Η ροκ ανιψιά του Γιώργου Χατζηνάσιου
Showbiz

Η ροκ ανιψιά του Γιώργου Χατζηνάσιου

Η «ροκ» ανιψιά του Γιώργου Χατζηνάσιου, Αλκμήνη, μιλάει για τη σχέση με τον θείο της και τα ανεξάντλητα καλλιτεχνικά της όνειρα.

«Μεγάλωσα σε ένα σπίτι γεμάτο μουσική! O πατέρας μου (σ.σ.: αδερφός του Γιώργου Χατζηνάσιου) είναι επίσης μουσικός, πιανίστας και σαξοφωνίστας. Παίζει ελαφρύ και έντεχνο. Αγάπησα, λοιπόν, αυτό το είδος από μωρό, αλλά μεγαλώνοντας με κέρδισε η ποπ ροκ» λέει στην Espresso η Αλκμήνη Χατζηνάσιου και προσθέτει: «Έχω προσπαθήσει να γυρίσω το ύφος μου σε λαϊκό, αλλά δεν μπορώ να είμαι ανταγωνιστική, δεν έχω τα γυρίσματα. Έτσι αποφάσισα να ακολουθήσω αυτό που μου ταιριάζει πιο πολύ για να μπορώ να το τελειοποιήσω».

Φυσικά, πριν αποφασίσει να ασχοληθεί με το τραγούδι, η ταλαντούχα Αλκμήνη ζήτησε... αξιολόγηση από τον Γιώργο Χατζηνάσιο. «Την πρώτη φορά που πήγα να με ακούσει ο θείος μου ήμουν στη Β' Λυκείου και μου είπε: “Εχεις στόφα τραγουδιστή, αλλά θέλεις... φτιάξιμο”».

Η ανιψιά άκουσε τη συμβουλή του έμπειρου θείου και άρχισε σπουδές: «Εκανα φωνητική στο Ωδείο Φίλιππου Νάκα και μετά στο Εθνικό Ωδείο». Πέραν των μουσικών σπουδών της, η νεαρή Χατζηνάσιου έχει αποφοιτήσει και από το τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην επόμενη συνάντησή τους ο θείος Χατζηνάσιος τής είπε κάτι που την καθόρισε: «Να βρεις τη μουσική σου ταυτότητα! Το ρεπερτόριό σου...» θυμάται η ερμηνεύτρια και καθόλου δεν μετανιώνει που η ποπ ροκ μουσική «μίλησε» στην καρδιά της πιο πολύ από όλα τα είδη: «Ασχολούμαι επαγγελματικά τα τελευταία επτά οκτώ χρόνια. Εχω δύο μπάντες, μία ελληνόφωνη, την Απαλαέντε (σ.σ.: επτανησιακή λέξη που σημαίνει «ξεχωριστό»), στην οποία απλώς συμμετέχω, και μία αγγλόφωνη, που είναι δική μου κι έχει το όνομά μου: Αλcmene. Εχουμε βγάλει το τραγούδι με τίτλο “Kill The Girl”. Συνθέτρια, η Μαριάννα Κούπα. Από την άλλη, με τίτλο “Μεταξύ ανέμων και υδάτων”».

Θα ήθελε, κάποια στιγμή να συνεργαστεί με τον θείο της, ο οποίος έχει υπογράψει μερικά από τα κορυφαία τραγούδια στην ελληνική δισκογραφία; «Επειδή εγώ τραγουδάω ξένα κι εκείνος πια ασχολείται με την κλασική μουσική και το βυζαντινό τραγούδι, είναι δύσκολο να συνυπάρξουμε σε μια σκηνή μουσικά. Ωστόσο είναι κάτι που το συζητήσαμε πέρυσι, όταν εμφανιζόταν στο “Baraonda”» αποκαλύπτει.

Τι είναι όμως επιτυχία για εκείνη, μια τραγουδίστρια σχεδόν στα πρώτα της βήματα; «Θα είμαι ευτυχισμένη να περάσουν τα κομμάτια μου στον κόσμο. Το να είμαι αναγνωρίσιμη είναι επίσης στόχος. Η δόξα είναι καλοδεχούμενη, αλλά δεν είναι το παν!» λέει και σε ό,τι αφορά τα προσωπικά της εξομολογείται:

«Ξέρω ότι οι άνδρες είναι δύσκολο να το αποδεχτούν το επάγγελμα της τραγουδίστριας. Θέλω έναν σύντροφο που να με στηρίζει και να καταλαβαίνει την τρέλα μου για το τραγούδι, που δεν θα βγει ποτέ από τη ζωή μου!» τονίζει και ολοκληρώνοντας την κουβέντα μας απαντά στο ερώτημα: Καριέρα ή οικογένεια; «Θέλω να κάνω και καριέρα και οικογένεια συνδυαστικά και θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να το πετύχω!».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved