Απίστευτη απάτη στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος»! Απατεώνες «κέρδισαν» 5.600.000 ευρώ!
Media

Απίστευτη απάτη στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος»! Απατεώνες «κέρδισαν» 5.600.000 ευρώ!

Κορόιδα πιάστηκαν οι παραγωγοί τον βρετανικού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» από «συνδι­κάτο» απατεώνων, το οποίο στα κρυ­φά έδινε τις απαντήσεις σε επαγγελματίες παίκτες κουίζ και τους έβαζε στην τηλεοπτική εκπομπή.

Με αυτόν τον τρό­πο, όπως παρα­δέχτηκαν οι πα­ραγωγοί σε ντοκιμαντέρ που Θα παιχτεί στο κα­νάλι που προ­βάλλει το τηλεπαιχνίδι ITV, οι απατεώνες «τσέπωσαν» πε­ρισσότερα από 5.600.000 ευρώ.

Για να γίνει κανείς δεκτός στο βρετανι­κό τηλεπαιχνίδι, πρέπει να κάνει αίτη­ση και στη συ­νέχεια πρέπει να απαντήσει σωστά στις ερωτήσεις που του κάνουν οι παραγωγοί καλώντας τον στο τηλέφωνο.

Στο τριών επεισοδίων ντοκιμαντέρ «Quiz» που δημιούργησαν οι παραγωγοί του «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» αναφέρεται ότι αρχηγός στο συνδικάτο των απατεώνων ήταν ο πρώην παίκτης του τηλεπαιχνιδιού στη Βρετανία, την Αυστρα­λία και την Ιρ­λανδία Πάντι Σνούπερ.

Το «συνδι­κάτο» χρέωνε 560 ευρώ κάθε υποψήφιο παί­κτη που ήθελε να γίνει αποδέ­κτης των υπηρεσιών του, με τη δέσμευση να μοιραστεί μα­ζί τους το ποσό που θα κερδίσει. Ο Σνούπερ είχε ανακαλύψει ότι οι υπεύθυνοι του τηλε­παι­χνιδιού αντλούσαν τις ερωτήσεις για τους υποψήφιους παίκτες από το υλικό του Γραφείου Εθνικών Στατιστικών της Βρετανίας. Έτσι, όταν οι διοργα­νωτές έκαναν τηλεφωνικά τις ερωτήσεις στον υποψήφιο παίκτη, το «συνδικάτο» τού έλεγε τις απαντή­σεις σε άλλη τηλεφωνική συσκευή.

Τηλεφώνημα στο... σπίτι

Το «συνδικάτο» εξασφάλιζε και άλλη βοήθεια στους... παίκτες του, οι οποίοι από μόνοι τους είχαν ευ­ρύ φάσμα γενικών γνώσεων καθώς έπαιζαν συνεχώς σε τηλεπαιχνίδια ερωτήσεων. Όταν δεν ήξεραν την απάντηση σε μια δύσκολη ερώτη­ση και τηλεφωνούσαν «στο σπίτι» για βοήθεια, όπως προβλέπει ο κα­νονισμός του παιχνιδιού, στην άλλη γραμμή απαντούσε άνθρωπος του «συνδικάτου» και φυσικά έδινε τη σωστή απάντηση.

«Ήμασταν αφελείς» δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας παραγω­γής του τηλεπαιχνιδιού Celador Πολ Σμιθ και παραδέχτηκε ότι οι απατεώνες τούς έπιασαν κορόιδο». Υπο­λόγισε δε ότι μόνο από το 2002 ως το 2007 τουλάχιστον 5.600.000 ευρώ κερδήθηκαν από παίκτες του «συν­δικάτου».

Πηγή: Espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved