Eurovision: Η χώρα που περίμενε 44 ολόκληρα χρόνια για να γευτεί ξανά την νίκη
Eurovision

Eurovision: Η χώρα που περίμενε 44 ολόκληρα χρόνια για να γευτεί ξανά την νίκη

Σε μερικές ώρες από τώρα ξεκινάει ο μεγάλος τελικός της Eurovision και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Λίβερπουλ.

Ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού έχει τεράστια ιστορία και είναι αναμφίβολα η γιορτή της μουσικής, της εικόνας, των ρεκόρ και των αναρίθμητων εκπλήξεων.

Η ιστορία του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision ξεκίνησε με μια ιδέα του Sergio Pugliese, της Ιταλικής τηλεόρασης RAI και στη συνέχεια εγκρίθηκε από τον Marcel Bezençon της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU). Ο διαγωνισμός βασίστηκε στο Ιταλικό Φεστιβάλ Μουσικής του Σαν Ρέμο και σχεδιάστηκε για να δοκιμάσει τα όρια της τεχνολογίας σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή.

Μέσα σε όσα έχουν δει τα μάτια μας από το 1956 που ξεκίνησε μέχρι και σήμερα, υπάρχει μία χώρα που έχει πάρει μέρος 63 φορές και έχει κερδίσει τις 5.

O λόγος για την Ολλανδία που βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης για πέντε φορές στην ιστορία του διαγωνισμού.

Οι πέντε νίκες

Η Ολλανδία κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού το 1957 με την Κόρι Μπρόκεν, το 1959 με την Τέντι Σόλτεν, το 1969 με την Λένι Κουρ που μοιράστηκε το βραβείο με άλλες τρεις χώρες σε ισοπαλία, τους Teach-In το 1975 και τον Ντάνκαν Λόρενς το 2019. Η νίκη του Λόρενς το 2019 ήταν ονειρεμένη για την Ολλανδία καθώς περίμενε 44 ολόκληρα χρόνια μέχρι να κερδίσει.

H νίκη του Ντάνκαν Λόρενς το 2019:

H εμφάνιση πριν από τη νίκη:

Η νίκη της Ολλανδίας το 1975 με τους Teach-In.

Η Ολλανδία διοργάνωσε το διαγωνισμό στο Χίλφερσουμ (1958), στο Άμστερνταμ (1970), δύο φορές στη Χάγη (1976 και 1980) και στο Ρότερνταμ (2020, αλλά ο διαγωνισμός ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του COVID-19 εκείνη τη χρονιά, οπότε το Ρότερνταμ παρέμεινε ως η διοργανώτρια πόλη του 2021).

Η συγκεκριμένη ήταν η 5η νίκη για την Ολλανδία και έτσι έπιασε στον πίνακα των νικητών τις, Γαλλία, Ην. Βασίλειο και Λουξεμβούργο, που έχουν επίσης από πέντε νίκες στον θεσμό.

netherlands-2019.jpeg

Η Ολλανδία, ωστόσο, δεν είναι η μόνη χώρα που έπρεπε να περιμένει τόσα χρόνια για να γευτεί ξανά την νίκη! Στον πίνακα με τις χώρες που έχουν τουλάχιστον δύο νίκες, αλλά με μεγάλη χρονική απόσταση μεταξύ τους, η Αυστρία που περίμενε σχεδόν μισό αιώνα (48 χρόνια) για να βρεθεί ξανά στην κορυφή μετά την πρώτη της νίκη το 1966! Η Δανία ακολουθεί στη τρίτη θέση (37 χρόνια), ενώ την πρώτη 5αδα κλείνουν η Ελβετία (32 χρόνια) και η Γερμανία (28 χρόνια).

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved