεση της Πάτρας και για όλα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες, σε ότι αφορά τις εξελίξεις του θέματος. Όπως είπε, είναι μια πρωτοφανής υπόθεση στα χρονικά και για αυτόν τον λόγο μάλιστα απασχολεί και τόσο πολύ την κοινή γνώμη, μιας και το έγκλημα, το οποίο και έχει αποδειχθεί είναι σπάνιο και η διαδικασία που πραγματοποιήθηκε προκαλεί μόνο φρίκη.

«Είναι μία ποινική υπόθεση που έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Η κοινή γνώμη έχει συγκλονιστεί. Είναι ένα έγκλημα απεχθές και σπάνιο... Όταν η κοινή γνώμη νομιμοποιείται να ενδιαφέρεται για ένα έγκλημα που έρχεται κόντρα με την ανθρώπινη φύση, γιατί η μητέρα σαν προστάτης και λέαινα μετατρέπεται σε δήμιο. Όσο και να λέμε ότι οι δικαστές δεν επηρεάζονται από την κοινή γνώμη, είναι ουτοπία. Ο δικαστής θα πρέπει να σταθεί στη δικονομική αλήθεια, δηλαδή όσα αναδεικνύονται ως αποδεικτικά στοιχεία μέσα από τη δικογραφία»

Μάλιστα, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για τηλεδικαστήρια, μιας και ήδη η κατηγορούμενη έχει κριθεί ένοχη από όλους και για αυτόν τον λόγο δεν θα έχει μια δίκαιη δίκη, σε ότι αφορά το τεκμήριο της αθωότητας

Όπως ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα αρμόδια όργανα του ΕΣΡ παρακολουθούν απαθώς, ενώ ο θεσμικός του ρόλος είναι να διασφαλίζει τα αντίθετα. Ως δικηγόρος εγώ το υφίσταμαι, γιατί σε άλλη σοβαρή υπόθεση, με τον Πέτρο Φιλιππίδη η κοινή γνώμη τον έχει κρίνει ένοχο και όταν τολμάει κάποιος να τον υπερασπιστεί δημόσια διαπομπεύεται από τους υπόλοιπους»

Τέλος, ο ποινικολόγος αναφέρθηκε και στην ποινή κάθειρξης που θα αποδωθεί στην Ρούλα Πισπιρίγκου, σε περίπτωση που η διαιοσύνη την κρίνει ένοχη για την δολοφονία της Τζωρτζίνας.

Όσον αφορά την ποινή της, ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Η ομολογία του κατηγορουμένου είναι η βασίλισσα των αποδείξεων... Εάν κριθεί ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου τότε η ποινή της είναι ισόβια κάθειρξη, το οποίο σημαίνει ότι θα μείνει τουλάχιστον 18 χρόνια στη φυλακή»

Δείτε το σχετικό βίντεο με όσα δήλωσε παραπάνω

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved