Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που δεν γνωρίζαμε
Showbiz

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που δεν γνωρίζαμε

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μίλησε για την μανιοκατάθλιψη που πέρασε και αποκαλύπτει το σοβαρό θέμα υγείας που του την προκάλεσε.

Ο γνωστός ερμηνευτής αναφέρθηκε επίσης στην κόρη του και στο πως του αρέσει να περνάει τον χρόνο του όταν δεν τραγουδάει.

Όταν δεν τραγουδάτε, τι κάνετε;

«Βλέπω αθλητισμό πολύ, βλέπω τένις και ασχολούμαι με μπιλιάρδο κυρίως με το σνούκερ. Μου κόλλησε στο μυαλό αυτό, όταν πήγαινα στην κόρη μου στην Αγγλία. Παίζω σκάκι και ακούω πολύ μουσική. Ετσι περνάει η ώρα μου. Μεταξύ μουσικής, αθλητισμού και πολλών ταξιδιών. Έχω στον Βόλο, ένα σπιτάκι της μάνας μου και πάω και κάθομαι, έχω και ένα άλλο επίσης μικρό εξοχικό της γυναίκας μου και της κόρης μου στην Τήνο και πάω εκεί το καλοκαίρι, κάποιες στιγμές».

Η κόρη σας με τι ασχολείται;

«Είναι στην Αγγλία σπούδασε κινηματογράφο. Έκανε μάστερ στο σενάριο και ψάχνεται εκεί. Τι να έκανε εδώ, για πες μου;».

Αυτό ήθελα να σας ρωτήσω, Θα γυρίσει; Τι συμβουλή της δίνετε;

«Να μείνει όπου είναι καλύτερα, εγώ βεβαία θέλω να τη βλέπω. Τώρα με την τεχνολογία μπαίνεις στο διαδίκτυο και τη βλέπεις εύκολα. Αλλά το θέμα είναι να μείνει όπου μπορεί να στεριώσει καλύτερα, σε αυτό που κάνει».

Εσείς τι όνειρα κάνατε όταν ήσασταν νέος; Φανταζόσασταν ότι θα φτάνατε ως εδώ όταν παίζατε με τους Τερμίτες;

«Με τους Τερμίτες φανταζόμασταν ότι θα γίνουμε Rolling Stones. Αυτό θέλαμε. Ήταν όνειρο, τα όνειρα είναι τζάμπα. Όσο περισσότερο ονειρεύεσαι και βάζεις πιο ψηλά τον πήχη, τόσο περισσότερα πράγματα θα κάνεις στη ζωή σου. Αν είσαι ολιγαρκής στα όνειρα, θα είσαι ολιγαρκής παντού».

Τι όνειρα κάνετε σήμερα;

«Να μεγαλώσουν τα παιδιά καλά. Να ξαναδώ τον κόσμο με χαμόγελο, να υπάρχει χαρά στον κόσμο. Δεν είμαι δα και ο Παΐσιος, δεν το λέω χριστιανικά αυτό. Αλλά δεν αντέχεις να ζει ο κόσμος με κατάθλιψη δίπλα σου. Ούτε και για σένα δεν είναι ωραίο αυτό».

Έχετε περάσει και εσείς κατάθλιψη. Τι σας την προκάλεσε;

«Είχα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, ένα πρόβλημα καρδιακό που πλέον το ξεπέρασα. Και ξέρεις, αυτό σου δημιουργεί κατάθλιψη εκ των πραγμάτων. Και μάλιστα η δικιά μου τότε, ήταν μανιοκατάθλιψη. Δεν είναι το ίδιο. Με την μανιοκατάθλιψη αισθάνεσαι ότι είναι κοντά ο θάνατοι Και αυτό σε τρομάζει. Το ξεπέρασα, έκανα και ό,τι έπρεπε να κάνω για την υγεία μου και το ξεπέρασα. Αλλά μήπως ελέγχεται η κατάθλιψη; Όλος ο κόσμος χάπια παίρνει. Οι περισσότερες μορφές κατάθλιψης έχουν αιτία. Αν κάτσεις και σκεφτείς λίγο, καταλαβαίνεις για ποιο λόγο υπάρχει. Αν δεν έχει λεφτά ο κόσμος να πληρώσει τα έξοδα του, τα χρέη του, παθαίνει κατάθλιψη...»

Οι δυσκολίες ή οι επιτυχίες «φτιάχνουν χαρακτήρα», διαμορφώνουν την προσωπικότητα μας;

«Η αποτυχία σου φτιάχνει την προσωπικότητα, αλλά στην καταρρακώνει κιόλας. Είναι πολύ δύσκολο πράγμα να το διαχειριστείς. Η επιτυχία σε κάνει να είσαι καβαλημένος και αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο να το διαχειριστείς».

Μετά από τόσα χρόνια μιας τόσο μεγάλης καριέρας, σε ποιον Θα λέγατε το ευχαριστώ σας; Σε ποιον το χρωστάτε;

«Χρωστάω στη γυναίκα μου, στην κόρη μου. Τους το είπα κιόλας με το τραγούδι «τόσα χρόνια μια ανάσα». Αυτό λέει το τραγούδι αυτό. Είναι δύσκολο να πεις ευχαριστώ. Το «ευχαριστώ» δεν λέγεται εύκολα. Λες ενδόμυχα «ο άλλος πρέπει να το κάνει για μένα γιατί να μην το κάνει;» Όχι, δεν είναι έτσι. Όπως και το «συγνώμη» δεν λέγεται εύκολα. Σε πολλούς ανθρώπους χρωστάω. Στον Νταλάρα που ήταν ο άνθρωπος που με βοήθησε με το «Διδυμότειχο μπλουζ» και τη «Σκόνη». Σε όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν μαζί μου, στους παραγωγούς, με τους οποίους δεν έχω πια με όλους καλές σχέσεις, δεν έχει σημασία. Χρωστάω ένα ευχαριστώ», ανέφερε στο Grande.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved