Σασμός: Ηλίας Παλιουδάκης: «Συγκίνηση για τα Ριζίτικα»
Media

Σασμός: Ηλίας Παλιουδάκης: «Συγκίνηση για τα Ριζίτικα»

Η φωνή του «Σασμού», ο Ηλίας Παλιουδάκης, μιλάει για τη μεγάλη επιτυχία της σειράς και της κρητικής μουσικής.

Αυθεντικός, απλός, αλλά και παραδοσιακός, από τους καλλιτέχνες που παθιάζεσαι να ακούς και να βλέπεις, ο Ηλίας Παλιουδάκης δίνει «κρητική ψυχή» στον «Σασμό» με τα τραγούδια του. Ήδη ερμηνεύει το ομώνυμο τραγούδι της δραματικής σειράς του ALPHA, όπως και τα ριζίτικα, και σύντομα θα εισβάλει ξανά στη σειρά με το νέο του τραγούδι, με τίτλο «Η κόρη ενός θεού», σε στίχους και μουσική του Νίκου Τερζή.

Ο κορυφαίος ερμηνευτής, που έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα στο μουσικό στερέωμα και μας έχει χαρίσει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες, μιλάει για τον «Σασμό», που του χάρισε τεράστια επιτυχία. «Ορισμένα πράγματα ξεκινούν μέσα από την καρδιά και μέσα από την ψυχή, γιατί, αν δεν εκφράζει κάτι την ψυχή, δεν νομίζω ότι μπορεί να βγει αληθινό και πραγματικό.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ‘’ευχαριστώ’’ στον άνθρωπο που έχει γράψει τη μουσική και που φυσικά έχει την ευθύνη για όλο αυτό το κομμάτι, τον καταπληκτικό Νίκο Τερζή, ο οποίος μου έχει δώσει την ευκαιρία να ζω και εγώ το μοναδικό συναίσθημα της απίστευτης σειράς.

Τους στίχους έχει γράψει ο Γιάννης Κότσιρας σε όλα τα κομμάτια που ακούγονται», δηλώνει στο «Secret» και εξηγεί πώς βιώνει ο ίδιος τη μεγάλη επιτυχία. «Μου αρέσει που συμβαίνει όλο αυτό. Γίνεται ένας χαμός. Είμαι... σασμικός! Στήνομαι πρώτος στον καναπέ δέκα λεπτά πριν και περιμένω... Δεν θέλω spoiler όμως, δεν θέλω να ξέρω τι θα γίνει.

Δεν το βλέπω σαν όνειρο, το βλέπω σαν μια πραγματικότητα, γιατί είναι μια δυναμική σειρά, η οποία έχει εξέλιξη. Είμαι και εγώ fan, στέκομαι καθημερινά μπροστά στο γυαλί για να τη δω. Έχει γίνει μεγάλη συζήτηση και για το κομμάτι με τα ριζίτικα. Οι άνθρωποι μου λένε "ευχαριστώ, γιατί με όλο αυτό που έχει γίνει ανέδειξες το κομμάτι της παράδοσης μας’’, γιατί μιλάμε για ανθρώπους παραδοσιακούς, που το ριζίτικο γι' αυτούς είναι η ζωή τους.

Έχουν ξεκινήσει μικρά παιδιά και έρχονται να παρακολουθήσουν μαθήματα ριζίτικου τραγουδιού. Έχει ξεκινήσει κόσμος να πηγαίνει στις σχολές και στους συλλόγους για να μάθει ριζίτικο τραγούδι. Αυτό εμένα με συγκίνησε πάρα πολύ», τονίζει ο ταλαντούχος τραγουδιστής.

Ποιο ήταν όμως το επεισόδιο που τον λύγισε βλέποντας το και ακούγοντας τη φωνή του να «ντύνει» τη σκηνή;

«Το επεισόδιο που δεν θα ξεχάσω ήταν εκεί που φεύγει το σκυλί να πάει στο μνήμα του Πετρή. Από όλη τη σειρά, η εικόνα που ξαπλώνει στο μνήμα του θα με συνοδεύει, έχει χαραχτεί στην ψυχή μου. Είναι η πρώτη φορά -και το λέω με χαρά και καμάρι- που βλέπουμε ένα στιγμιότυπο πόνου το οποίο είναι δεμένο με ένα ριζίτικο, που μιλάει με κάθε αλήθεια. Κι εγώ που το έβλεπα λύγισα, γιατί έδεσε τόσο πολύ όλο αυτό... Δεν θα το ξεχάσω», παραδέχεται.

Όσο για μια νέα δική του εμφάνιση μέσα στη σειρά, μετά τον γάμο όπου τραγούδησε, λέει: «θα μπορούσα. Υπάρχουν κομμάτια μέσα που μου είναι γνώριμα, που λέω ‘’ναι, θα ήθελα, τίποτα δεν αποκλείεται". Βέβαια, αυτά τα ξέρει ο σκηνοθέτης μας».

Διαβάστε επίσης:

O Ηλίας Παλιουδάκης στο gossip-tv: Η βεντέτα, ο Σασμός και το θαύμα: «Η κόρη μου πάλεψε και έζησε»

Ηλίας Παλιουδάκης: «Έχει βιώσει τον “Σασμό” σε προσωπικό επίπεδο»

Ηλίας Παλιουδάκης: «Είχα βρεθεί σε λάθος καταστάσεις και κατάφερα να ξεφύγω και να είμαι καλά»

Σασμός: Βασιλική και Νικηφόρος έρχονται πάλι αντιμέτωποι με τις σκιές του παρελθόντος

Σασμός: Βασιλική και Νικηφόρος έρχονται πάλι αντιμέτωποι με τις σκιές του παρελθόντος

Σασμός: Ο Αστέρης σώζει την Αργυρώ - Έρχεται σασμός ανάμεσα στις δύο οικογένειες

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved