Κωνσταντίνος: Οι φήμες για κρυφό ειδύλλιο με την Αλίκη και ο μεγάλος έρωτας με την Άννα Μαρία
Lifestyle

Κωνσταντίνος: Οι φήμες για κρυφό ειδύλλιο με την Αλίκη και ο μεγάλος έρωτας με την Άννα Μαρία

Την τελευταία του πνοή στα 82 του χρόνια άφησε απόψε (10/1) ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Μετά από επτά μέρες νοσηλείας στην εντατική ιδιωτικού νοσοκομείου, λόγω σοβαρού εγκεφαλικού επεισοδίου που είχε υποστεί, έφυγε από τη ζωή. Στο πλευρό του όλοι οι δικοί του άνθρωποι και βέβαια η επί πενήντα χρόνια σύντροφος ζωής του, η Άννα Μαρία.

Είχαν παντρευτεί το 1964, όταν εκείνος ήταν μόλις 24 και εκείνη 18. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, λένε όσοι γνωρίζουν, όμως η προσωπική ζωή του τότε πολλά υποσχόμενου διαδόχου του ελληνικού θρόνου, υπήρξε στο στόχαστρο για ένα μικρό διάστημα, λόγω της σχέσης που φημολογούνταν πως σύναψε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Κεραυνοβόλος έρωτας

Το 1960, δημοσιεύματα της εποχής ήθελαν τον τότε πρίγκιπα να έχει γοητευτεί ιδιαίτερα από το νάζι και τα σκέρτσα της ανερχόμενης Αλίκης. Τους σύστησε ο Σοφοκλής Βενιζέλος και έμοιαζε εκείνη η στιγμή σαν να κεραυνοβολήθηκαν από έρωτα οι δύο νέοι, όπως λεγόταν και γραφόταν τότε. Βέβαια, άλλα σενάρια λένε πως ο Νάσος Μπότσης ήταν εκείνος που είχε φέρει σε επαφή την Αλίκη με τη βασιλική οικογένεια. Μάλιστα, το συγκεκριμένο σενάριο φαντάζει και πιο αληθοφανές μιας και η αδελφή του Μπότση, η Τούλα Λεβίδη, ανήκε στην αυλή της Φρειδερίκης, που ήταν επιστήθια φίλη της πριγκίπισσας Σοφίας, αργότερα βασίλισσας της Ισπανίας.

Η Σοφία συνοδευόταν από τον αδελφό της Κωνσταντίνο και την αδελφή της Ειρήνη όταν πήγαν μαζί να δουν στο θέατρο Μουσούρη την Αλίκη Βουγιουκλάκη να παίζει στην παράσταση «Τόπος στα νιάτα» και μάλιστα είχαν βρεθεί και στα καμαρίνια για να τη συγχαρούν. Ήταν χειμώνας του 1959 όταν πρωτοσυναντήθηκαν τα βλέμματα Κωνσταντίνου και Αλίκης.

«Με τον Κωνσταντίνο είχαν μια φιλία κι απ’ ό,τι φαίνεται, αυτός ήταν πράγματι ερωτευμένος μαζί της», έχει αποκαλύψει ο αδελφός της Αλίκης, Αντώνης Βουγιουκλάκης σε συνέντευξή του. Και συνέχιζε: «πήγαινε σχεδόν καθημερινά έξω από τον Φίνο, στην οδό Χίου ή όπου αλλού είχαν γύρισμα κι έβαζε τις κασέτες με τα τραγούδια της, σ’ ένα ανοιχτό αυτοκίνητο που είχε. Την κόρταρε πολύ. Την πολιορκούσε συνέχεια…».

Η φημολογούμενη σχέση Κωνσταντίνου-Αλίκης πάντως, είχε ταξιδέψει και εκτός συνόρων με κορυφαία έντυπα του εξωτερικού όπως το Paris Match και το Oggi να κάνουν λόγο για το φλογερό ειδύλλιο του «πρίγκιπα και της Eλληνίδας Grace Kelly».

Το 1960, ενόψει Ολυμπιακών αγώνων της Ρώμης, κατά τους οποίους ο Κωνσταντίνος συμμετείχε σε αγώνες ιστιοπλοΐας κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο με το σκάφος Νηρεύς, το περιοδικό Oggi της γειτονικής χώρας είχε γράψει ότι «η Αλίκη μαζί με τον Κωνσταντίνο έζησε παθιασμένες στιγμές στην Ιταλία».

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ πάντως, στο βιβλίο του με τίτλο «Έχω ένα μυστικό», είχε αποκαλύψει ότι μετά την κατάκτηση του μεταλλίου από τον Κωνσταντίνο, η μητέρα του Αλίκη έσπευσε να του στείλει συγχαρητήριο τηλεγράφημα. Με τα συνεχόμενα δημοσιεύματα της εποχής, δημιουργήθηκαν διάφοροι αστικοί μύθοι, όπως ότι είχε δημιουργηθεί ειδικό τούνελ που συνέδεε τη Στησιχόρου όπου ζούσε η Αλίκη, με το παλάτι.

«Κουβεντιάζαμε ώρες ατέλειωτες», είχε αποκαλύψει η Αλίκη Βουγιουκλάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου και στο «Ενώπιος Ενωπίω», το 1993 προσθέτοντας «κάναμε παρέα, ήταν πολύ τρυφερό παιδί, πολύ πιεσμένος από τη μητέρα του. Μετά τον είχε στείλει τουρνέ για να τον απομακρύνει από μένα…».

Με αυτά και με αυτά, η Αλίκη και ο Κωνσταντίνος τράβηξαν τελείως διαφορετικούς δρόμους.

Ο γάμος με την Άννα Μαρία που κράτησε 59 χρόνια

Ο Κωνσταντίνος και η Άννα Μαρία παντρεύτηκαν το 1964 και απέκτησαν πέντε παιδιά. Την Αλεξία (1965), τον Παύλο (1967), τον Νικόλαο (1969), τη Θεοδώρα (1983) και τον Φίλιππο (1986).

Ποτέ δεν αναφέρθηκαν στο ειδύλλιο που γεννήθηκε μεταξύ τους, ούτε πώς έφτασαν δύο νέοι να παντρευτούν. Εκείνος ήταν 24 χρονών και εκείνη μόλις 18 και μάλιστα, το πρώτο τους παιδί, η Αλεξία, ήρθε στον κόσμο, μόλις έναν χρόνο μετά τον γάμο τους.

Η Αλεξία απέκτησε τέσσερα παιδιά με τον Ισπανό αρχιτέκτονα Κάρλος Μοράλες ενώ ο Παύλος ο οποίος παντρεύτηκε τη Μαρί Σαντάλ, απέκτησαν μαζί πέντε παιδιά. Ο Νικόλαος παντρεύτηκε την Τατιάνα Μπλάτνικ, η Θεοδώρα είναι αρραβωνιασμένη με τον Αμερικανό δικηγόρο Μάθιου Κουμάρ ενώ ο βενιαμίν της οικογένειας, ο Φίλιππος παντρεύτηκε πέρυσι στην Μητρόπολη Αθηνών την αγαπημένη του Νίνα Φλορ.

Όλοι τους τα τελευταία χρόνια έκαναν κάθε καλοκαίρι διακοπές στην Ελλάδα ενώ όταν ο Κωνσταντίνος εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Πόρτο Χέλι σε μία υπερπολυτελή έπαυλη τον επισκέπτονταν όλα τα παιδιά του και τα εγγόνια του για τις διακοπές τους. Συχνά, μαζί με τη γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του έφευγαν για θαλασσινές βόλτες στα γύρω νησιά με το αγαπημένο του σκάφος, την Αφρόεσσα, με το όμορφο ξύλινο σκαρί που ξεχώριζε στις ελληνικές θάλασσες.

Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο ο Κωνσταντίνος αποφάσισε να πουλήσει τη βίλα του στο Πόρτο Χέλι σε Βούλγαρο επιχειρηματία, λόγω της εύθραυστης υγείας του που είχε επιδεινωθεί ακόμα παραπάνω. Εγκαταστάθηκε στην Αθήνα μετά από περίπου πενήντα χρόνια απουσίας του.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved