Eurovision

Eurovision 2019: Κατερίνα Ντούσκα: Ποια είναι η Ελληνίδα «Αντέλ» που πάει Τελ Αβίβ;

Gossip-tv Team

Η φημολογία του τελευταίου διαστήματος επιβεβαιώθηκε τελικά και επισήμως, καθώς η ΕΡΤ επέλεξε την τραγουδίστρια που πολλοί τη συγκρίνουν με διάσημες ερμηνεύτριες για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 64ο διαγωνισμό τραγουδιού και αυτή δεν είναι άλλη από την Κατερίνα Ντούσκα!

Ο διαγωνισμός της Eurovision, έχει προγραμματιστεί για το διάστημα από 14 έως 18 Μαΐου και θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, έπειτα από την περσινή νίκη της Νέτα Μπαρζιλάι με το τραγούδι «Toy».
Την Κατερίνα Ντούσκα επέλεξε με απευθείας ανάθεση η ΕΡΤ ΑΕ, η οποία ωστόσο δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες ούτε για την επιλογή του τραγουδιού ούτε για τις παραμέτρους που αφορούν την όλη διοργάνωση.
Η Κατερίνα Ντούσκα θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision, στις 14 Μαΐου, μαζί με την Κύπρο, την οποία θα εκπροσωπήσει η Τάμτα ενώ εάν προκριθεί θα συμμετάσχει στον μεγάλο τελικό της 18ης Μαΐου.
Γεννημένη και μεγαλωμένη στο γαλλόφωνο Μόντρεαλ του Καναδά από Έλληνες γονείς, η Κατερίνα σπούδασε κλασική κιθάρα στη Μουσική Ακαδημία και τραγούδησε υπό την καθοδήγηση της διακεκριμένης δασκάλας φωνητικής Ελένης Μελισσίδη, η οποία τη σύστησε στον κόσμο της κλασικής μουσικής. Σύμφωνα με το TV Έθνος, άρχισε να πειραματίζεται με τη σύνθεση όταν, έφηβη πια, μετακόμισε με την οικογένεια της στην Ελλάδα.
Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, για να συνειδητοποιήσει ότι η μουσική ήταν αυτό που πραγματικά ήθελε να ακολουθήσει επαγγελματικά.
Συχνά η φωνή της συγκρίνεται με αυτήν της Amy Winehouse ή της Adele. Ο πιο μπάσος τόνος της μας ταξιδεύει στις μαύρες φωνές περασμένων δεκαετιών.

Το μουσικό ύφος της περιλαμβάνει σκοτεινούς ήχους που θυμίζουν τα πρότυπά της όπως η Lykke Li, η Banks και η Jessie Ware και ο
αξιοσημείωτος τρόπος που ερμηνεύει τα τραγούδια της έχει κατά καιρούς παρομοιαστεί με αυτόν της Amy Winehouse.

Η Kατερίνα Ντούσκα έγινε γνωστή με το hit της «One in a Million» και τη διασκευή της στο «Do I Wanna Know» των Arctic Monkeys, η οποία έχει ξεπεράσει τις 2.000.000 προβολές στο YouTube.

Οι πρώτες δηλώσεις

Η Κατερίνα Ντούσκα αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματος της ως εκπροσώπου της χώρας μας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ήταν μια καθόλου αναμενόμενη πρόταση νομίζω, αλλά ήρθε από μια ομάδα πολύ αξιόλογων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν μια σφαιρική γνώση της μουσικής σήμερα, οπότε για μένα ήταν πολύ μεγάλη τιμή και πολύ σημαντικό που μου πρότειναν να πω ένα δικό μου τραγούδι και έδειξαν τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου. Είναι ένας απρόβλεπτος διαγωνισμός και για μένα όλο αυτό είναι πολύ συναρπαστικό αυτή τη στιγμή».

Η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης θα είναι οι παρουσιαστές της Eurovision στους δύο ημιτελικούς αλλά και στον τελικό που θα μεταδώσει η ΕΡΤ.
Οι δυο τους έχουν συνυπάρξει στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία και έτσι οι υπεύθυνοι της δημόσιας τηλεόρασης τους έκαναν την πρόταση, την οποία και αποδέχθηκαν. Άλλωστε και οι δύο -ως γνωστόν-αγαπούν πολύ αυτόν,τρν μουσικό θεσμό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved