Eurovision 2022: Tα περίεργα, τα ευτράπελα, τα ρεκόρ και οι πραγματικοί νικητές του διαγωνισμού!
Eurovision

Eurovision 2022: Tα περίεργα, τα ευτράπελα, τα ρεκόρ και οι πραγματικοί νικητές του διαγωνισμού!

Eurovision 2022: Φέτος ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού κλείνει τα 66 του χρόνια και φυσικά είναι πολλά όσα έχουν συμβεί στην ιστορία του. 

Τραγούδια που έχουν σιγοτραγουδηθεί όσο λίγα, καλλιτέχνες που άφησαν ιστορίες, ευτράπελα που συνεχίζουμε να μην πιστεύουμε πως έχουν συμβεί...

Συγκεντρώσαμε κάποια facts που έχουν μείνει στην ιστορία της Eurovision. Ας τα δούμε λοιπόν...

  • To 2015 o διαγωνισμός μπήκε στο βιβλίο Guinness ως ο μακροβιότερος Ετήσιος τηλεοπτικός μουσικός διαγωνισμός στον κόσμο.
  • Οι ABBA είναι οι επιτυχημένοι νικητές της Eurovision. Το Σουηδικό συγκρότημα κέρδισε τον διαγωνισμό το 1974 και από τότε γνωρίζει τεράστια επιτυχία, παρά το γεγονός ότι το 1983 διαλύθηκε και επίσημα.
  • Το πιο πολυτραγουδισμένο τραγούδι της Eurovision είναι το Nel Blu Di Pinto Di Blu, του Domenico Mudugno που πολλοί γνωρίζουν ως Volare. Το τραγούδι έχει τραγουδηθεί από κορυφαίους καλλιτέχνες όπως οι Dean Martin, Cliff Richard, David Bowie και πολλούς ακόμα.
Blust from the Past
Ο Domenico Mudugno ερμηνευόντας το Nel Blu Di Pinto Di Blu, που πολλοί γνωρίζουν ως Volare, το 1958.

CREDITS: STICHTING BEELD & GELUID

  • Ο Johnny Logan κέρδισε τη Eurovision τρεις φορές. Το 1980 και το 1987 εκπροσώπησε την Ιρλανδία και κατέκτησε την πρώτη θέση και τις δύο φορές, με το Hold Me Now και το What’s Another Year. Το 1992 έγραψε το τραγούδι Why me που ερμήνευσε η Linda Martin το οποίο επίσης κατέκτησε την πρώτη θέση.

  • Το 2014 η Valentina Monetta συμμετείχε για το Σαν Μαρίνο για τρίτη φορά στη σειρά και πήγε τελικό. Το 2017 συμμετείχε και για τέταρτη φορά.
  • Μέχρι το 1998 κάθε εμφάνιση είχε ζωντανή ορχήστρα και κάθε χώρα έφερνε στη σκηνή τον δικό της μαέστρο. Ο Noel Kelehan καθοδήγησε την ορχήστρα για πέντε νικητές, τις χρονιές 1980, 1987, 1992, 1993 και 1996. Ο Ολλανδός μαέστρος Dolf van der Linde έχει το ρεκόρ της συνεργασίας με επτά χώρες: Το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, τη Σουηδία και την Ελβετία.
Η ορχήστρα στη Eurovision το 1968 (BBC)
Εκείνη την εποχή υπήρχε ζωντανή ορχήστρα που έπαιζε τα τραγούδια των συμμετεχόντων!
  • Μόνο τρεις γυναίκες έχουν καθοδηγήσει την ορχήστρα στην ιστορία του διαγωνισμού.
  • Ο Γερμανός μουσικοσυνθέτης και στιχουργός Ralph Siegel έχει... εθισμό στη Eurovision αφού έχει λάβει μέρος στον διαγωνισμό 22 φορές. Το 2014 έγραψε τραγούδι για το Σαν Μαρίνο που έφτασε στον τελικό ενώ η τελευταία φορά που συμμετείχε ο ίδιος ήταν το 2017, γράφοντας ξανά τραγούδι για το Σαν Μαρίνο. Έχει κερδίσει μόνο μία φορά και συγκεκριμένα το 1982 με το διάσημο πλέον για τους Eurovision fans, το "Ein Bißchen Frieden".

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved