Άρης Λεμπεσόπουλος: «Είμαι η σκιά του Γεωργίου Παπανδρέου»
Media

Άρης Λεμπεσόπουλος: «Είμαι η σκιά του Γεωργίου Παπανδρέου»

Με τα πιο όμορφα λόγια μίλησε ο Άρης Λεμπεσόπουλος για τον Γεώργιο Παπανδρέου που θα τον υποδυθεί στη σειρά της ΕΡΤ, «Φλόγα και άνεμος».

Είναι ήδη γνωστό ότι Άρης Λεμπεσόπουλος και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα έχουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη νέα σειρά της ΕΡΤ «Φλόγα και άνεμος», που θα κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο στη δημόσια τηλεόραση.

Θα υποδύονται τον Γεώργιο Παπανδρέου και τη γνωστή ηθοποιό Κυβέλη, οι οποίοι ερωτεύτηκαν παράφορα στο μυροβόλο νησί της Χίου, χώρισαν τους τότε συζύγους τους, παντρεύτηκαν και έζησαν μια μεγάλη αγάπη.

Όπως μας ενημέρωσε η σκηνοθέτιδα της σειράς, Ρέινα Εσκενάζυ τα γυρίσματα ξεκίνησαν τη Δευτέρα 9 Μαΐου με μαγιό εποχής του 1920 και δροσερό μπάνιο στη θάλασσα! Αυτή θα είναι η πρώτη σκηνή της φιλόδοξης παραγωγής, τοποθετημένη στους Μύλους, ένα από τα πολύ χαρακτηριστικά μέρη του νησιού.

Ο Άρης Λεμπεσόπουλος με χαρά αποκάλυψε τι τον έκανε να πει το μεγάλο «ναι» στη σειρά των δώδεκα επεισοδίων, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου.

«Οι προσωπικότητες της Κυβέλης και του Γέρου της Δημοκρατίας ήταν ισοπεδωτικές, γι' αυτό και πιστεύω πως μας παρέσυρε. Πώς θα υποδυθώ τον Γεώργιο Παπανδρέου; Τι να σας πω; Βλέπουμε το άγαλμα του και τον ήλιο να πέφτει επάνω του. Εγώ είμαι η σκιά του. Αλλά με αγάπη είμαι η σκιά ενός ανθρώπου που για μένα ήταν ταυτισμένος με τη φωτογραφία του πρωθυπουργού που ανέβασε τη σημαία της απελευθέρωσης της Αθήνας» και πρόσθεσε: «Βέβαια, ως νέο, με είχε γοητεύσει πολύ ο γιος του, ο Ανδρέας Παπανδρέου, αν και δεν προερχόμουν από αριστερή οικογένεια. Όταν ήρθε τότε αυτή η μορφή στην Ελλάδα, φάνταζε στα μάτια μου σαν τον Τσε Γκεβάρα!

Και σκέφτηκα τελικά πως τον Γεώργιο Παπανδρέου τον πλησιάζω μέσα από τον Ανδρέα. Γιατί υποψιάζομαι ότι αυτή την ορμή που είχε ο Ανδρέας την πήρε από τον πατέρα του, από το πόσο γοητευτικός ήταν. Αλλά επειδή και ως νέος αγαπούσα αυτή την εποχή -την προπολεμική, τον πόλεμο και το μετά-, ήταν μια αφορμή και ένα δώρο το να έρθω, μέσω της σειράς, σε επαφή με εκείνα τα χρόνια.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου με εντυπωσίασε γιατί δεν γνώρισε μητέρα - η μητέρα του πέθανε όταν, εκείνος ήταν μηνών. Όταν το διάβασα αυτό, με σημάδεψε μέσα μου. Επίσης, ήταν άνθρωπος των γραμμάτων, γνώριζε όλους τους συγγραφείς και ποιητές».

Δύο άνθρωποι που σημάδεψαν μια εποχή

Ρωτήσαμε τον Άρη Λεμπεσόπουλο πόσο σημαντικός υπήρξε ο Γέρος της Δημοκρατίας για την Ελλάδα και μας απάντησε: «Έχω ένα γείτονα αριστερό, ο οποίος, μόλις έμαθε πως θα παίξω στη σειρά, μου είπε πως έχει μια φίλη, επίσης αριστερή, που οι γονείς της τη βάφτισαν Κυβέλη στη μνήμη της Κυβέλης, του Γεωργίου Παπανδρέου και του ερωτά τους. Ανατρίχιασα. Έδωσαν στο παιδί τους αυτό το όνομα γιατί τους είχε σημαδέψει αυτό το ζευγάρι, ένα γεγονός που από μόνο του κλείνει μία ολόκληρη εποχή - το πώς δύο άνθρωποι σημάδεψα ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, τον κόσμο. Διάβασα ό,τι μπορούσα για τις προσωπικότητες και των δύο» .

Όσο για το αν είχε δεύτερες σκέψεις μιας που κλήθηκε να καταπιαστεί με τόσο σημαντικά ιστορικά πρόσωπα;

«Εμένα μου είναι πιο δύσκολο όταν καλούμαι να ενσαρκώσω τον Άμλετ π.χ., ο οποίος μου είναι τόσο ξένος και απόμακρος... Εδώ έχουμε να κάνουμε με τον τόπο μας, με μνήμες που κουβαλάω από τον πατέρα μου και τη μάνα μου, τα βιώματα τους από την κατοχή, την ανάμνηση του να περνούν τα βράδια οι Γερμανοί από το Φάληρο, να βαράνε τα πόδια τους και να τραγουδούν το ‘’Έρρικα’’.

Είναι οικεία όλα αυτά. Βέβαια, νιώθω δεύτερες σκέψεις, αλλά εγώ είμαι μια σκιά... Και επειδή αγάπησα αυτή την εποχή, με αγάπη θα υποδυθώ και τον Γεώργιο Παπανδρέου με το δικό μου τρόπο. Όπως για εμένα η Κυβέλι είναι η Καρυοφυλλιά… Οι άνθρωποι θα κάνουν τη σειρά. Είναι τολμηρό από την πλευρά της ΕΡΤ και μπράβο της που ρισκάρει να δραματοποιήσει κάτι τόσο υπέροχο».

Πηγή: 7 ΜΕΡΕΣ TV

Διαβάστε επίσης:

Με την Καραμπέτη και τον Λεμπεσόπουλο στη Χίο για τα γυρίσματα της σειράς Φλόγα και Άνεμος

Φλόγα και άνεμος: Ο μεγάλος έρωτας Κυβέλης- Γ. Παπανδρέου έρχεται στη νέα σειρά της ΕΡΤ1

Άρης Λεμπεσόπουλος: H απουσία 12 χρόνων από την TV, ο Χορν και το μεγάλο παράσημο, τα παιδιά του

Ο Άρης Λεμπεσόπουλος ερμηνεύει τον «Άνθρωπο με το λουλούδι στο στόμα»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved