Ρένια Λουιζίδου: «Η Πολιτεία οφείλει να ξεκαθαρίσει στον κλάδο πώς θα πορευτεί»
Showbiz

Ρένια Λουιζίδου: «Η Πολιτεία οφείλει να ξεκαθαρίσει στον κλάδο πώς θα πορευτεί»

Με τα νέα μέτρα λόγω της έξαρσης του κορονοϊού να ακυρώνει τις επαγγελματικές υποχρεώσεις των καλλιτεχνών και να δυσκολεύει τη διαδικασία των γυρισμάτων, η Ρένια Λουιζίδου ξεσπά και τονίζει πως η πολιτεία πρέπει να ξεκαθαρίσει στους καλλιτέχνες πώς θα πορευτούν με την κατάσταση να έχει ξεφύγει.

Η Χαρά επέστρεψε στο Κολοκοτρωνίτσι ξανά... Πώς αισθάνεστε;

«Λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό, αυτή τη στιγμή οι τηλεθεατές βλέπουν επεισόδια που θα έπρεπε να έχουν προβληθεί από την περσινή σε­ζόν. Σεναριακά, λοιπόν, ο κόσμος με βλέπει εδώ και κάποια επεισόδια να έχω επιστρέψει στο Κολοκοτρωνίτσι. Είμαι χαρούμενη, νιώθω τον χώρο, το περιβάλλον οικείο, έχουμε ζήσει τρία ολόκληρα χρόνια μαζί και αυτή η επιστροφή νιώθω ότι είναι σε πάτριο έδαφος»

Νιώθετε ασφάλεια; Σε μια εποχή μάλιστα που υπάρχουν αβεβαιότητα και αστάθεια.

«Όσο οικεία κι αν νιώθω, η λέξη ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει λόγω κορονοϊού. Είμαι όμως με ανθρώπους που αγαπώ, εκτιμώ, που έχουμε κοινούς κώδι­κες και αυτό είναι σίγουρα πολύ σημαντικό στις εποχές που ζούμε».

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε, πλέον, στα γυρίσματα ;

«Είναι ένα νέο πρωτόκολλο δου­λειάς, κάνουμε συνεχώς test Covid, κρατάμε αποστάσεις όσο μπορούμε, κουβαλάμε ρούχα από το σπίτι μας για να τα ατμίσουμε. Το γύρισμα είναι μία απαιτητική διαδικασία και με όλα αυτά τα μέτρα γίνεται σίγουρα πιο δύσκολη. Δεν μπορώ, όμως, να γκρινιάζω, ο κλά­δος μας είναι σε μια κρίσιμη και δύσκολη κατάσταση κι εμείς, που έχουμε δουλειά, εί­μαστε τυχεροί. Αν εξαιρέσεις την τηλεόραση, δεν υπάρχει πουθενά αλλού δουλειά αυτή την περίοδο στον τομέα μας».

Υπήρξαν θεατρικά πλάνα τα οποία ακυρώ­θηκαν;

«Είχαμε πρεμιέρα στις 11 Νοεμβρίου στο θέατρο «Εμπορικόν», με το έργο «Οι μάγισσες του Σάλεμ», με τον Άκη Σακελλαρίου, την Ιωάννα Παππά, τον Νικήτα Τσακίρογλου. Λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα έγινε το δεύτερο lockdown και αυτή τη στιγμή αναμένουμε τις ενημερώσεις για το πώς θα πορευτούμε».

Είστε υπέρ του να ανοίξουν τα θέατρα με το 30%;

«Δεν μπορώ να ξέρω όλες τις παραμέτρους, είμαι υπέρ του να κάνουμε αυτό που μας λένε οι γιατροί. Ωστόσο, μετά αρχίζει μία συζήτηση για το αν όλο αυτό το πλάνο και το σχέδιο για το 30% είναι Βιώσιμο. Δεν είναι ώρα να βγαίνει ο καθένας και να λέει το μακρύ του και το κοντό του. Η Πολιτεία πάντως οφείλει να ξεκα­θαρίσει στον κλάδο πώς θα πορευτεί, πρέπει να υπάρξει ένα πλάνο ολοκληρωμένο. Το θέατρο είναι σε αδράνεια από τον περασμένο Μάρτιο, είμαστε ένας ολόκληρος κλάδος στον αέρα και οφείλουμε να ξέρουμε τι συμβαίνει», λέει η ίδια στο περιοδικό Τύπος tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved